Už tomu chýbali len slzy

23.07.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Igor Matovič dnes na svojej tlačovke potvrdil, že nie je duševne v poriadku a mal by zo svojho postu čím skôr odstúpiť.

1. Predseda vlády potvrdil, že svoju diplomovku nielenže nepísal, ale ani nečítal. On reálne netuší, či to odpisoval alebo neodpisoval, pretože jemu to písal niekto iný - spáchal ešte ťažší podvod ako plagiát a on to považuje za poľahčujúcu okolnosť.

2. Mne ako učiteľovi prešlo rukami desiatky diplomoviek a poviem vám jedno - to, čo tvrdí Igor Matovič, je jedna veľká lož. Diplomovky sa nepíšu tak, že vám kamarátka prepíše podčiarknuté časti z dvoch kníh. Mimochodom, pôvodne to boli vraj Matovičove poznámky - premiér sa vo svojich klamstvách začína strácať. Takto sa práce jednoducho nepíšu. To je úplný nezmysel a urážka všetkých poctivých študentov.

3. Vy musíte stanoviť hypotézu, prečítať desiatky kníh, porovnať rôzne názory, sledovať nejakú argumentačnú líniu, pripojiť vlastné úvahy a to všetko musíte robiť v súlade s citačnou normou a vedeckou metodológiou. Trvá to niekoľko mesiacov a musíte preukázať schopnosť samostatne premýšľať a pracovať s vedeckými textami. To fakt nie je sranda. 

4. Matovičova verzia, že kamarátka prepísala dve knihy, je z ríše snov. Takto to proste nefunguje. To je podvod. Od prvej sekundy. Netvrdím, že takto rôzni zbohatlíci nepodvádzajú - ale keď sa na to príde, tak nasledujú sankcie a určite nie lacné výhovorky.

5.  Pri všetkej úcte - toto premiér žiadnej civilizovanej krajiny nemôže len tak odbiť. Musí odstúpiť, pretože ak by ostal, bola by to nekonečná hanba pre Slovensko. On nie je nejaký treťoradý úradník. On je šéf vlády. Ten, ktorého majú brať vážne štátnici z iných krajín. To nejde len tak mávnuť rukou, urobiť tlačovku a predviesť hysterický záchvat. To nejde. Ide o reputáciu celého Slovenska. 

6. Z dnešnej tlačovky Igora Matoviča som sa dozvedel, že Denník N kope za Progresívne Slovensko. Áno, to je jasné a je to veľmi neprofesionálne. Dozvedel som sa že Matovič pácha aj ťažšie prečiny a napríklad prekračuje rýchlosť na aute a ohrozuje svoje okolie. Áno, to je smutné a mal by niesť následky.

7. Dozvedel som sa, že nevedel o tom, že opísal dve knihy (vlastne jeho kamarátka) a vydával to za svoje dielo. Áno, to je neuveriteľné, že sa chváli, že svoju prácu nemal ani len snahu napísať sám. Asi by mala zasiahnuť NAKA - ide o podvod.

8. Ale nedozvedeli sme sa jedno. To najdôležitejšie. Prečo neurobí to, čo pri podobnom prešľape sám veľmi primitívnym spôsobom odporúčal urobiť Andrejovi Dankovi. Prečo nezosadne z tej police a neodstúpi. Na toto nedokázal za hodinu a pol odpovedať.

9. Nepríde vám zbabelé, ako to celé hodil na koaličných poslancov? Nevie prijať zodpovednosť a zakrýva sa za sukne svojich partnerov. To je asi ten najtragickejší moment v dejinách Slovenska - človek, ktorý nevie prijať zodpovednosť ani sám za seba, má mať zodpovednosť za osud národa.

10. Matovič však v jednej veci má pravdu. Koaliční poslanci ho môžu odvolať. Nepadne vláda - čiže podpredseda parlamentu Šeliga klame, ak tvrdí opak. Dnes sme to od Matoviča počuli všetci.

11. Neexistuje žiaden koaličný pokyn, že maju prikryť Matovičov podvod. Je to na nich. Ak prikryjú podvodníka, sami sa namočia do podvodu. A už nikdy viac nebudú môcť nikoho poučovať o morálke.

12. Zajtra to nebude o Matovičovom svedomí - on dnes potvrdil, že žiadne nemá. Žiadne výčitky, žiadna morálka. Ale 95 koaličných poslancov ešte má šancu ukázať, že nie sú rovnakí podvodníci a farizeji ako Matovič. Uvidíme.

13. Najviac ma zaujímajú strany SaS a Za ľudí. Kollárovci logicky zahlasujú za Matoviča, veď aj ich vlastný šéf je plagiátor. Ale Sulíkovci a Kiskovci sa tu roky hrajú na tých najmorálnejších - ak zajtra zlyhajú, bude to nielen ich politická, ale aj morálna smrť. A Matovič, akoby tušiac, akí sú pokryteckí, im už dopredu sype soľ do rán a vyzýva ich - však sa ukážte, odvolajte ma! Ponižuje ich a oni to ponížene nechajú tak. Ako vždy. Alebo nie?

14. Ja viem, miliardy z Bruselu musí byť veľká motivácia. Ako sám Matovič odkázal svojim koaličným partnerom - však sa ma zbavte, aspoň budete môcť rozkrádať miliardy bezo mňa. O jeden nenásytný krk menej... Ja len, že takto otvorene ešte koalíciu neobvinil asi nikto. Matovič si fakt myslí, že sú to všetko zlodeji? Pikantné. 

15. Vláda už stratila svoju legitimitu. Mala to byť koalícia, ktorá nepodvádza a nekradne. No od prvého dňa je ich vláda len o podvodoch a zlodejstve. A oni sa už ani nesnažia predstierať opak. Ako hovorí Matovič - som zlodej, no a čo. Áno, ak zajtra nebude Matovič odvolaný, budú ďalej legálne pri moci. Ale nie legitímne. 

Pekný večer, priatelia, pustite prosím dnešnú tlačovku Matoviča deťom. Ako odstrašujúci príklad. Nech vedia, čo z nich nemá vyrásť.

Nech poctivo študujú - nie ako on. Nech nepodvádzajú, nekradnú a neklamú. Nech sa nevyhovárajú, keď niečo zlé spáchajú. Nech svoju nepripravenosť neprekrývajú nenávisťou. A nech vedia vyvodiť zodpovednosť, ak sa niečím previnia - nie ako on.

Nech je Matovič memento pre budúce generácie. Takto hlboko už nikdy viac Slovensko nesmie klesnúť - takýto premiér nech je varovanie pre ďalšie tisícročia.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2684958198409409