Dnes je slávnostný deň. Konečne som pochopil, ako mentálne funguje slovenská pravica.

07.10.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Október 2021. Otváram šampanské, politologický rébus rozlúštený, poprosím Nobelovu cenu.

1. My sa v tom celé roky snažíme hľadať nejaké ťažké filozofické konzistentné systémy, prudko analyzujeme liberalizmus, šťúrame sa v Smithovi, Lockovi či Hayekovi.

 2. A ono to je vlastne jednoduché zhruba ako kognitívne procesy Meňavky Veľkej: ak si Fico, nemôžeš nič, ak si anti-Fico, môžeš všetko. Priemerná améba by to nedala lepšie. 

3. Všimnite si. Keď sme my tvrdili, že policajného prezidenta by si mal vyberať minister vnútra, tak nás tu médiá a mimoňvládky žmýkali, ako chceme ovládnuť políciu. Lebo to sme boli my.

4. No keď si teraz ich vláda ide schváliť Lex Mikulec, tak ju všetci vytlieskavajú - že hurá, konečne je tu vrchol transparentnosti a demokracie. Policajný prezident bude vyberaný politikom, bravó!

5. A stavte sa, že keď sa vrátime do vlády, tak prvé, čo po nás budú ziapať, že čo si to dovoľujeme, že chceme mať vlastného policajného prezidenta. Zase naženú decká do ulíc a zase nás budú nútiť meniť zákon. Svoj vlastný. 

6. Zuzana Čaputová im to teraz bez mihnutia oka podpíše, lebo teraz je to v mene slušnosti a spravodlivosti. Ale keď sme vládli my, tak sa hádzala o podlahu, že aká je to nehoráznosť, že si minister vyberá policajného prezidenta, no fuj, aký fašizmus! 

7. A aby bola fraška dokonaná, keď sa vrátime k moci, Čaputová bude zase najhlučnejšou kritičkou, že čo sme to za gaunerov, že aplikujeme Lex Mikulec aj na seba. 

8. Ono je to vlastne takto: keď vládne Smer, ministri by nemali rozhodovať o ničom a všetko je vlastne policajný štát, mafia, boľševizmus a totalita. Stačí, že zamrkáš okom. 

9. Naopak, keď vládnu oni, môžu kompletne spolitizovať políciu, úrady aj súdy, úplne všetko. Kašlite na konzistentnosť, kašlite na princípy, proste, ak vládnu tí, ktorých máme radi, tak môžu robiť, čo sa im zachce a do Smeru budeme kopať, nech robí čokoľvek. 

10. Takáto je ideológia slovenskej pravice. Nič zložité na pochopenie. Mentalita takzvaných "ultras" fanúšikov vo futbalovom kotle - ak náš hráč súperovi zlomil nohu, ten smrad iba simuluje, vstávaj, ty nemehlo! 

11. No ak do nášho hráča silnejšie fúkne protivník, je to zločin proti ľudskosti a žiadame okamžitú červenú a desaťzápasový dištanc. Fakt v tom nehľadajme nič hlbšie. 

12. Oni už ani nepredstierajú, že im ide o nejakú racionalitu, hodnoty a zásady. Títo môžu všetko a my nemôžeme nič. To nie je liberalizmus. Ani konzervativizmus. Nič také vznešené. To je meňavkizmus. Zjesť/nezjesť. Nič viac.

13. Veď si len predstavte, že my by sme si cez pozmeňovák v parlamente schválili zákon, že môžeme kedykoľvek za čokoľvek politicky odstrániť hocijakého policajta či úradníka. Stačí lusknúť prstom. 

14. Už to len premenovať na Sbory národní bezpečnosti a všetko bude, ako má. Perfektné. Ak náhodou bude policajt vyšetrovať Matoviča, tak šup, vyhodíme. 

15. A ak si náhodou iný policajt nebude chcieť vymýšľať obvinenia na opozíciu, tak šup, takisto vyhodíme. Juj, to bude nádhera. A médiá budú tlieskať. 

16. No vo chvíli, keď sa vráti Smer, tak sa do nás zakusnú ako besné psy a budú v mene svetového humanizmu, transparentnosti a pätnástich petícií od bruselských mimovládok žiadať, aby sme okamžite zastavili náš policajný teror. 

17. Inak, všimli ste si, že v Rakúsku polícia vyšetruje kancelára Sebastiána Kurza? Za to isté, čo tu Daniel Lipšic ešte ako minister veselo páchal a ešte sa tým aj chválil - zo štátnych peňazí si platil svoje vlastné prieskumy verejnej mienky. 

18. Kurza za to policajti naháňajú, kým u nás tu z Lipšica robia hrdinu. Nech žije Slovensko - Lipšica by sme milovali, aj keby zabil človeka. Vlastne - zabil. Skoro som zabudol.

19. Ale nebojte, u nás by sa nemohlo stať, že by policajti išli po premiérovi. Okamžite by boli podľa nového zákona vyhodení. Však by len niekto skúsil vyšetrovať úplatky pre Mikulca alebo Matovičove zlodejiny pri nákupe testov. Vyzlečú ho z uniformy len taký fukot. 

20. Matovič ide kompletne ovládnuť políciu a všetky bezpečnostné zložky. Vojenské junty v Latinskej Amerike to nerobili ináč. Ale vraj sa máme radovať, všetko je to strašne progresívne. A hlavne slušné.

Nuž, fajn. Pochopili sme. Už ani nemá zmysel predstierať nejaký jednotný meter. Proste vojna. Totálna vojna. Bez pravidiel. Čelíme armáde meňaviek. Good to know



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/409435970553690