Dobrovoľno-povinné testovanie v podaní Matoviča!

21.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Matovič je manipulátor, o tom už asi netreba nikoho presviedčať. Kým manipuloval s národom, keď bol Matovič v opozícii, nemalo to až také následky. Od posledných parlamentných volieb, keď sa Matovič stal premiérom, však táto manipulácia môže mať nedozierne následky. 

  • Je jasné, že Matovič chce všetkých povinne testovať, má však strach to urobiť. Preto vymyslel “geniálny” plán, ako všetkých prekabátiť a dosiahnuť svoje. Testovanie bude dobrovoľné, ale vzhľadom na ním nastavené podmienky v podstate povinné. (Napr. podmienku, že ak niekto nepôjde na test, nebude mať nárok na dávku pri práceneschopnosti či OČR, považujem za vydieranie.)
  • Tí, ktorí sa Matovičovi nepodvolia, tých zavrie na desať dní do povinnej karantény. Ak si počas týchto desať dní pôjdete nebodaj nakúpiť a chytí vás polícia, tak vám dá pokutu 1659 EUR. Podľa prieskumov by až tretina obyvateľov Slovenska mohla byť ohrozená touto pokutou!
  • Pokuta 1659 EUR je pre mnohých ľudí doslova likvidačná, a tak bude strach taký veľký, že mnohí vlastne nebudú mať na výber.
  • Takáto dobrovoľná-povinnosť môže narážať na ústavnosť. Podľa ústavného právnika Káčera, ak je účasť na testovaní dobrovoľná, neúčasť by sa nemala spájať s povinnosťami, ktorých plnenie sa podobá na výkon trestu, ktorý pripomína napr. trest domáceho väzenia! 
  • Podľa odborníka na ústavné právo, právomoc na nútenú karanténu má vláda len pri výnimočnom stave (vyhlasuje prezidentka na návrh vlády, napr. pri teroristickom útoku) a nie pri núdzovom stave, ktorý je vyhlásený dnes. 
  • Doteraz sa testovali ľudia s príznakmi na Covid-19 a tí, ktorí mohli byť v styku s nakazenými osobami. Trasovanie (dohľadávanie osôb) nefunguje aj vďaka tomu, že vláda kapacitne neposilnila Úrady verejného zdravotníctva. Preto vláda už nevie zabrániť komunitnému šíreniu. 
  • Matovič si dal letnú trojmesačnú siestu, ktorej pravdepodobným výsledkom je druhá vlna Covid-19 a enormný nárast počtu pozitívnych prípadov. Aby Matovič vyriešil problém s nefunkčným trasovaním, za ktorý sa možno cíti spoluzodpovedný, ide na to pre neho typickým extrémnym spôsobom. Chce otestovať  všetkých a najlepšie dobrovoľno-povinne!

SAMOTNÉ TESTOVANIE PRINÁŠA MNOŽSTVO NEZODPOVEDANÝCH OTÁZOK A RIZÍK!

  • Zamestnávatelia hovoria o ohrození nepretržitých výrobných prevádzok a veľkých škodách. Prevádzky si nemôžu dovoliť nechať ľudí doma. Netýka sa to pritom len priemyselnej výroby, ale aj iných segmentov. 
  • Najväčšie riziko však väzí v možnom nakazení sa obyvateľov práve počas plošného testovania a zvýšenom pohybe obyvateľstva. 

Uvidíme, čo prinesie pilotný projekt testovania, ktorý preverí kapacitné nároky a bezpečnosť Matovičovho plánu. 

Ak mu tento plán nevyjde, môže to pre Matoviča znamenať politické harakiri. 

Uvidíme, či toto harakiri nebude hlavným zámerom tejto akcie!



Zdroj: https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/3419051418130277