Majiteľ denníka SME Jaroslav Haščák bol práve zadržaný kukláčmi a obvinený z korupcie

02.12.2020 Články Články

1. V redakcii SME sa všetkým prítomným novinárom od strachu tak roztriasli ruky, že slovo "korupcia" napísali ako "korupica". Práve si to čítam. Vám poviem - toto vyzerá na riadnu "korupicu". 

2. A myslím, že sa trasú kolienká nielen redakcii SME, ale aj redakcii oboch Plusiek, ktoré tiež vlastní Penta. Len si to predstavte. Kto ich teraz bude platiť, keď šéfa majú vo väzbe? A čo keď na nich nabonzuje, ako ich politicky zneužíval na útoky proti Smeru? 

3. Ja len pripomínam, že tuná majiteľ Penty stál za kauzou Gorila, ktorá sa odohrala počas druhej Dzurindovej vlády, kedy Mikloš rozpredával strategický majetok. Počuli ste ten prázdny prieglg? To si práve Ivan Mikloš prečítal o "korupici" v sídle Penty. Bude kuca-paca. 

4. Asi nemusím pripomínať, že penťáckych manažérov si vytiahla Matovičova vláda a umiestnila ich ako figúrky do viacerých nemocníc. 

5. Zdravotnícky program OĽaNO kedysi robila Penta a bol to práve Matovič, kto najviac bránil Pentu, keď pred voľbami lietali návrhy, ako obmedziť jej moc v zdravotníctve. Láska je láska. Myslím, že keď začne Haščák rozprávať, Igorko bude fakt potrebovať svojho generálneho prokurátora. 

6. Richard Sulík má tiež o čom premýšľať, s Haščákom sa pravidelne stretávali, aj keď neviem, či v tom boli aj raňajky, alebo na tie chodil šéf SaS iba s Kočnerom? 

7. Jaj, už si spomínam, Haščák chodil na raňajky domov k premiérke Radičovej... Ale o nej sa ako o "lobistke Penty" nehovorí - sám pán premiér tak označuje inú dámu, nože mi pomôžte. Aha, jasné, poslankyňu SaS Cigánikovú! 

8. Ja len, že SaS ako "služobníčka Penty" sedí v Matovičovej koalícii. Ako toto chcete vysvetliť, pán premiér? Odtiaľto to vyzerá tak, že Pentu milujú všetci neoliberálni politici na Slovensku.  

9. Obávam sa, že sa v tejto chvíli nezadržateľne trasie aj lešenie na hlave Borisa Kollára. Bol to on, kto naposledy dohadoval kšefty s Jaroslavom Haščákom - ešte aj pekné videjká spolu majú. 

10. Boris sa len modlí, aby o ich rozhovore šéf Penty nenapísal do tej svojej slávnej knihy, ktorú práve píše. Len aby sa tá kniha nevolala - svedectvo 

11. Rozmýšľam, čo sa teraz asi tak honí hlavou Danielovi Lipšicovi, ktorý robí pre Pentu advokáta. Žeby aj on pomáhal zakrývať tuná kamošom z finančnej skupiny nejaké tie "korupice"? 

12. A čo všetky tie neoliberálne mimovládky, ktoré Penta roky financovala cez svoju nadáciu? Len si predstavte, aká panika aktuálne zavládla v INESS na čele s "nezávislým" analytikom Richardom Ďuranom či v Konzervatívnom inštitúte Štefánika, v ktorom pôsobí aj vládny poslanec Ondrej Dostál... Vyschlo v hrdielku, čo? 

13. A ktovie, nad čím teraz premýšľa časopis .týždeň, ktorý takisto dostával peniaze od Penty, ktoré možno pochádzali z "korupice". Juj, to budú dnes u Hríbovcov nepekné sny. Pravicová scéna sa trasie v základoch. 

14. Na záver dovoľte len krátky citát obvineného Jaroslava Haščáka, ktorý nedávno vyriekol takéto: "Kúpili sme médiá, aby sme mohli podporovať liberálny kapitalizmus." 

15. Ja len, že dnes skončil "liberálny kapitalizmus" v putách. A zdá sa, že je plný "korupice". Povedzte, čo si teraz bez svojho oligarchu počnú penťácke médiá, mimovládky a neoliberálni politici? 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2816207831951111