Matovič alebo Čaputová

25.03.2021 Články, Facebook Články, Facebook

O tomto sa dnes rozhoduje. Ak padne vláda, bude nám tu vládnuť americká ambasáda. Za potlesku liberálnej kaviarne. Toto reálne hrozí.

1. Matovič vie, že ak podá demisiu, skončil. Je to jeho jediný tromf. Vo chvíli, keď ho odhodí, pánom celej hry sa stáva prezidentka Zuzana Čaputová. A teda Progresívne Slovensko.

2. Zatiaľ sa Matovič ešte môže pohrávať s myšlienkou menšinovej vlády s Borisom Kollárom. Ukecať Borisa by nemal byť problém - NAKA vykopne dvere polke Sme rodiny, ak bude treba.

3. A áno, vláda Matoviča a Kollára by mala len 70 poslancov, ale vládnuť by to mohlo aj bez väčšiny. Svietiť, kúriť... Kradnúť.

4. Keby ale Matovič podal demisiu, už šancu nikdy nedostane. Nemá žetóny. Čaputová si môže vytvoriť svoju liberálnu, akože-dočasnú vládu a tá síce nedostane dôveru v parlamente, ale medzitým môže vládnuť. Aj celé mesiace. Ak nie roky.

5. Na čelo vlády môže pichnúť hocikoho, hovorí sa o Kiskovi, Kolíkovej, ale kľudne tam môže strčiť aj svoju Biháriovú, to je jedno. Akonáhle v parlamente nie je väčšina pre žiadnu vládu, Čaputová si môže uzurpovať moc. Počujete ten mlaskot z americkej ambasády?

6. Matovič má teraz len dve možnosti - buď sa dohodne so Sulíkom, odpracú sa obaja do parlamentu a budú mať štvorkoalíciu na čele s chvostíkom Hegerom. Kým sa znova nerozhádajú... Čiže tak dva-tri týždne...

7. Alebo sa nedohodnú a Sulík praští dvermi. Ale Matovič musí počkať, kým Sulík tými dverami nepraští - nemôže odísť skôr. Vyšachoval by sa z hry. On nemôže podať demisiu a odovzdať moc prezidentke - bol by idiot. 

8. OĽaNO sa ešte v smrteľných kŕčoch snaží strčiť Matoviča na nový post vicepremiéra pre boj proti korupcii - výborne sa na tom musí zabávať najmä Igorova matka, s ktorou Igor vo Fabii páchal daňové podvody. Že boj proti korupcii! Hehe, daňový podvodník Igor!

9. Už sa na tom dobre kosia aj v kaviarni. Jeden z liberálnych redaktorov sa spýtal na priamo - čo tu vlastne za tie roky urobil Matovič v boji proti korupcii okrem toho, že vrieskal po Andrejovi Dankovi, že je lekvár na polici? Nič.

10. A tváriť sa, že OĽaNO je protikorupčná strana po všetkých tých miliónových kšeftoch so špajchlami s trnavskom firmičkou, po škandáloch s dvorným advokátom Miškovičom, po protekčných grantoch pre Matovičovho mediálneho poradcu, po totálnom obsadení všetkých prednostov na Slovensku... Sorry, to nejde.

11. Vláda, ktorá má vo väzbe šéfa tajnej služby za korupciu a na čele parlamentu bývalého mafiána, je asi takou hrádzou proti zločinu ako Pablo Escobar. Ako - nežartujme.

12. Matovič ani Sulík nevedia odísť so cťou. Ale nevedia so cťou ani ostať. Sú v pasci. Obaja. Už sú z nich na kompletku znechutení aj ich vlastní voliči. Pravica zlyhala ešte viac, ako za Radičovej.

13. Nezaberá už ani to, ako Markíza dokola omiela dva najväčšie zločiny Roberta Fica - že nemal rúško a že bol plávať v bazéne. Už aj Matovičove jednobunkovce si kladú otázku, či na nich niekto neušil búdu - 9 tisíc mŕtvych a tu fakt niekto rieši, že Fico na námestí spieval hymnu?

14. Všetky tromfy v rukách má prezidentka. Američania zariadia, že tlak médií na Matoviča, aby odstúpil, bude rásť. A keď to urobí, vyhrali. O novom premiérovi nerozhodne parlament a už vôbec nie slovenský ľud. Ale pani Brinková. 

15. Hovoríme to celý čas. Nespoliehajte sa na to, že Matovič odstúpi. To bude z blata do kaluže. Po Matovičovom pekle sa tu chystá neoliberálne peklo. Jediná šanca je referendum a predčasné voľby. 



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2910164752555418