Milí priatelia, priznám sa, že ma produkcia Mariána Leška dávno prestala zaujímať

01.01.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Milí priatelia,

priznám sa, že ma produkcia Mariána Leška dávno prestala zaujímať. Kedysi to bol dobrý marxistický novinár v Novom Slove, aj môj otec naňho z tých čias spomínal s úctou. 

No po roku 89 prevrátil kabát a príhovory, ktoré dnes píše prezidentke Zuzane Čaputovej, sú plné liberálnych fráz a dobových stereotypov, ktoré znesú jediný prívlastok – morálny gýč. 

1. Zachytil som v rádiu, že prezidentka hovorila o tom, že v oblasti spravodlivosti sme stihli viac, ako za niekoľko predchádzajúcich rokov dokopy. Hej, stihli napríklad dohnať k smrti nevinného generála Lučanského, ktorý Slovensko kedysi vyčistil od mafie. 

2. A prezidentka zaňho nestratí ani slovo. Žiadna výzva k tomu, že v civilizovanej krajine by sa patrilo, aby ministerka spravodlivosti odstúpila. Žiadne ďakujem, pán generál. Namiesto toho prezidentka ešte ocení vládu za to, že tu organizuje politické čistky ako v 50.rokoch. 

3. Prepáčte, ale čím je vlastne pani Čaputová iná ako Matovič. Je to len taká usmievavejšia tvár Matovičovho fašizmu. 

4. Keď sa mohla vzoprieť celoplošnému testovaniu, ktoré Slovensku prinieslo katastrofu, tak zrazila opätky. V rekordne rýchlom čase podpísala zákon, ktorým si vláda môže donekonečna predlžovať núdzový stav. Podpísala nesociálny zákon, ktorý okradol seniorov o trináste dôchodky, aj zákon, ktorý znížil minimálnu mzdu. 

5. Hlavná vec, že vo svojom príhovore vraj dnes hovorila o boji s chudobou. No jasné, prikrýva všetky neoliberálne reformy Matovičovej vlády, ale v príhovoroch sa potom tvári ako Matka Tereza. Považujem to za falošné. Vy nie?

6. Jediné, v čom môžem s duom Čaputová/Leško súhlasiť, je táto pasáž, ktorú som kdesi zachytil - citujem: „Bol to tiež rok klamstiev, manipulácií, ľudskej hlúposti, či sebectva... Vidíme, ako sa nám vytráca úcta k vzdelaniu a k odbornosti.“ 

7. Presne tak, pani prezidentka. V parlamente dnes sedí 95 pročkov, ktorí nemajú vzdelanie, morálku ani česť. Iba poslušne stláčajú gombíky za každú hlúposť, čo pošle Matovič do parlamentu... a šíria nenávisť. Nič iné.

8. Na čele parlamentu sedí chlap z podsvetia, ktorý podvodom získal titul. Diplomovku ukradol aj premiér Matovič, ďalší milionársky zbohatlík a podvodník. Aj minister školstva. A nie, nikto sa titulu nevzdá, lebo sú to všetko arogantní a cynickí hochštapleri. 

9. Máte pravdu, pani prezidentka – vytratila sa úcta k vzdelaniu. Vládnu tu arogantní mafiáni, ktorí si o sebe myslia, že zjedli múdrosť sveta a prenasledujú každého, kto má iný názor.

10. Vzdelanejší ľudia sú im na smiech – oni sú ako nejakí sfanatizovaní príslušníci akejsi šialenej sekty, ktorí oddane nasledujú vodcu a nenávidia všetko, čo má iný názor. Opozícia je pre nich mafia, ktorú treba zavrieť. Iný názor môžu mať len "múdrosráči" a "opice". 

11. Oni jediní vlastnia "Pravdu" a nedopátrali sa k nej štúdiom múdrych kníh či životnými skúsenosťami, ale tým, ako veľmi dokážu nenávidieť. Toto nám dnes vládne. Luza.

12. Áno, pani prezidentka, verím, že týchto pajácov ste mysleli, keď ste hovorili o roku ľudskej hlúposti. Problém je, že vy týmto „hlupákom“ poslušne asistujete. 

13. A ešte poviete, že „oceňujete kroky vlády, ktorá pripravila finančnú pomoc strádajúcim zamestnancom a podnikateľom.“ To je výsmech všetkým ľuďom, ktorých vláda položila na kolená, pretože nijako ľuďom nepomáha. 

14. Choďte oceňovať vládu za neexistujúcu pomoc na námestia – tam vám ľudia povedia, akú "pomoc" od štátu dostali. Vlastne – nie. Na námestia ísť nemôžete – vláda totiž protesty zakázala a zo zúfalých ľudí, ktorí chcú vyjadriť svoj kritický názor, urobila opice a extrémistov, ktorých chce prenasledovať a zatvárať. Ako kedysi gestapáci. 

15. Chcú kriminalizovať dobrých statočných ľudí, ktorí celý život budujú našu vlasť. A vy ste sa týmto dobrým ľuďom otočila chrbtom. 

16. Profesor Emil Višňovský, významný slovenský filozof, to pred pár dňami vyjadril jasne – napísal tieto slová: 

„Obávam sa, že to, čo sa Slovensku stalo v roku 2020, je práve toto: zneužitie všetkých slabostí demokracie na ustanovenie vlády „luzy“, síce súkromne bohatej, ale vzdelanostne úplne nekompetentnej, politicky absolútne neschopnej a morálne zásadne nedôveryhodnej.“  

17. Kým sa prezidentka tejto Matovičovej luze nevzoprie, nie je našou prezidentkou. A jej príhovory nijako nezvyšujú dôveru v štát. Iba prilievajú soľ do rán už beztak doráňaných ľudí. 

18. Dnes mala od prezidentky zaznieť vďaka za to, že Slovensko v roku 1993 vzniklo ako suverénny, slobodný a sociálny štát a výzva k ľuďom, aby sme si suverenitu, slobodu a sociálnu podstatu nášho národa vzali späť. Od mafiánov, čo dnes prevzali moc. 

19. Dnes mal od prezidentky zaznieť úplne iný prejav – prejav vlastenecký, sociálny a kritický... Zaznel iba lacný hollywoodsky gýč. Ako vždy.

20. Osobitne ma mrzí, že pani Čaputová zabudla na jednu vec, tak to povedzme za ňu – ďakujeme, pán generál Lučanský. Ďakujeme za všetko, čo ste vykonal pre naše milované 28-ročné Slovensko! Tí, ktorí môžu za vašu smrť, budú potrestaní. Spravodlivosť si po nich príde - už čoskoro. 

K dnešnému štátnemu výročiu už len jedno - bráňme si Slovensko! "Ešte jedle rastú na krivánskej strane, kto jak Slovák cíti, nech sa šable chytí a medzi nás vstane!"



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2841955432709684