Minister Eduard Heger mal dnes v RTVS nervový záchvat

11.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Reálny nervový záchvat. Toto sa zapíše do dejín - nič trápnejšie ešte nikto nikdy v televízii nepredviedol. 

1. Ak si niekto doposiaľ myslel, že v OĽaNO majú na čele psychicky narušeného lídra Igora Matoviča, ale inak sú vcelku duševne v poriadku, minister Heger im všetkým predviedol, že v OĽaNO sa mentálne poruchy šíria ako vírus. 

2. Robert Fico diskutoval pokojne, vecne, konštruktívne. A nechcel od Hegera nič neslušné - iba nech minister povie, čo konkrétne ide robiť v boji proti ekonomickej kríze. Medzitým sa minister Heger mrvil, vrtel, krútil, išiel vyletieť zo stoličky - ach, ten pokoj, čo z neho sálal. Asi ako po konskej dávke amfetamínu.

3. A keď toto klbko nervov dostalo slovo, mlelo, táralo, šermovalo tam papierikmi, divák nič konkrétne nevidel, len že drží niečo farebné, čo z tej diaľky vyzeralo ako návod na práčku. Ten pán by potreboval mediálny tréning - ak chceš divákom ukazovať grafíky, nešermuj nimi, to nie sú žonglérske paličky. 

4. Ten kontrast muselo vidieť celé Slovensko - vyznievalo to ako otec, ktorý dohovára nespratnému synovi, nech nepodlieha drogám a pubertiak mu drzo odvráva a pod vplyvom omamných látok mu primitívne nadáva. 

5. Keď sa Hegera pýtali na opatrenia na záchranu ekonomiky, on dokola kopal do Smeru, šíril nenávisť voči bývalej vláde a nič nepovedal. Moderátor sa ho spoločne s Robertom Ficom ďalej trpezlivo pýtali, nech ponúkne nejaké konkrétne opatrenia. 

6. A on stále len kopanie do Smeru. A štekal a štekal. A mlel a mlel. A Robert Fico sa smial a smial. To bolo úplne surrealistické.

7. Po polhodine Hegerovho úplne zbytočného hejtu moderátor znudene povie - pán Heger, to ste už hovorili, nechcete už niečo konkrétne k veci? Robert Fico v pokoji sedí a pozerá sa na Hegera s ľútosťou ako na pacienta na psychiatrickej klinike. Ten kontrast! 

8. A potom došla tá chvíľa, kedy už bol Heger v takom tranze, že už sa smial aj celý štáb kameramanov. A Robert Fico vybuchol v smiech. Takéto poníženie OĽaNO ešte v priamom prenose nezažilo.  

9. Hegerovi nestačilo, že sa došiel pohádať s Robertom Ficom. Ešte aj na moderátora zaútočil, keď mu vyčítal, že jeho návrh reforiem nie je konkrétny. Skoro ho tam inzultoval. Veď on to má v hlave, on to jediný vie, všetci sú blázni, len on je lietadlo. A je až taký ekonóm, že ani nevie, že zvýšenie DPH znamená zdražovanie. Gratulujem.

10. To bol regulárny psychický záchvat. V OĽaNO by mali mať základný pokyn - nechoď do televíznej debaty bez lexaurínu. Myslím, že takto sa Robert Fico už dlho nenasmial.

11. OĽaNO neponúka nič, len nenávisť. Oberajú o dôchodky seniorov, oberajú deti o obedy, oberajú robotníkov o minimálnu mzdu. Ale hlavne, že potrebujú kopať do Smeru. A bzúkajú dokola "lebofico" - čím vypĺňajú svoju duchovnú prázdnotu.  

12. Eduard Heger, ktorý sa oháňa svojim kresťanstvom, nedokázal v relácii nič iné, len šíriť nenávisť. Toto je tá láska k blížnemu, toto je to ich sociálne cítenie. Tento by v stredoveku upálil každého, kto má iný názor. Boh nás pred týmito fanatikmi ochraňuj. 

13. V mene lásky nenávidia. V mene boja proti korupcii kradnú. V mene Slovenska ničia slovenský národ.  A ešte majú toľko drzosti, aby namiesto riešení ponúkali iba hysterický hejt. 

14. Pán Heger, ak by ste mali aspoň štipku sebareflexie, rovno po relácii zavoláte premiérovi Matovičovi, ospravedlníte sa za to, ako ste strápnili OĽaNO a ponúknete svoj post. 

15. Slovensko dnes nepotrebuje nenávisť, ale sociálny zmier. Slovensko nepotrebuje krvavé oči, ale zdravý rozum. Slovensko nepotrebuje Hegera či Matoviča, ale - lídrov.

Krásnu nedeľu, priatelia!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2763593750545853