Neviem, či sa smiať a či plakať

08.02.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Na Slovensku existuje istý groteskný propagandistický web, ktorý akoby vystrihli z čias normalizácie. A naberá na sile: o chvíľu nás bude kádrovať všetkých.

1. Volá sa Infosecurity a liberálne médiá ho označujú za "bezpečnostný portál venujúci sa hybridným hrozbám". Založil ho Victor Breiner, ktorého zamestnáva minister obrany Jaroslav Naď z OĽaNO - toľko k nezávislosti tohto portálu. Ale iné som chcel. 

2. Tento portál sa snaží každý názor, ktorý sa vymyká režimistickej liberálnej ideológii, vykresliť ako hoax. Ak niekto nebodaj spochybňuje, že s USA ideme na večné časy, tak je konšpirátor a ruský agent. A tak.

3. Ministerka Kolíková sa už vyhráža, že bude kriminalizovať "dezinformátorov" - tak ak náhodou neviete, čo si pod týmto slovom predstaviť, tak je to niekto, koho označí tento web. 

4. Stačí mať iný názor. A nekopať do Ruska. A poputujete pekne za mreže. Aj na papuči sa možno potknete. Statočný nový svet. Matovič, Naď a Kolíková budujú svetlejšie zajtrajšky. Slobodné a demokratické a... infosekuritné.

5. Najnovšie som sa na tomto portáli dočítal, že "Ľuboš Blaha a Eduard Chmelár sú známymi tvárami dezinformačných médií, ktoré často nekriticky preberajú ich facebookové statusy." Dovolili sme si totiž kritizovať Navaľného a zastať sa Ruskej federácie. 

6. Článok pokračuje v plamennom urválkovskom tóne: "Blaha a Chmelár sú známi aj svojou prokremeľskou rétorikou. Tá je pritom v príkrom rozpore s medzinárodnými záväzkami SR a ignoruje ruské nepriateľské aktivity na území SR." 

7. No chápete - my máme názory, ktorú sú "v príkrom rozpore" so závermi XIII. zjazdu Komunistickej strany Československa! No fuj!  Autorka článku neskrýva svoje zdesenie z toho, že spochybňujeme západnú propagandu. 

8. So zväzáckym nadšením sa autorka pýta: "Aké ponaučenie z toho vyplýva?" No predsa Poučenie z krízového vývoja v strane a spoločnosti, drahá pani!

9. Autorka svoj zapálený ideologický článoček končí ostrým odsúdením toho, že sme si dovolili kritizovať prezidentku Čaputovú, ktorá kope do Ruska ako keby len prekladala inštruktážne manuály z Langley. 

10. Prezidentke nevadí, že vo väzbe zomrel Milan Lučanský. Nevadí jej, že v Belgicku nacistickí policajti udusili nášho nevinného občana, Jozefa Chovanca. Nevadí jej, že naši milovaní západní spojenci mučia Juliana Assangea za to, že bojuje za slobodu slova.

11. Nie, nič z toho jej nevadí. Jej vadí len to, že nejaký ruský zlodejisko Navaľnyj, ktorého platia západné tajné služby, dostal, čo si zaslúžil - trest za defraudáciu miliónov. 

12. To, že na to Blaha či Chmelár upozorňujú, je neslýchané. Okamžite ich treba vyhodiť zo školy a čo najskôr šmariť niekam do gulagu. Nebojte, aj to bude. Už čoskoro. Lebo tak to robia tí najväčší "liberálni demokrati". 

13. Autorka svoj článok končí so spravodlivým hnevom - opäť si to zaslúži citát: "Reakcia prezidentky Čaputovej bola v tejto situácii plne žiaduca a je v súlade s reakciou EÚ. Alebo chcú Blaha a Chmelár spochybniť aj stanovisko EÚ?"

15. No chápete - nebodaj by sme chceli spochybniť aj... ani vysloviť to nedokážem, trasie sa mi hlas, trepocú nohy, chytajú ma mdloby! Spo-chyb-niť... sta-no-vis-ko... Zalieva ma pot. Nie, ja to nedám. STANOVISKO EÚ?! Samej Európskej únie?! 

16. Mať iný názor ako EÚ!? Bože, len to nie. Zabite nás. Rovno nás skántrite. K múru, guľka do hlavy, toto je cez všetky čiary. Iný názor ako samotná EÚ, to proste nejde. Autorka je na pokraji infarktu, plne jej rozumieme, to sme fakt prehnali. 

17. Ako by povedal Urválek - spriahli sme sa aj s Chmelárom s temnými silami (ruského) imperializmu a rozvraciame našu družbu s (americkými) súdruhmi. Tam stačí zameniť ZSSR za USA a vitajte späť v 50.rokoch. Súdruh Lipšic sa postará o zvyšok.

18. Ja len, že urválkovčina je tu späť v plnej paráde. Ľudia umierajú vo vyšetrovačkách, z väzby sa stáva mučiaci nástroj, intelektuáli sú za iné názory vylučovaní zo škôl, opozícia je zastrašovaná a minister obrany a ministerka spravodlivosti budujú Ministerstvo Pravdy, ktoré rozhodne, kto je a kto nie je dezinformátor...

19. Ak náhodou nechceš preberať primitívnu americkú propagandu a nechceš kopať do Ruska, tak si nepriateľ ľudu - dnes tomu hovoria "dezinformátor". A infosekuritní zväzáčikovia v režimistickej tlači a mimovládkach sa budú s hrôzou pýtať, či nebodaj chceme spochybniť aj samo sta-no-vis-ko Ústredného výboru Komunistickej strany Sovietskeho zväzu - amen-tma!  

20. Priatelia, tu už končí všetka sranda. Stačí mať iný geopolitický názor a robia z vás "dezinformátorov". Západnú propagandu preberajú ako Písmo sväté a kritické myslenie okolo nich nešlo ani z rýchlika. Budú zastrašovať, budú likvidovať, budú zatvárať. 

Pripravte sa. Prichádza doba temna. Covid im slúži ako zámienka na to, aby rozpútali teror. Referendum je posledná šanca, ako týchto zbesilých neoliberálnych aparátčikov zastaviť. Posledná šanca.

Za slobodu!

#referendum2021





Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2872350643003496