Otvorený list predsedovi Európskeho parlamentu

20.08.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Vážený pán predseda Európskeho parlamentu, 

s hlbokou ľútosťou Vás musím informovať o dvoch slovenských poslancoch Európskeho parlamentu z liberálnej frakcie, ktorí zneužívajú svoje postavenie europoslancov, aby na Slovensku rozsievali hoaxy, dezinformácie a šírili nenávisť. 

Ide o europoslancov Martina Hojsíka a Michala Šimečku, podpredsedov Progresívneho Slovenska, ktorých na Slovensku prakticky nikto nepozná. 

V skutočnosti poberajú desaťtisícový príjem bez toho, aby prstom pohli pre pracujúcich Slovákov, zatiaľ čo ľudia na Slovensku tvrdo pracujú za 700-800 eur.

Europoslanec Hojšík šíri na pôde Európskeho parlamentu zlomyseľnú intrigu, že slovenská sociálnodemokratická strana SMER-SD organizuje celonárodný protest 1. septembra spolu s fašistickými stranami. 

Ako dôkaz pripájajú aj fotografiu, na ktorej som ja ako poslanec SMER-u a poslanec Kotleba ako predseda krajne-pravicovej strany ĽS NS. 

Obe tieto intrigy možno označiť za učebnicový hoax a verím, pán predseda, že upozorníte kolegov z Európskeho parlamentu, že je nehodné ich postavenia, aby šírili dezinformácie a klamstvá. 

Ako možno od ľudí očakávať, že Európska únia myslí vážne svoj boj s dezinformáciami, keď sami europoslanci šíria hoaxy? 

Strana SMER-SD organizuje 1. septembra 2021 celonárodný protest proti pravicovej vláde, čo je legitímne právo každej opozičnej strany. Nejde o protest proti očkovaniu, ako klamú poslanci Hojsík a Šimečka. 

Ľudia budú protestovať proti tomu, že bývalá stranícka kolegyňa pána Hojšíka a Šimečku, aktuálne prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, pomohla zmariť referendum o predčasných voľbách. 

Budú protestovať proti nenávisti, ktorá sa strhla v slovenskej spoločnosti proti nezaočkovaným ľuďom, ktorých pravicová vláda diskriminuje a zastrašuje. 

Mimochodom, nátlak na nezaočkovaných je v priamom rozpore s nariadením Európskeho parlamentu, ktoré však liberálni europoslanci Hojsík a Šimečka v praxi sabotujú. A namiesto toho šíria dezinformácie a hoaxy. 

Slováci budú 1. septembra v Košiciach protestovať proti zdvíhaniu cien energií a demontáži sociálneho štátu, ku ktorej pristúpili neoliberálni politici vo vláde Eduarda Hegera. 

Budú protestovať proti tomu, aby polovicu slovenského národa označovali predstavitelia liberálneho tábora, ktorý reprezentujú ľudia ako Čaputová, Hojšík či Šimečka, za "dobytok", "tupelá", "čvargu" či "dezolátov". 

Slováci budú protestovať proti likvidácii ústavného systému a demokracie na Slovensku, pretože vládnej moci sa zmocnila partia primitívov, ktorí bezpečnostné zložky zneužívajú na gestapizáciu Slovenska a prenasledovanie opozície. 

Vážený pán predseda EP,

liberálni europoslanci klamú, ak tvrdia, že strana SMER-SD organizuje protest s krajne-pravicovými stranami. Našu účasť na proteste organizujeme sami a zúčastní sa ho každý, kto bude chcieť, vrátane voličov iných opozičných strán. 

Slovenskí liberálni europoslanci radi označujú iných politikov za "fašistov". 

Dovoľte preto pripomenúť, že sú to oni, kto najväčšmi pripomína praktiky fašistov a nacistov - nielenže nedokážu tolerovať iný názor, ale navyše obhajujú segregáciu v slovenskej spoločnosti a agresívne a rasisticky útočia na ruský národ, ktorý nás od fašizmu oslobodil. 

Vážený pán predseda, 

europoslanci Hojsík so Šimečkom rovnako klamú, keď na dôkaz o spolupráci sociálnodemokratickej strany SMER-SD a krajne-pravicových opozičných strán používajú fotografiu, na ktorej som sa náhodne stretol s poslancom Kotlebom zo strany ĽS NS. 

Poslanec sa ma pýtal na otázku ohľadom aktuálneho parlamentného hlasovania. Slušne som mu odpovedal, porozprával sa s protestujúcimi ľuďmi pred parlamentom a išiel do práce.

Takáto je pravda a páni Hojsík a Šimečka to veľmi dobre vedia, pretože som o tom viackrát verejne informoval.

Dezinformáciu o tejto fotografii napriek opakovaným upozorneniami dotknutých strán šíria aj slovenské liberálne médiá, vrátane oligarchického denníka SME, čím len potvrdzujú, že patria do konšpiračnej dezinformačnej scény. 

Ak liberálni poslanci Európskeho parlamentu takisto šíria preukázateľné dezinformácie, je to veľmi zlá reklama pre Európsku úniu. Bezpochyby by ste mali, ako predseda EP, bezodkladne zasiahnuť. 

Som presvedčený, že je vo Vašom záujme, aby slovenskí europoslanci z liberálnej frakcie neničili povesť Vašej inštitúcie. 

Možno by bolo na mieste, aby liberálna frakcia vylúčila dvoch klamárov spomedzi svojich radov, pretože ich podvodná činnosť vážne ohrozuje kredibilitu európskych inštitúcií. 

Ak prijmete disciplinárne opatrenie voči šíreniu nenávisti a dezinformáciám voči politikom Progresívneho Slovenska, pán predseda, prosím, informujte nás o tom. 

Ako opakujem, páni Hojšík a Šimečka sú na Slovensku prakticky neviditeľní a nikto o nich na Slovensku nevie, takže by sme si to nemuseli všimnúť. 

Vopred srdečná vďaka a držíme Vám palce v boji proti hoaxom, klamstvám a nenávisti zo strany liberálnych politikov. 

S úctou, 

Ľuboš Blaha

poslanec Národnej rady Slovenskej republiky



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3032854810286411