Posledné tri mesiace v podaní I. Matoviča: nezvládnuté, úbohé, ale hlavne slabošské

18.12.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Od začiatku novembra odborníci volali po lockdowne, no Igor Matovič sa rozhodol ísť poza ich chrbát a vyrukoval s “atómovou bombou” na covid. Namiesto lockdownu navrhol celoplošné testovanie a už sa videl na stránkach svetových médií ako hviezda. Ako to dopadlo vieme. Nevhodné odberné podmienky, nedostatok ochranných pomôcok, nevyškolený personál, protiústavne nasadená armáda a samozrejme nekvalitné a nevhodne zvolené testy. Sto miliónov eur, energia lekárov a ostatného zdravotného personálu, poslušnosť obyvateľov, to všetko išlo von oknom v blúznivom projekte, ktorý nemal oporu v nikom a v ničom, len v Matovičovej posadnutosti. Viac ako 80% obyvatelov sa nakoniec Matovičovi podvolilo, keďže sľuboval po plošných testovaniach slobodu. No percento nakazených nekleslo, naopak po inkubačnej dobe začalo opäť rásť. A tak Igor Matovič dostal na konci novembra opäť jasné odporúčanie - okamžitý lockdown.

No on znova zatúžil po plošnom testovaní. Tri decembrové vikendy sme mali zase predstierať, že antigénový test má pri bezpríznakových ľuďoch nejakú výpovednú hodnotu. Keďže Richard Sulík robil už posledné týždne doslova opozičnú politiku a preferenčne na tom výrazne získaval, dal mu za úlohu nakúpiť testy. Tie však kvôli koaličným sporom dodnes nemáme a tak Igorovi Matovičovi neostalo nič iné ako vypiť pohár horkosti až do dna a pred Vianocami vyhlásiť lockdown. No ani to nezvládol. Po zbytočnom naťahovaní, útekoch z rokovaní vlády a odmlke na sociálnych sieťach nakoniec odmietol odprezentovat najočakávanejšie rozhodnutie roka a spolu s nim dali od tohto rozhodnutia ruky preč aj zvyšní koaliční lídri. A tak namiesto štyroch lídrov - predsedu vlády, dvoch podpredsedov vlády a predsedu parlamentu, oznamoval vianočný lockdown minister zdravotníctva M. Krajčí, podpredseda vlády pre legislatívu Š. Holý a z mne neznámych dôvodov minister zahraničných vecí I. Korčok. A aj tí radšej utiekli po 5 otázkach...

Nezvládnuté, slabošské, skrátka úplna hanba... Lídri koaličných strán odmietli prebrať zodpovednosť za vládnutie a takto úboho sa pokúsili dištancovať od svojich vlastných zlyhaní. A definitívnu bodku tomu dal samotný premiér, ktorý sa pred novinármi vyplakal, ukázal prstom na prezidentku a po dvoch otázkach radšej odišiel.



Zdroj: https://www.facebook.com/kalinakerik/posts/760117587910978