Pozerali ste Markízu, priatelia?

08.03.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Minister obrany Jaroslav Naď sa nám tam dnes nervovo zrútil v priamom prenose. To bolo epické 

1. Najskôr som si myslel, že má Markíza nejaký problém so zvukom, furt som počul nejaké šušťanie a potom mi to došlo. To tam celý čas funel Naď. Od zúrivosti prefunel celú reláciu. 

2. Pamätám si jednu scénu zo Saxany, ako sa mladá čarodejníčka premení na kravu a spoza dverí rodičia počujú funenie. A stará mama vysvetľuje: „Když funí, tak zuří.“ Nuž, Jaroslav nám dnes na Markíze funel viac ako sto Saxán na koštěti.

3. Vždy keď hovoril Juraj Blanár, Naď vedľa neho funel ako uzlík nervov. A do toho vrčal – citujem: „To už fakt nebudete toto hovoriť, fakt.“ A furt ho od nervozity šklbalo a splašene sa chechtal. Už som len čakal, kedy so šialeným pohľadom vytiahne na Jura Blanára nôž ako Psycho v tej slávnej scéne v sprche.

4. A potom dostal slovo a začal sa vyhrážať, že Smer sa má báť, lebo po nás príde „spravodlivosť“. Čiže nemáme kritizovať, lebo nás pozatvárajú. Toto dával minister obrany v priamom prenose. Vyhrážky opozícii. Im už vážne preskakuje – moc ich úplne pohltila.

5. Popri funení Naďa som zachytil aj niečo také, že chce poslať Juraja Blanára pred súd, lebo označil Matoviča za vlastizradcu. Ja neviem, ale keď Naď v priamom prenose obhajuje maďarskú iredentu, tak to je jednoznačne vlastizrada a od opozičného politika je úplne normálne, že na takéto niečo upozorňuje.

6. No normálne nie je, ak sa mu predstaviteľ vlády vyhráža, že ho za to nechá zavrieť. To kde sme? Vyhrážať sa Slovákom basou za to, že chránia Slovensko pred maďarskými nacionalistami, ako je poslanec OĽaNO Gyimesi, to je od ministra obrany cez všetky čiary. Jasné priznanie, že sa tu celý represívny systém zneužíva na politické čistky. 

7. Naď môže funieť koľko chce, môže sa vyhrážať, môže sa chechtať, ale mal by už konečne pochopiť, že ak tu niekto pôjde jedného dňa pred súd, tak to budú oni. Za vlastizradu a smrť tisícov. Za všetky tie zničené životy, za likvidáciu ľudských práv, za všetky zlodejiny, čo napáchali. Áno, majú byť prečo nervózni. To beriem.

8. Popri funení prišlo aj na humorné chvíľky. Naď napríklad vyhlásil, že „táto koalícia je to najlepšie, čo sa Slovensku mohlo stať“. To sa komentuje samo. Osem tisíc ľudí by Naďovi určite nadšene zatlieskalo, keby to bolo zo záhrobia možné... 

9. Ten chlap nemá fakt žiadnu sebareflexiu. Výsledkom ich vládnutia je 8 tisíc mŕtvych a on sa poklepkáva po vlastnom ramene, že aký je skvelý.  

10. Naď zjavne ešte nepochopil, že táto vláda sa pomaly ale isto stáva synonymom Zubatej s kosou. Ale jasné, smrť tisícov je to najlepšie, čo sa Slovensko mohlo stať. Na toto po hlbokom uvažovaní prišli intelektuálni titáni z OĽaNO. Vás tí Slováci raz vyženú lopatami. 

11. Minister Naď je navyše presvedčený, že počas protestov v novembri vraj boli k ľuďom „veľmi jemní“. Jasné, iba na nich poslali vodné delá, Naď po nich vrieskal, že sú opice a teraz ich za to, že využili svoje ústavné práva, prenasleduje polícia. A „veľmi jemne“ sa im vyhrážajú drakonickými testami. Proste - policajný štát. Ale pre Naďa je to úplné „Love Me Tender“.

12. Osobitne vtipné bolo, keď Naď vytiahol grafík o tom, aké je to na Slovensku vlastne fantastické. No zabudol povedať, že v tom grafe sa porovnávajú PCR testy, ktoré oni na Slovensku z veľkej časti nahradili nezmyselnými AG testami. Grafík vyznel super len preto, lebo tam slovenské výsledky vlastne ani neboli. To nevymyslíš, to sú Matovičovi experti.

13. Moderátor Kovačič zosmiešnil Naďa v priamom prenose ako malého chlapca  a on tam len sedel ako kôpka nešťastia. A ako inak – ďalej nepríčetne funel. Ale hlavne, že po ostatných vrieskal, vraj klamú a šíria demagógiu. Perfektné.

14. Som rád, že Juraj Blanár to zvládol s pokojom. Presne to Slovensko potrebuje – rozum, rozvahu a pokoj. Žiadne funenie, žiadne vrieskanie, žiadne groteskné postavičky ako Naď. 

15. Podpredseda strany Blanár jasne vysvetlil, že Smer odmieta rekonštrukciu vlády nie preto, že by chcel Matoviča, ale preto, že chce pád celej vlády a predčasné voľby. Len to bude reálny koniec Matoviča – a jedine to zachráni Slovensko.

Keď horí byt, riešením nie je sťahovanie nábytku. Riešenie je, že si dajú odchod všetci podpaľači - Matovič, Sulík aj ten uzlík nervov, čo tam dnes sipel vedľa Juraja Blanára. Všetci. 

Krásnu nedeľu, priatelia. A nech sú tu čím skôr - predčasné voľby.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2894819617423265