Proti tyranovi Matovičovi dnes protestovalo približne 30 tisíc ľudí!

18.11.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Pred NR SR, na námestí Alexandra Dubčeka, dnes mala spomienkovú akciu strana SMER-SD. Touto akciou sme podporili spoločný protest všetkých Slovákov proti vláde Igora Matoviča, ktorá mení demokratické zriadenie na autoritársky režim, pričom ukrajuje z demokracie, právneho štátu, ľudských práv a občianskych slobôd. 

Protesty pokračovali ďalej pred Úradom vlády a pred prezidentským palácom. Podľa predbežných odhadov sa na demonštrácii zúčastnilo približne 30 tisíc ľudí. Krásne a obrovské číslo. Verím, že na spoločnom proteste po skončení núdzového stavu nás bude ešte raz toľko! My sme sa pozreli na každý väčší protest ako občania, ktorí cítia, že sa pácha krivda na ich ľudských právach.

Matovič nám nadáva. Označuje nás za lúzu, mafiánov a fašistov. Drvivú väčšinu z 30 tisíc slušných ľudí, ktorí dnes boli vyjadriť svoj slobodný názor voči jeho autoritárskemu režimu. Matovič, ja mám pre teba jasný odkaz, keď nás slušných ľudí takto hrubo urážaš. Sám si lúza, mafián a fašista. Na teba to excelentne sedí, ako vyšité! 

To čo sa dnes začalo, a verím, že bude pokračovať je občiansky odpor. Generácie ľudských práv garantujú právo na odpor a na protest, ak ľudia vidia, že sa pošliapávajú ich práva, čo sa práve dnes deje. Zľaknutý Matovič nás chcel strašiť nastúpenými ťažkoodencami, psami a vodnými delami. Nepomohlo. On veľmi dobre vie, že deň, kedy by sa postavil proti vlastným občanom, by bol posledný v jeho politickej kariére. 

Priatelia, super!👏 Či už na akcii Smeru na námestí Alexandra Dubčeka, alebo na občianskych protestoch na ďalších námestiach.



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3391323417759602