Ranné správy

27.09.2021 Články, Facebook Články, Facebook

1. Prezidentka Čaputová sa dnes stretne s premiérom Hegerom, aby riešili bezpečnostnú situáciu v štáte. 

2. Jej ex-poradca Peter Kubina, Lipšicov kamarát, ktorý dnes ako advokát obhajuje čurillovskú mafiu a polovicu udavačov na Slovensku, zjavne potrebuje nejaké zákulisné infošky. 

3. A tak si Čaputová predvolala Hegera. Povedzte, čo iné by tí dvaja mohli spolu riešiť? Jedna je avatar pre americkú veľvyslankyňu, druhý je avatar pre Matoviča. Ani jeden nie je svojprávny. 

4. Keby sa priamo stretol Matovič s Brinkovou, bolo by to ďaleko užitočnejšie. Keď sa stretnú dve autíčka na diaľkové ovládanie, výsledok bude tona fráz. Čaputová zo seba vypľuje, aby sme sa nebáli umierať, Heger fľochne nejakú salarabandu. A bude. 

5. Nervozita v prezidentskom paláci však zjavne rastie. Podľa včerajšieho prieskumu na Markíze sa Čaputová prepadla v dôveryhodnosti o 5 percent, kým Robert Fico o 5 percent narástol. 

6. Ešte zmaríte dve-tri referendá, pani prezidentka, a budete mať preferencie ako Veronika Remišová. Povráva sa, že od Veroniky Remišovej odišla už aj Veronika. Aj na vás príde, pani Čaputová. Idete z kopca, držte si boa.

7. Robert Fico a celý Smer utešene rastie, kaviareň z toho chytá ťažkú depresiu a jediné, na čo sa zmohne Matovič, je, že ako úplný infant vypisuje v parlamente ceduľky so škaredými nápismi a drží ich za chrbtom lídrovi opozície. 

8. Gratulujem, Igorko, v škôlke si si týmto kedysi získal srdcia spolužiakov - určite to zafunguje aj teraz. Máš to dobre našliapnuté, ešte chvíľku... a fakt skončíš v cvokhause. 

9. Zahraničie. Dnešné ráno sa museli slniečka v celej Európe od zlosti plieskať o zem. Merkelovej CDU prehralo v Nemecku voľby a tým sa definitívne končí sága s vítaním migrantov. Schytali to aj slniečkarski Zelení, ktorí sa už videli na tróne a bum, nevydalo. 

10. Žiaľ, schytala to aj Die Linke, ktorá neprekročila 5-percentnú klauzulu. Roky im Sahra Wagenknechtová hovorila, nech sa venujú robotníkom a nie transsexuálom a roky ju nepočúvali. A tak sú von z parlamentu. Rosa Luxemburgová sa obracia v hrobe.

11. Blahoželám SPD k víťazstvu, no veľké ilúzie si nerobím. Olaf Scholz je centrista, s ľavicou nemá nič spoločné a dramaticky viac pripomína Mutti Merkelovú než Willyho Brandta. 

12. Malá nádej predsa len existuje: v SPD je silné krídlo, ktoré chce mať priateľské vzťahy s Ruskou federáciou. Vo vedení strany sú ďaleko väčší socialisti než je sám Scholz. A v strane naberá na sile ľavicové krídlo, ktoré tvrdo kritizuje kapitalizmus. 

13. Najpravdepodobnejšia je trojkoalícia SPD s FDP a Zelenými, čiže výsledkom zase bude centristický guláš. Zhodnú sa len na tom, že treba tlačiť na európsky superštát, čo priamo ohrozuje naše národné záujmy - od Nemecka nečakajme nič dobré.

14. Zelení sa z kedysi radikálne ľavicovej strany premenili za jednu generáciu na odpudivých neoliberálnych slniečkarov, ktorí nenávidia Rusko viac než František Šebej. A FDP, to sú sulíkovskí sociopati, ktorí nenávidia robotníkov a kopú za kapitál.

15. Jedno platí. Všade tam, kde sa ľavica otočila chrbtom bežným ľuďom a začala robiť "progresívnu" politiku liberálnych kaviarní, dostala cez ústa. To my v Smere nikdy neurobíme - vždy budeme stáť pri bežných Slovákoch a preto budeme rásť. 

A vy sa môžete rozkrájať aj na franforce, liberálne médiá, nič s tým neurobíte - na Roberta Fica nemáte.

Koniec ranných správ.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/402756237888330