Reakcia na klamstvá Borisa Kollára a Sme Rodina k 13. dôchodkom a minimálnej mzde!

21.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Boris Kollár a minister práce Krajniak dnes vystúpili na spoločnej tlačovej konferencii a klamstvami nešetrili. Aj keď pre voľbami sľubovali, že nebudú siahať na sociálne opatrenia prijaté počas minulých vlád, dnes na sociálnom štáte páchajú masaker. 

Pracujúcim ľuďom znížili minimálnu mzdu. Dôchodcom znížili 13. dôchodok a zmrazili minimálny dôchodok. Deťom zobrali bezplatné obedy a na pokoji nenechali ani výhodné 13. a 14. platy, ktoré zaťažili odvodmi. Dnes Sme rodina spustila v NR SR hlasovanie o okradnutí dôchodcov znížením 13. dôchodkov. My sme samozrejme za zníženie nami nastavených dôchodkov nehlasovali a ani nikdy hlasovať nebudeme. 

Kollár a Krajiniak vyčítajú nám v Smere, že sme za 10 rokov nedali ľuďom 13. dôchodok. To však samozrejme nie je pravda. Smer zaviedol vo svojej prvej vláde takzvaný vianočný príspevok, ktorý znamenal peniaze navyše pre dôchodcov na konci roka. Keby nebolo Smeru, seniori by od pravicových vlád nedostali na konci roka ani cent! 

Tento vianočný príspevok sme každý rok navyšovali, zdvojnásobovali, až nakoniec dosiahol výšku priemerného dôchodku. 𝐒𝐌𝐄𝐑-𝐒𝐃 𝐑𝐄𝐀́𝐋𝐍𝐄 𝐙𝐀𝐕𝐈𝐄𝐃𝐎𝐋 𝟏𝟑. 𝐃𝐎̂𝐂𝐇𝐎𝐃𝐎𝐊 𝐙𝐀́𝐊𝐎𝐍𝐎𝐌 𝟒𝟔/𝟐𝟎𝟐𝟎. Je to dohľadateľné na internete. 

Boris Kollár a Milan Krajniak však dnes v priamom prenose klamali, že SMER-SD 13. dôchodok nezaviedol a že ho teraz zavádzajú práve oni. Skutočnosť je taká, že SMER-SD zaviedol 13. dôchodok v priemernej výške 453€, zatiaľ čo Sme rodina zaviedla štátnu sociálnu dávku od 50€ do 300€. To znamená, že 𝐒𝐌𝐄 𝐑𝐎𝐃𝐈𝐍𝐀 𝐃𝐎̂𝐂𝐇𝐎𝐃𝐊𝐘 𝐑𝐄𝐀́𝐋𝐍𝐄 𝐙𝐍𝐈́𝐙̌𝐈𝐋𝐀 𝐀𝐙̌ 𝐎 𝟒𝟏𝟎€. 

Strana Sme rodina klamala rovnako aj v oblasti minimálnej mzdy. Hovoria, že sú to práve oni, kto zvýšil minimálnu mzdu a zaviedol automat, a že Smer minimálnu mzdu vôbec nezvýšil. Opäť raz ide o bohapustú lož. 

SMER-SD zaviedol automat na výpočet minimálnej mzdy ako 60% priemernej mzdy v ekonomike. To znamená, že ľudia mali tento rok dostať 656€. Namiesto toho sa minister práce Krajniak zo Sme rodina rozhodol náš automat zrušiť a nahradil ho vlastným vo výške 57% priemernej mzdy v ekonomike. To znamená, že ľudia dostanú 623€. Teda o 33€ (tisíc korún) menej ako im ešte minulý rok schválil SMER-SD. 

Najkomickejšie na tom je, že za všetky sociálne zákon z dielne strany SMER-SD ešte minulé obdobie hlasovali aj opoziční poslanci zo Sme rodina, medzi nimi aj terajší minister Krajniak. Ak by sa v niektorom z vyspelých štátoch západnej Európy stalo, že nový minister práce zmení zákon, za ktorý len pred pár mesiacmi sám hlasoval, okamžite by verejnosť tlačila na jeho demisiu a koniec v kresle ministra. A tak by sa kvôli absolútne antisociálnemu prístupu ministra práce malo stať aj u nás..



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3354728804752397