Rozsudok v kauze Kuciak znie jasne: Kočner a Zsuzsová sú nevinní

03.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Špecializovaný trestný súd rozhodnutie odôvodnil nedostatkom dôkazov.

1. Som veľmi zvedavý na reakciu Daniela Lipšica. Pretože podľa všetkého to neuveriteľne zmrvil... Odflákli to, urýchľovali to, mysleli si, že majú vyhrané – lebo im médiá tlieskali... A toto je výsledok. 

2. Som ďalej veľmi zvedavý na reakciu liberálnej tlače. Pretože tu za posledné roky vytvorili atmosféru lynču a prispeli k tomu, že prípad sa neuveriteľne spolitizoval - žnú, čo zasiali. Za toto sú zodpovední predovšetkým oni.  

3. Som zvedavý na to, či sa niekto ospravedlní za tie vedrá špiny, ktoré tu roky hádzali po každom, na koho ukázala prstom Monika Tódova a liberálna tlač. 

4. A nech teraz povedia, aký bol teda verejný záujem zverejňovať Threemu a politicky likvidovať každého, kto komunikoval s Kočnerom? Vlastne – každého s výnimkou Sulíka, Matoviča, Kollára či Drobu. 

5. Desí ma, že už sa aj začal lynč proti sudcom, ktorí rozhodli – na Denníku N už Monika Tódová menovite vytvára z konkrétnych sudcov triedneho nepriateľa. Ukazuje rozzúrenej ulici, koho treba lynčovať.

6. Nie je šokujúce, že už pár minút po rozsudku mala novinára Tódová pripravený niekoľkostranový článok, v ktorom kope do sudcov za to, ako rozhodli? 

7. Nie je šokujúce, že novinárka Tódová už zase vyťahuje informácie zo spisu – odkiaľ ich má? Hlasovanie sudcov je vždy tajné... Čo je toto za hru? Čo je toto za neuveriteľnú aroganciu? Prečo tolerujeme toto šírenie nenávisti? Tento lynč? 

8. Takto dnes fungujú korporátne médiá. Oni si predsa vybrali, kto je vrah. Tak im to hádam nejakí sudcovia nebudú kaziť. Tí mali len poslušne potvrdiť, čo písala Tódová. 

9. Je jedno, že zjavne chýbali priame dôkazy. O spravodlivosti majú predsa rozhodovať novinári, nie súdy... Pomsta bude sladká. Tódová to už odštartovala - zase len nenávisť, zase len lynč.

10. My, politici nemáme vynášať rozsudky. Musíme rešpektovať rozhodnutie súdu – o spravodlivosti nemôžu rozhodovať emócie a politika. Je mi ľúto, čo sa stalo Jánovi Kuciakovi, ale desí ma, že jeho vraždu niekto zneužil na šírenie nenávisti a politický majdan.  

11. Len pripomínam, že tento rozsudok bol vynesený za vlády Igora Matoviča. Predstavte si, že by to bolo za našej vlády – to by zas bolo útokov. 

12. Veď si spomeňte– len preto, že sme vládli v čase vraždy Jána Kuciaka, boli sme liberálnou tlačou osočovaní, že sme vrahovia a mafiáni. Vytvárali sa najdivokejšie konšpirácie, len aby našu legitímnu vládu zbavili moci. Celé to bolo účelové a zničilo to život mnohým ľuďom. 

13. A teraz – počas tej vytúženej vlády Igora Matoviča, ktorá mala priniesť nebeskú spravodlivosť, odrazu uznajú Mariána Kočnera nevinným? Tak čo – nie je to zodpovednosť Igora Matoviča? A jeho politického súputníka Daniela Lipšica? A ich spojky Moniky Tódovej? 

14. Povedzte - na koho zvalí vinu Matovič tentoraz? A budú sa teraz šíriť špekulácie o tom, že jeho vláda zasiahla do rozhodnutia súdu, aby Kočner nespieval v ich neprospech? 

15. Je mi veľmi ľúto, že všetkých vinníkov vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej naďalej nepoznáme. Je mi ľúto všetkých fatálnych pochybení zo strany právnikov a médií. Je mi ľúto, že sa celý prípad účelovo politizoval a možno práve preto dnes dopadol tak, ako dopadol. 

Drahé médiá, vypomstilo sa vám to – zoberte si ponaučenie. Nelynčujte. Nepolitizujte. Nešírte nenávisť. Karma sa pozerá. A všetko zlo sa každému vráti.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2726492504255978