“Špicľovací zákon 2” schválený dnes koalíciou napadneme na Ústavnom súde!

03.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Milí priatelia.

1. Dnes som vystúpil v rozprave NR SR za klub SMER-SD k tzv. “Špicľovaciemu zákonu 2” vráteného prezidentkou (krátke video zverejním zajtra. Je to druhý pokus presadiť tento paškvil ohrozujúci súkromie všetkých Slovákov. Koaličný valec to samozrejme opäť v NR SR schválil. SMER-SD už raz Špicľovací zákon úspešne zastavil na Ústavnom súde a urobíme to opäť. Pevne verím, že opäť uspejeme a ochránime občanov Slovenska od neoprávnených zásahov do ich súkromia zo strany vlády Igora Matoviča. Súkromie každého z nás patrí medzi základné práva a slobody zakotvené v Ústave SR a v dnešnej digitálnej dobe je to jedna z najdôležitejších vecí, ktoré si musíme chrániť ako oko v hlave! Špicľovací zákon nič nepomôže v boji s Covid19. Je to len zástierka na možné špehovanie ľudí. Riziko zneužitia je obrovské!

2️. Dnes ma zdvihla zo stoličky informácia, že Matovič nezaplatil tlmočníkom do posunkového jazyka za pol roka ich práce. To je riadne chrapúnstvo!

Matovič viedol niekoľkohodinové mnohokrát nezmyselné a nepotrebné tlačovky. Tlmočníci sa mesiace potili a prekladali nekonečný exhibicionizmus premiéra Matoviča. Matovič sa tak rád počúva, až to ostatných unaví a vypínajú televízor. Žiaľ, to sa netýka tlmočníkov, ktorí s ním na tlačovkách musia zostať až do konca.
Tlmočníci sú živitelia rodín a z niečoho musia žiť, ale to Matoviča zjavne nezaujíma. Hlavne, že on okupuje televízne obrazovky skoro permanentne.

Matovičova vláda sa vyhovára, že nemá s tlmočníkmi zmluvu. Ak vláda nevie za pol roka uzatvoriť s tlmočníkmi zmluvu, ako chce potom riadiť krajinu⁉️

Vďaka tejto Matovičovej obludnosti nepočujúci už dva týždne nedostávajú aktuálne informácie. Štrajk nepočujúcich pred Úradom vlády je rarita, hodná zápisu do Guinnessovej knihy rekordov a hanba na rokov. Matovič si už tradične len mykne plecom a povie “veď no a čo”.

Igor Matovič sa mnohokrát na tlačovkách chválil, že bol jeden z najväčších zamestnávateľov na Slovensku (vraj mal 2000 zamestnancov). Ak sa k nim správal podobne ako k týmto tlmočníkom, tak mi je týchto zamestnancov úprimne ľúto!

Ako nepodarená groteska mi v tejto súvislosti prišiel dnešný FB status ministerstva financií s názvom:
“NOVINKA: ŠTÁT POMÔŽE TÝM, KTORÝM NEZAPLATIA FAKTÚRY”!
To už nepotrebuje ďalší komentár!



Zdroj: https://www.facebook.com/Kamenicky/photos/a.2322450677790362/3275809049121182/?type=3