Tak toto bol deň

25.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Prepáčte, že som sa dostal k počítaču až teraz, ale od rána bojujem v parlamente a až teraz som došiel domov. Len v skratke:

1. Ráno v parlamente som označil ministra zahraničia Ivana Korčoka za servilného voči USA. Prikrýva všetky zločiny USA, šíri rusofóbiu, nechráni našich občanov a namiesto toho sponzoruje bieloruskú či venezuelskú opozíciu... Tak si odo mňa vypočul svoje - od srdca, zajtra zavesím videjká z parlamentu. 

2. Poobede som vo svojom prejave odporučil ministrovi Korčokovi, že ak mu tak veľmi záleží na slobode a demokracii, nech za Slovensko podporí petíciu významných českých ľavicových intelektuálov na čele s profesorom Janom Kellerom, aby bola Julianovi Assangeovi udelená Nobelova cena mieru.

3. Julian Assange je roky väznený a mučený iba za to, že odhalil pravdu o zločinoch USA vo svete. Je hrdina, ktorý je prenasledovaný za svoju slobodu slova. A veľkí "demokrati" po celom svete sú ticho. 

4. Ak by sa takéto niečo stalo v Rusku, tak už tu kričia od rána do večera, aký zlý je Putin. Assange si zaslúži našu úctu, ale akosi mu ju tí najspravodlivejší na čele s pani prezidentkou odmietajú vyjadriť - čím to je?

5. Pri mojom prejave po mne minister Korčok vykrikoval ako zmyslov zbavený - zjavne sa mu nepáčilo, keď som mu pripomenul, že slúžil Mečiarovi, Dzurindovi, Ficovi aj Pellegrinimu a dnes slúži rovnako úlisne aj Matovičovi. Ten chlap prežije všetko.

6. Ja len, že máloktorý živočích dokáže prežiť za všetkých okolností... Mne minister Korčok pripomína jedného nie príliš obľúbeného, ale o to rezistentnejšieho chrobáka... Juj, ale sa to pánovi ministrovi nepáčilo, keď som mu to povedal. Pravda sa ťažko počúva.  

7. Na obed sme zistili, že premiér Matovič dnes ako jediný premiér krajín V4 odignoroval historický summit v Bruseli, kde sa u predsedníčky Európskej komisie riešila migrácia a miliardy pre našu krajinu. Matovič dal prednosť teatrálnej tlačovke, na ktorej klamal a kopal do Smeru. 

8. Ten pán je pre Slovensko hotová katastrofa. Jemu je ukradnuté, že nám sem Brusel navozí migrantov, on dá prednosť uslzenej tlačovke pred kľúčovými rokovaniami v Bruseli - neuveriteľné. 

9. Vzápätí bola v parlamente Hodina otázok a dostal som možnosť spýtať sa Matoviča na jeho korupčnú kauzu Arca. Namiesto toho, aby ukázal zmenky, ktoré by dokázali jeho nevinu, on po mne začal ziapať svoje typické invektívy. Pritom som sa len slušne spýtal to isté, na čo sa ho pýtajú všetky médiá. Pánko proste nemal svoj deň. 

10. Vo svojej reakcii som sa ďalej slušne a pokojne pýtal na to, prečo sa skrýva za sukne žien - zneužil svoju matku na daňové podvody, babku na zmiznuté účtovníctvo, kamarátku v Chorvátsku na plagiovanie diplomovky a teraz ešte ako úplný zbabelec zo svojej vlastnej ženy robí "bielu kobylu". 

11. Myslel som to úplne nevinne - "biely kôň" v ženskom rode. Žiadna urážka - jednoducho ide o nastrčenú osobu, cez ktorú sa prepierajú podvody. Metafora. Nič zlé si o jeho žene nemyslím, je to na pohľad milá dáma, len ma mrzí, že ju takto jej vlastný manžel zneužíva na podvody. 

12. Na to sa spustil neuveriteľný krik, poslanci opozície hučali, bučali a Igor Matovič si vymyslel úplne nepríčetný príbeh, vraj má nejaký list od môjho spolužiaka z vysokej školy, že som raz po pive išiel okolo nejakej záhrady a tam som "mydlil barana". 

13. Toto reálne vyšlo z úst predsedu vlády Slovenskej republiky. Na toto existuje jediná odpoveď - kazajka. Je samozrejme dobré vedieť, čo sa honí hlavou Igora Matoviča - nejeden študent psychológie by o tom napísal prelomovú seminárnu prácu. Ruku na srdce - koho by už preboha napadlo v pozícii predsedu vlády hovoriť v parlamente o "mydlení barana". 

14. A opakujem - ja som od neho chcel len to, čo všetci na Slovensku: dôkaz, že nezneužil svoju funkciu na svoje vlastné obohatenie v státisícoch eur. Čo je na tom zlé?

15. Prepáčte, ale mne sa to ani nechce komentovať, priatelia, je to pod moju úroveň. Samozrejme, zvažujem trestné oznámenie, ale priznám sa, nechce sa mi Igorom Matovičom zahadzovať. Keď sa naťahujete s takýmito primitívmi, hrozí, že vás stiahnu do žumpy, v ktorej sami prežívajú. 

16. Ja som premiérovi nič oplzlé nehovoril a jeho vulgárne útoky iba potvrdzujú, že pán Matovič nedorástol na funkciu premiéra - on v skutočnosti nedorástol ani na predsedu JRD.

17. Každopádne, som rád, že som mohol prispieť k poznaniu, ku ktorému po dnešku musela dospieť väčšina verejnosti, že predseda vlády nie je duševne spôsobilý, aby ďalej vykonával svoju funkciu. 

18. Dnes premiér Matovič ani minister Korčok nemali svoj deň. Je mi ľúto, že ich moje otázky tak vytáčajú a že sa potom správajú ako malé hysterické deti. Viem, že pravda sa zle počúva. Ale páni si budú musieť zvyknúť. Odo mňa ju budú počúvať ešte veľmi často.

19. A keby ma za moje názory chceli zavrieť, odkazujem im, že to tiež nebude ľahké: dnes už aj všetky médiá (s týždenným oneskorením) informovali, že všetky trestné stíhania proti mne boli ukončené - pani Nicholsonovej klapla sánka naprázdno. Dnes proste slovenská pravica fakt nemala svoj deň.

20. Ešte raz veľké ĎAKUJEM za všetky blahoželania k meninám, priatelia - za svoj najlepší darček považujem Matovičove cirkusové predstavenie - svojim "baranom" zo seba urobil takého blázna, že už ho vážne neberú ani vlastní voliči. 

Krásny večer Matovičovcom a ospravedlňujem sa Pavlínke, nechcel som ju uraziť - keď prestane zakrývať manželove podvody, už jej tak nikdy nepoviem



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2747488798823015