Vakcína je...

10.06.2021 Články, Facebook Články, Facebook

...sloboda,

...riešenie,

...nádej,

...víťazstvo,

...kultúra (ehm, kultúra?) 

...

hlási masívna (a nie lacná) reklamná kampaň. Už len čakám, kedy si nájdem reklamný leták v poštovej schránke (dúfam, že sa toho niekto nechytí – určite by sa hneď našlo niekoľko ziskuchtivých tlačiarov. Jedného takého s rozobratým dovezeným strojom a dlžníka môjho milióna € už poznáme). 

Ak sa však pozrieme na hlavný slogan celej kampane: Vakcína je sloboda, musíme zbystriť pozornosť. Podľa výrokovej logiky totiž platí, že NEvakcinácia je NEsloboda! Inak povedané, nedáš sa zaočkovať, nebudeš slobodný.  

A to, že sa to takto deje, potvrdzujú aj výroky z ostatných dní zo strany (akože) „novinárov“, ktorí do značnej miery ovplyvňujú verejnú mienku, ale čo je horšie, zaznievajú aj z úst „odborníkov“ – členov konzília odborníkov – a dokonca aj samotného ministra zdravotníctva. A ten, keď už povie viac ako „V hre je, že Rázsochy budú stáť, aj to, že stáť nebudú“, tak to skutočne stojí za to.

  • P. Schutz (denník SME): „Tí, ktorí odmietajú očkovanie, by mali byť POTRESTANÍ AŽ BY BOLESŤOU ZAVÝJALI.“ 
  • E. Prokopová (pediatrička, členka konzília odborníkov): „Očkované deti by mali mať v škole INÉ PODMIENKY, ako neočkované.“ 
  • V. Lengvarský (minister zdravotníctva): „Je potrebné urobiť opatrenia tak, aby sme ZVÝHODNILI ZODPOVEDNÝCH.“ 

„Zrnká múdrosti“ v podaní kompetentných sa budú s pribúdajúcim časom stupňovať a pribúdať.

Takáto direktívna, nátlaková kampaň, ktorej jediným výsledkom je obmedzovanie základných ľudských práv a SLOBÔD (NEvakcinácia je NEsloboda) a segregácia spoločnosti na tých dobrých, zodpovedných, zvýhodnených a tých druhých – nezodpovedných, je minimálne neetická!!

V prípade liečiv by mala byť kampaň – podľa môjho skromného názoru – orientovaná na osvetu zdravotných účinkov a na zdravie pacienta. Ak teda o vakcíne hovoríme ako o liečive. 

Ale to prenechám radšej na odborníkov a tých zodpovedných. A najmä na individuálnom, SLOBODNOM rozhodnutí každého občana Slovenskej republiky (najlepšie až po oboznámení sa s pozitívami, ale aj rizikami konkrétnej látky).





Zdroj: https://www.facebook.com/JanMazgutSMER/posts/2431788076965170