Vážený pán premiér, mám 15 otázok k tej vašej slávnej tlačovke

19.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Uvedomujete si, že ešte nikto tak neponížil prezidentku Slovenskej republiky ako vy dnes v priamom prenose? Spraviť z veliteľky ozbrojených síl ceremoniálnu bábku, ktorej ani netreba vopred oznámiť, že armáda bude celoplošne testovať celú populáciu - to tu ešte nebolo. Ste na seba hrdý? 

2. Áno, priznávam, aj ja som bol niekedy k prezidentke mimoriadne kritický, ale toto by som si nedovolil ani ja - toto je taká sedlačina, že po prvýkrát vo svojom živote som k pani Zuzane Čaputovej pocítil úprimný súcit. Ste si vedomý, pán premiér, že ste ju odpísali ako nepodstatný kus nábytku? Prezidentku? 

3. Všetky verejné pochybnosti ohľadom nákupu rýchlotestov za vyše 50 miliónov ste odbili ako zlodej, ktorého práve prichytili pri lúpeži. Nijako ste nevysvetlili to, že vaše deti chodia do školy vlastníka firmy, ktorá dostala lukratívnu zákazku od štátu. To myslíte vážne? 

3. Nijako ste nevysvetlili prepojenia na stranu SaS. Ide o biznis za desiatky miliónov a vy nič. To takto si predstavujete tú transparentnosť, akú ste pred voľbami sľubovali? Lebo v tejto fáze to vyzerá ako riadny kšeftisko pre kamarátov, nemyslíte? 

4. Ste si vedomý toho, že nepôsobí dôveryhodne, keď človek, ktorý si nedokázal ani len napísať vlastnú diplomovku z ekonómie, predčíta verejnosti medicínske informácie z príbalového letáku k testu, na čo nemá ani odbornosť, ani elementárnu inteligenciu? Chápete, že tam pôsobíte ako Pat a Mat a družina? Že vám ľudia neveria ani nos medzi očami?

5. Uvedomujete si, že vaše vyhrážky a zhadzovanie každého, kto má iný názor, pôsobí z pozície premiéra neuveriteľne arogantne a diktátorsky? A že vaše ponuky na 50 miliónov pre niekoho, kto príde s iným riešením, sú na úrovni gangsterských filmov? 

6. Namiesto toho, aby ste poprosili národ o zmierenie, vy tu vyhukujete po ľuďoch, nech nemudrujú, odborníkov osočujete, ľuďom sa vyhrážate, vnucujete svoje predstavy celému národu ako nejaký trnavský Džingischán. Vy ste nepochopil, že Slovensko nie je vaša eseročka? 

7. Ste si vedomý toho, že vaše vyhrážanie sa, že tým, ktorí sa nedajú testovať, odopriete lekársku starostlivosť, je na žalobu? Veď vy v priamom prenose vyzývate k porušovaniu ústavných práv. Vy nechápete, že to je regulárne štátne vydieranie?  

8. Vyzývate k tomu, aby ľudia nedostali starostlivosť, bez ktorej môžu zomrieť alebo prísť o zdravie, čo je výzva k trestnému činu. Ste si istý, že tieto veci hovoríte pri plnom vedomí? Lebo ak áno, je to otázka pre orgány činné v trestnom konaní. 

9. Uvedomujete si, že ste nezodpovedali žiadnu z otázok novinárov ohľadom pochybností o úspešnosti testovania? Boli ste to vy, kto antigénové testy ešte prednedávnom zosmiešňoval, že dokážu odhaliť len 30% prípadov, nemám pravdu? 

10. Čo sa medzitým zmenilo okrem toho, že vám tečie do topánok a vy vaše škandály potrebujete prekrývať takýmito bombastickými experimentmi? Vyzerá to tak, že tu vytvárate prakticky vojnovú mobilizáciu výlučne z marketingových dôvodov - chápete, že to by bola vlastizrada? 

11. V lete ste zlyhali, Slovensko ste nepripravili a teraz potrebujete alibi, aby ste sa mali na čo vyhovárať, keď budú ľudia umierať. Celoplošné testovanie zlyhá a vy to viete - vám to je jedno, vám ide len o vaše alibi. Chápete, že vám to nepomôže? Že vás to nezbaví viny? Že vy ste zodpovedný?

12. Vaše odhady úspešnosti testov sú na úrovni materskej škôlky a za pár dní po teste sa zase môže x ľudí nakaziť - čo vlastne riešite? To akože predpokladáte, že po testovaní pôjde Mr. Covid na dovolenku na Maledivy? A dá nám pokoj? Rozmýšľate vôbec? 

13. Chápete, že chcete nahnať celý národ na vybrané miesta, kde hrozí hromadné nakazenie státisícov ľudí? Ak to nezvládnete, tak je to na úrovni sabotáže - na úrovni odistenia biologickej zbrane. Je vám to jasné? 

14. Vy si uvedomujete, že riskujeme zdravie celého národa, len aby ste mali svoju megalomanskú "spartakiádu", ktorú si nedovolil žiaden národ na svete? Lebo každý si zráta riziká a benefity a do dvoch sekúnd pochopí, že to celé je proste utópia?

 15. A posledná otázka: boli ste sa vy osobne vôbec otestovať, keď ste sa vrátili z Bruselu? Spomínate, to bolo tam, kde ste zahviezdili svojim "van tajm, neks tajm"... Boli ste tam bez rúška. V zamorenom území. Vyzývate ľudí k zodpovednosti - spravili ste si testy aspoň vy osobne? Alebo papaláši nemusia? 

Tieto odpovede dlžíte Slovákom. Vopred ďakujem, že odpoviete. Kľudne a vecne, tak ako sa na predsedu vlády patrí. Pekný večer!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2771197629785465