Výzva RTVS na okamžité zrušenie relácie Pumpa!

21.01.2021 Články Články

Keď som videl tú sumu, skoro som spadol zo stoličky. Za jednu televíznu reláciu Pumpa platí verejnoprávna televízia jej tvorcom 27 600 EUR. Týždenne!

1. Ešte raz - takmer 30 tisíc na ruku. Z našich peňazí ako koncesionárov! Za to, že kopú do Milana Lučanského! Za to, že robia promo ministerke Kolíkovej! 

2. Ľudia každý deň prichádzajú o robotu, sú radi, že zarábajú pár stovák, kvôli Matovičovi prichádzajú o všetko - a na štátnu propagandu ide 30 litrov na reláciu. 

3. Sestričky zachraňujú životy a dostávajú pár stoviek a tuná nejaký kaviarenský scenárista Tomáš Jančo, ktorý vytvoril ten hnoj, čo išiel hercom z úst na adresu Milana Lučanského, za to zinkasuje niekoľko tisícok týždenne?! A dokopy 30 litrov?!

4. To, že to bola štátna propaganda, nehovorím ja, ale odborníci. Prečítajte si túto analýzu Pavla Minára v Hospodárskych novinách, stojí to za to: https://strategie.hnonline.sk/.../2282982-pumpa-s...

5. Verejnoprávna televízia poslúžila ministerstvu spravodlivosti ako handra. Odborník hovorí o propagandistickom „vytváraní súhlasu“ a kódovaní vládneho naratívu. Terčom bol Milan Lučanský - bolo treba ho očierniť a jeho kauzu zmiesť pod koberec. 

6. A tak nejaký primitívny herec kopal do hrdinu, že mal niečo za ušami a preto sa zabil - a ministerka na tento vládny nezmysel blahosklonne odvetila, že nebude špekulovať. Typický propagandistický trik na prekrytie zločinu. 

7. Odborník dokladá, že toto je typická manipulácia - prikryla tým vlastne vlastný propagandistický naratív bez toho, aby sa k nemu sama priznala. Dopredu pripravené. Na ohlupovanie ľudí. 

8. Takto to opisuje odborník: „Prvé zranenie bolo jeho vlastné, druhé bola samovražda... Komisia to prešetrí,“ tvrdila v Pumpe Kolíková. Členka vlády už vie, čo sa M. Lučanskému stalo. Čo má potom „komisia prešetriť?“ 

9. Kolíkovej nikto neoponuje, ako by sa patrilo, keď sa bavíme o vyváženej diskusii. Naopak - herci si ešte kopnú do generála Lučanského. "Serie" ich, že ho ľudia považujú za hrdinu. Však len chytal mafiánov. 

10. Neuveriteľné kruté pre rodinu, ale hlavne neuveriteľne manipulatívne voči divákom. Kolíková dostala priestor na vládnu propagandu a útoky na generála. Herci jej asistovali. Kopali a kopali. Do človeka, ktorý si zaslúži úctu a nie hanu. 

11. Predstavte si, že by niečo podobné za 30 tisíc natočila RTVS-ka pár dní po Kuciakovej smrti. Že by nejaký herec zadrel, že Kuciak nebol hrdina a vtedajší minister by posmešne odvetil, že "no, Palach to nebol". 

12. A iný herec by naňho začal hádzať špinu. Že však vlastne si za svoju smrť mohol sám, keď písal také a také veci. Si predstavte, že by takéto niečo zaznelo vo verejnoprávnej televízii! Kaviarne v Bratislave by vybuchli od zlosti a zrovnali by budovu televízie so zemou! 

13. Ale pri Milanovi Lučanskom sa to môže - tam neplatí morálka, tam neplatí spravodlivosť, ani úcta k zosnulému. Nič - len vládna propaganda. Za peniaze koncesionárov. 

14. A ešte aj vyplatíme 30 tisíc EUR hercom a tuná ctenému scenáristovi Tomášovi Jančovi - pozrite sa, kto to je, nech zlo neostane anonymné. To on vytvoril scenár, to on kopal do Milana Lučanského, to on šíril hnusnú štátnu propagandu. V tandeme s ministerkou Kolíkovou.

15. Takto to fungovať nemôže. Priatelia, toto je výzva na zrušenie relácie Pumpa a prešetrenie zmluvy, ktorú RTVS uzavrela s tvorcami tejto relácie - za takýto propagandistický hnoj vyhadzujeme verejné peniaze v najťažšej ekonomickej kríze! To sa musí prešetriť a vyvodiť zodpovednosť!

VÝZVA NA OKAMŽITÉ ZRUŠENIE RELÁCIE PUMPA!

Budeme sa tým ešte zaoberať v parlamente, ale v tejto chvíli je potrebné zahltiť Slovenskú televíziu výzvami na ukončenie Pumpy!

Toto je mailová adresa na generálneho riaditeľa RTVS: gr@rtv.sk 

Priatelia, prosím, napíšte riaditeľovi Rezníkovi, čo si o Pumpe myslíte. Pýtajte sa ho, či je normálne, aby vyhadzoval 30 tisíc za takýto hnoj. 

Napíšte mu, nech ukončí spoluprácu s Tomášom Jančom a primitívnymi hercami. Vyzvite ho, aby zastavil štátnu propagandu vo verejnoprávnom priestore. 

A napíšte mu prosím, nech Pumpu stiahne z obrazu. Čím viac nás bude, tým lepšie. Musia cítiť verejný tlak. Musia vedieť, že to nie je len tak, aby kopali do hrdinov. 

Už len z úcty ku generálovi Lučanskému. Zaslúži si to! 

Prosím, šírte a zdieľajte.




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2857436807828213