Zázračný právnik Igora Matoviča je na svete

13.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Po kauze zmluvy medzi štátnou spoločnosťou Tipos a firmou Borisa Kollára si so štátom robí kšefty aj poradca ministra financií Eduarda Hegera JUDr. Michal Miškovič. Jeho právnická kancelária uzatvára so štátom lukratívne zmluvy na právne služby, ale poďme poporiadku:

1️⃣. JUDr. Michal Miškovič – advokátska kancelária s.r.o. vznikla v roku 2014.

2️⃣. Ešte v roku 2016 jej tržby boli stále 0,- eur.

3️⃣. Od posledných župných volieb sa advokátovi Miškovičovi začalo dariť. S Trnavským samosprávnym krajom (TSK), kde je županom za OĽANO Jozef Viskupič podpísal viaceré zmluvy na právne služby za celkovú sumu 76.000,- eur.

4️⃣. Žilinský samosprávny kraj (ŽSK), ktorý vedie županka Erika Jurinová, podpísal s kanceláriou JUDr. Mičkoviča zmluvu v hodnote 234.000,- eur. Okrem toho sa Miškovič stal aj členom predstavenstva Letiskovej spoločnosti Žilina a.s., ktorej akcionárom je taktiež ŽSK, vedený Erikou Jurinovou.

5️⃣. Za krátke pôsobenie vlády Igora Matoviča podpísala Miškovičova kancelária zmluvy celkovo za vyše 820.000,- eur.

6️⃣. So spoločnosťou Tipos to je zmluva za 307.000,- eur. Podobne  ako u Borisa Kollára sa jedná o jasný konflikt záujmov a porušenie vlastného Etického kódexu dodávateľa Tipos, nakoľko Michal Miškovič je aj poradcom ministra financií Eduarda Hegera, pod ktorého rezort Tipos priamo spadá. Vyjadrenie ministerstva financií je groteskné: „Vzhľadom na to, že spoločnosť Tipos je akciovou spoločnosťou, podriadenou ministerstvu financií, otázka ohľadom jeho konfliktu záujmov je bezpredmetná. Naopak, práve znalosti JUDr. Miškoviča o právnych vzťahoch Tiposu pomáhajú ministrovi financií v lepšej informovanosti o situácii v tejto štátnej spoločnosti. „ Toto myslí minister financií vážne?! To už znie ako vymývanie mozgov! Nezabúdajme aj na to, že bývalý poslanec za OĽANO a týždňový neúspešný štátny tajomník Ján Marosz je členom dozornej rady spoločnosti Tipos.

7️⃣. Slovenský pozemkový fond, ktorý spadá pod Ministerstvo pôdohospodárstva riadené Jánom Mičovským za OĽANO uzatvoril s kanceláriou Miškoviča zmluvu na 287.000,- eur.

8️⃣. Ministerstvo životného prostredia vedené ministrom OĽANO Jánom Budajom uzatvorilo s Miškovičovou advokátskou kanceláriou zmluvu v hodnote 234.600,- eur.

9️⃣. Aby nebolo toho málo, tak okrem toho, že JUDr. Miškovič je poradcom ministra financií Heger, tak od júna 2020 sa stal aj členom legislatívnej rady vlády.

🔟. S Miškovičovou advokátskou kanceláriou spolupracuje aj JUDr. Pavol Heger. Je nejaký príbuzenský vzťah (aj vzdialený) ministra Hegera s týmto pánom? Nevieme. JUDr. Pavol Heger si pre istotu zrušil aj svoj FB profil. Minister Heger by to mal objasniť.

Čakal som, ako sa Igor Matovič z pozície predsedu vlády vyjadrí ku zmluve firmy Borisa Kollára s Tiposom. Podľa Igora Matoviča sa v podstate nič nestalo a demagogicky obhajoval model biznisu politika so štátom. Takto dal vlastne zelenú a dobrý príklad ostatným koaličným politikom a ich ľuďom, ako sa dá bezbreho ryžovať na štáte. To je čo?! NOVÁ DOBA?!

Predstavte si, že by niektorý člen bývalej vlády mal poradcu, ktorý si nepriamo robí kšefty s organizáciou spadajúcou priamo pod jeho rezort. Igor Matovič by v tú ranu stál na tribúne s megafónom v ruke a takéhoto ministra by častoval naj(ne)vyberanejšími výrazmi, aké Vás len napadnú. Dnes vidí Igor Matovič všetko inak. Veď no a čo! Však vládne Igor Matovič a smie sa úplne všetko!

Keď sa spolu pozrieme na to, s kým podpisovala Miškovičova akvokátska kancelária zmluvy, tak sa mi na záver natíska jedna otázka: „Je ešte niekto z OĽANO, kto nemá podpísanú zmluvu na právne služby s JUDr. Michalom Miškovičom?! Ak nie prihláste sa na vrátnici“.



Zdroj: https://www.facebook.com/Kamenicky/photos/a.2322450677790362/3215746721794082/