Prezidentka opäť zradila!

20.01.2022 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Pani prezidentka zradila ľudí pri referende o predčasných voľbách, teraz zrádza Slovensko v mene amerických vojenských záujmov. Prídeme jej to otvorene povedať pred prezidentský palác v stredu, 26.1. o 17. hodine. 

Prezidentka Čaputová sa dnes vyjadrila k toľko diskutovanej a medializovanej zmluve medzi vládou SR a vládou USA o spolupráci v oblasti obrany. Samozrejme, ako inak, vyjadrila jej plnú podporu. To nie je žiadne prekvapenie, pretože jednostranná orientácia pani prezidentky na americké záujmy je všeobecne známa. „Pani prezidentka dnes spáchala na občanoch Slovenska ďalšiu zradu. Keď ju viac ako 600 tisíc ľudí žiadalo o vypísanie referenda o predčasných voľbách, podala na Ústavný súd úplne zbytočný návrh proti referendu a zmarila ho. Ak ju dnes ľudia žiadajú, aby aj zmluvu medzi vládami Spojených štátov amerických a Slovenskou republikou dala posúdiť Ústavnému súdu, arogantne im oznamuje, že netreba, lebo podľa nej je všetko v poriadku. Nechcem si ani predstaviť, aké horúce linky boli v posledných dňoch medzi ambasádou USA v Bratislave a prezidentským palácom,“ uviedol v reakcii na prezidentkine slová predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico.

Vrcholom arogancie prezidentky je však oznámenie, že súčasťou zmluvy má byť akási doložka, ktorá bude vysvetľovať, čo to vlastne vláda SR schválila. Táto vysvetľovacia doložka nie je samozrejme pre vládu USA záväzná. Ide len o figový list, úlohou ktorého je zakryť zvrátenosť a nevýhodnosť obsahu zmluvy pre SR. 

„Žiadna doložka nemôže nič zmeniť na nasledujúcich faktoch: Že zmluvu Slovenská republika vôbec nepotrebuje a že nijako nepomáha zvýšiť obranyschopnosť Slovenskej republiky, naopak robí zo Slovenska atraktívnejší vojenský cieľ. Že minimálne na desať rokov zadarmo odovzdávame Ozbrojeným silám Spojených štátov amerických vojenské letiská v Sliači a v Kuchyni, na ktorých si spojené štáty urobia svoje základne. Že dávame Ozbrojeným silám Spojených štátov amerických k dispozícii celý vzdušný priestor, obrovské úľavy pri využívaní civilných letísk, že Ozbrojené sily Spojených štátov amerických môžu bez súhlasu Slovenskej republiky navoziť na územie Slovenskej republiky vojenský materiál a zásoby, že Ozbrojené sily Spojených štátov amerických dostanú veľmi širokú amnestiu na trestné činy s trestom do troch rokov väzenia. Že vplyvné americké médiá s potvrdením amerických predstaviteľov otvorene hovoria o výcviku ukrajinských žoldnierov na území Slovenska,“ vymenoval R. Fico.

Dodal, že práve protislovenský a čisto proamerický postoj prezidentky je mimoriadne významným dôvodom na urýchlené konanie referenda. „Vážení priatelia, už teraz vás pozývam na protest proti tejto zmluve pred prezidentský palác v Bratislave, v stredu 26. januára o 17. hodine. Nikto nebude pani prezidentke ani vyvaľovať bránu, ani ju urážať, ale to, že zrádza ľudí a slovenské záujmy jej povieme veľmi jasne a otvorene,“ uzavrel.





Zdroj: https://fb.watch/aFiL7f3aGI/