SMER - SD nebude nikdy podporovať segregáciu pri očkovaní!

09.12.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Ministrovi financií Matovičovi dnes po dlhých diskusiách a ostrej kritike s plnou podporou Pellegriniho strany Hlas – SD prešiel v Národnej rade (NR) SR segregačný zákon, ktorý finančne motivuje osoby staršie ako 60 rokov na očkovanie. Taká malá očkovacia korupcia.

„Chcem sa spýtať, kto vysvetlí ostatným starším ako 60 rokov, ktorí majú na očkovanie iný legitímny názor, prečo sú považovaní za dezolátov a druhotriednych a prečo aj im nebude poskytnutá finančná pomoc vo výške 200 alebo 300 eur alebo 500 eur, ako sme žiadali my? Medzinárodné predpisy zakazujú vykonávať akýkoľvek tlak na ľudí, aby sa išli očkovať a očkovanie musí byť na prísne dobrovoľnej báze. Po dnešnom salto mortalle by sa mal dať predseda Hlasu verejne zaočkovať, keď sa takto otvorene prihlásil k segregácii očkovaných a nezaočkovaných. Nehovoriac o tom, že do poslednej chvíle Hlas avizoval, že Matovičov návrh nepodporí. Prečo Hlas, ako jediná opozičná strana, zmenil názor, môže vyvolávať množstvo špekulácií,“ myslí si predseda strany SMER – sociálna demokracia Robert Fico.

SMER – SD neblokoval a ani nemohol blokovať prijatie tohto segregačného zákona, pretože nakoniec mal Matovič za pomoci Petra Pellegriniho pohodlnú väčšinu. „Predložili sme však dva návrhy. Prvý spočíval v tom, že každému nad 60 rokov bez ohľadu na to, či je alebo nie je očkovaný, sa má vyplatiť 500 eur v hotovosti, aby ľahšie zvládol zdražovanie a sociálny dopad pandémie. Druhým sme žiadali naliať do zdravotníctva 300 miliónov eur, aby sme zaplatili lekárov a zdravotných pracovníkov a motivovali návrat tých, ktorí z nemocníc poodchádzali,“ priblížil R. Fico. Samozrejme, že ani jeden z týchto návrhov nebol prijatý. Preto SMER – SD nemohol podporiť tento segregačný zákon a pri hlasovaní sa jeho poslanci zdržali. „My si stojíme za svojimi názormi a neskáčeme v postojoch ako blchy v kožuchu,“ uzavrel R. Fico.





Zdroj: https://fb.watch/9NYDrvProQ/