Tlačová konferencia strany SMER - SD na tému: Slovensko sa zapojilo do vojny

08.04.2022 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

„Celé týždne čakáme, s čím príde vláda Slovenskej republiky, aby pomohla slovenským občanom v ťažkej sociálnej situácii. Máme tu vlnu rekordného zdražovania, ľudia nemajú peniaze, nemajú prácu, sú sociálne doslova znivočení. Všetci čakáme, s čím príde vláda. A s čím prišla Hegerova vláda? S tým, že odniesla S-300 na Ukrajinu, systém, ktorý stojí stovky miliónov. A ktorý bude teraz chýbať na Slovensku. A teraz budeme vyhadzovať ďalšie stovky miliónov, aby sme tu doplnili tento systém na Slovensko. Čiže tie peniaze, ktoré potrebujeme dávať chudobným ľuďom na Slovensku, budeme dávať zase len na zbrane, len preto, aby sme zapojili Slovensko do vojny proti ruskému národu,“ uviedol podpredseda strany Ľuboš Blaha. Oznámil, že SMER – SD bude reagovať dvomi spôsobmi – parlamentným a mimoparlamentným. V prvom rade budúci týždeň predloží do Národnej rady (NR) SR návrh na odvolanie vlády SR, teda podá žiadosť o mimoriadnu schôdzu, pretože takýto akt zrady na národných záujmoch a takéto masívne klamanie verejnosti a médií tu roky nebolo. No a už túto nedeľu SMER – SD zvoláva pokojné mierové zhromaždenie na Slavíne, kde sú pozvaní všetci tí, ktorí chcú vyjadriť nesúhlas s touto vládou a sú proti vojne. 

Podľa podpredsedu strany Richarda Takáča vláda definitívne ukázala, že Slovensko a jej občania sú v jej prioritách na naozaj poslednom mieste. Tým, že odovzdala obranný systém, ktorý má v prvom rade chrániť Slovensko a jej občanov pred možnými vojnovými leteckými útokmi, pričom nemáme adekvátny náhradný systém. Obranný systém v hodnote stoviek miliónov eur, pričom vybraným skupinám obyvateľov Slovenska vyčlenila na pomoc chabých 133 miliónov eur. 

Podpredseda Erik Kaliňák pripomenul, že vláda týždne odmietala diskutovať o odovzdaní S-300 Ukrajine, nakoľko téma nebola vraj aktuálna a že pokiaľ na Slovensku nebude adekvátna ochrana, tento systém neodovzdáme. Samotný minister obrany sa vyjadril jasne, že tri systémy Patriot preňho nie sú adekvátnou náhradou systému S-300. „Napriek tomu, neprešli ani tri dni, čo o tomto naposledy klamal priamo v televíznej debate, kde ho moderátor konfrontoval so zábermi, kde sme mohli vidieť transport ťažkej vojenskej techniky a kde pán Naď bez mihnutia brvou povedal, že ide o štandardný presun v rámci Slovenska, že posilňujeme východnú hranicu a že určite nič takéto nejdeme odviesť na Ukrajinu. Neprešli ani tri dni a systém S-300 sa dnes nachádza na Ukrajine,“ uviedol Eri Kaliňák. Prízvukoval, že ľudia musia vedieť kroky vlády a aj to, že vláda prijala rozhodnutie, že odovzdá tento systém, pričom nejde o zastupiteľskú demokraciu, ale o čistú autokraciu sekty neschopných ľudí.





Zdroj: https://fb.watch/cg4b5_0Bag/