Čisto politologicky - robia strašné chyby

10.05.2022 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Čaputová, Nvotová, americké médiá a celá tá ich liberálna kaviareň. 

1. To, že dnes na celý deň obsadili Slavín a bránili ľuďom, aby si uctili vojakov Červenej armády, to je taký neuveriteľný precedens, že sa im to ešte stokrát vráti.

2. Išlo o akt čistej provokácie a obeťami neboli ani Smeráci, ani motorkári, ani žiadni "Putinovi agenti" - ale bežní občania. Starčekovia nemohli ísť k Slavínu, kde 9. mája chodia celý život. 

3. Protifašistickí bojovníci, ktorí v odboji stratili svojich blízkych, nemohli prísť vyjadriť vďaku sovietskym osloboditeľom. Lebo nejaká zakomplexovaná feťáčka potrebuje vyrývať a provokovať. 

4. Kto seje vietor, žne búrku. Vždy to tak bolo. Slušné Slovensko stavalo Robertovi Ficovi šibenicu a v Žiline po nás vrieskali vulgarizmy - ľudia v Nitre im to vrátili. 

5. Matovič nám behal na tlačovky, dnes mu na ne behá Bittó. Schytáva naspäť. Liberáli mobilizovali ulice, dnes ulice mobilizujeme my. Všetko sa im vracia - aj s úrokmi. 

6. Len si predstavte, čo dnešná hlúpa slniečkarska provokácia na Slavíne bude znamenať do budúcnosti. Chceli znesvätiť výročie, na ktorom mnohým ľuďom záleží - čakajú, že nebude karma? 

7. Čo keď si niekto objedná celé Námestie SNP okolo Kuciakovho pamätníka, keď si ho budú chcieť pripomenúť. Alebo niekto obsadí všetky námestia v Bratislave, keď budú mať 17. november. A tak ďalej. 

8. My sa do takýchto detinských aktivít zapájať nebudeme, nebudeme sa doťahovať s nejakými primitívmi a feťákmi, ktorými sa obklopuje prezidentka Čaputová.

9. Iba na to čisto politologicky upozorňujem - akcia vyvoláva reakciu a oni bez rozmyslu prilievajú olej do ohňa. Ženú spoločnosť do strašných konfliktov. Nie my. Oni. 

10. Keby sme mali normálnu prezidentku, tak by už konala. Vyzývala by k zmiereniu a poprosila by svoj slniečkarsky tábor, ktorý ju tak zbožňuje, aby neprovokoval a snažil sa o rešpekt k iným. 

11. Ale nie, madam sa chodí radšej ľutovať do médií. A stretáva sa s americkou prvou dámou, čo je - pri všetkej úcte - aj protokolárne úplne pomýlené. Partnerom pre Čaputovú je americký prezident, nie prvá dáma. 

12. S pani Bidenovou mohol zájsť na krémeš Ďuri Rizman, kým Čaputová sa dnes mala venovať Slovákom a ich problémom. 

13. Ale kdeže - keby z USA poslali aj Káčera Donalda, Čaputová sa mu hodí k nohám. Ale pssst, predstierajme, že neslúži viete-komu, aby nás štátna moc nezavrela do basy.

14. Slovensko potrebuje novú vládu. Potrebuje upokojiť. Potrebuje zmier. Z liberálneho tábora však ide toľko nenávisti voči každému, kto má iný názor, že to tu môže dopadnúť veľmi zle. 

15. To, čo dnes protiruskí násilníci predviedli na Slavíne, bol prejav čistokrvného extrémizmu. A verte, že sa im to vráti. Nie od nás, ale od ľudí. Tí už majú tohto ponižovania naozaj plné zuby. 

Opakujem - toto je len politická analýza, nič viac. Výsledok: skončia veľmi zle. Ale ako sa hovorí - kto chce kam, pomôžme mu tam.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/545346340295985