K dnešku len päť poznámok:

08.09.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

K dnešku len päť poznámok:

1. NIET NAD DEŇ STRÁVENÝ S RODINKOU

Čo môže byť krajšie ako nedeľa s rodinkou a detičkami. Je to ten najlepší relax. Nič vás tak nenaplní energiou.

2. ČAPUTOVÁ TO DALA NA BLONDÍNU

Čaputová vraj dnes na Markíze obhajovala vymenovanie bývalého Kočnerovho kumpána Michala Kováča ml. tým, že ona iba rešpektovala rozhodnutie vlády.

Aha, takže keď vláda povie, Zuza skoč z mosta, tak ona skočí z mosta. Výborne. Len mi potom nejde do hlavy, prečo potom hejtovala Jankovskú. Veď aj ona bola štátna tajomníčka z rozhodnutia vlády. Nejako ti to nevychádza, Zuzi.

Tak buď ti kontakty s Končerom vadia, alebo nie, drahá, ale nedá sa obhajovať Kováč a hejtovať Jankovská, tomu sa hovorí logické protirečenie.

To je tak, keď sa o logické úvahy pokúša blondína, ktorej životný intelektuálny výkon bolo napísanie dvoch 40-stranových brožúrok pre Sorosovu nadáciu.

3. JASNÉ, ZUZI, ÚLOHOU PREZIDENTA JE ROZOŠTVÁVAŤ SLOVENSKO - SI NA TO DOŠLA

Ešte čarovnejšie je, keď Čaputová poúča Roberta Fica, vraj sú jeho výroky nebezpečné. Prosím, vysvetlite už konečne niekto madam Čaputovej, že ona ako prezidentka má zastupovať všetkých občanov, nielen tých, čo volia Progresívne Slovensko.

Ja chápem, že záchodový pavúk jej nebude oponovať, veď by ho doma manželka Hanzelová prerazila, ale preboha - prezidentka si nemá čo dovoľovať kopať do iných politikov: ona má spájať, nie rozdeľovať.

Ona sa nemá čo zapájať do politického boja, nemá čo hejtovať Smer a nemá čo urážať voličov, ktorí s Robertom Ficom súhlasia - a áno, drahá, s Ficom ohľadom Rómov súhlasí väčšina Slovákov.

Je pokrytecké, ak sa o rómskom probléme nehovorí a navonok predstierame, že sme strašne korektní a zaľúbení do Rómov a pritom to v ľuďoch buble ako natlakovaný hrniec... O tomto hovoril Fico - a nie, to nie je nebezpečné.

Nebezpečný je ten váš pokrytecký liberalizmus, ktorý ľudí udupáva a potom sa čuduje, že v nich rastie odpor. A rovnako je nebezpečné, že zneužívate funkciu prezidentky, drahá pani Čaputová, na to, aby ste rozoštvávala Slovensko a ponižovala ľudí, ktorí súhlasia s Robertom Ficom.

4. POZOR, ČAPUTOVÁ DISKUTUJE IBA S PODPREDSEDAMI STRÁN... A S VAŠEČKOM

Markíza dnes naveľa-naveľa vytiahla zásadný argument, prečo odmietla moju nomináciu do relácie s Čaputovou napriek tomu, že Smer ako nasilnejšia vládna strana ponúkol práve mňa. Vraj oni volali iba podpredsedov strán...

Lebo že nižšia úroveň by už nebola hodná našej princezničky, ktorá síce všade, kde chodí, hovorí, aká je občianka, ale potom vyrukuje s takým šovinistickým a aristokratickým argumentom, za ktorý by sa nemusel hanbiť ani Ľudovít XIV.

Takže s Čaputovou smú diskutovať len podpredsedovia strán. Hej a preto bol jeden z hostí nezávislý opozičný poslanec Vašečka z mimoparlamentnej Kresťanskej únie. Ja neviem, či je niečoho podpredsedom, možno nejakej včelárskej únie, ťažko povedať, ale akosi nedáva zmysel, prečo by nemohol s Čaputovou diskutovať predseda výboru Blaha, ale môže s ňou diskutovať nezaradený poslanec bez akejkoľvek funkcie.

To je tak, keď nechcú ani za boha priznať, že záchodový pavúčik dostáva inštrukcie z Prezidentského paláca a potom si takto šliapu po jazyku - skvele sa na tom zabávam.

5. ZOMREL IMMANUEL WALLERSTEIN, ALE LIBERÁLOM JE TO JEDNO, VEĎ MAGDALÉNA STÁLE ŽIJE

Aby som nezabudol, pred pár dňami zomrel jeden z najvýznamnejších sociológov na svete - Immanuel Wallerstein. Svoju kritiku globalizácie v knižke Antiglobalista som do veľkej miery postavil práve na jeho teórii kapitalistickej sveto-ekonomiky. Je to obrovská škoda, že navždy odišiel.

Samozrejme, v slovenských médiách ste sa o tom nedočítali nič. Pretože v liberálnych kaviarniach, ktoré márne predstierajú vzdelanie a inteligenciu, sa za sociológov považuje herečka Magdaléna Vášáryová a za politológov ruštinár Mesežnikov či nemčinár Štefančík - čaká niekto, že si všimnú úmrtie Wallersteina?

Wallerstein bol marxista a kritizoval bohaté krajiny centra za to, že vykorisťujú celý svet. Jeho knihy pozná každý, kto sa zaoberá sociálnymi vedami.

Jeho zásadné diela som poctivo študoval a v mojej parlamentnej knižnici im patrí čestné miesto.

Odpočívajte v pokoji, pán profesor!

Krásny večer, priatelia!

Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2394196760818889