Kaščák z Pohody: "Pohoda je oslavou slobody". Ľahol som na zem a doteraz sa smejem.

28.06.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Kaščák z Pohody, slovutný nositeľ Radu Ľudovíta Štúra, ktorý mu udelil najznámejší daňový podvodník na Slovensku, sa včera vyjadril, že "Pohoda je oslavou slobody". Ľahol som na zem a doteraz sa smejem.

KAŠČÁKOVSKÁ SLOBODA MAŤ JEDEN NÁZOR

Takže oni sú "oslavou slobody". No jasné. A preto na Pohode nemôže hrať Elán, lebo Elán podľa Kaščáka "vo veľkom podporoval Smer".

Čiže aby sme tomu správne rozumeli - Pohoda je až taká slobodná, že tam môžu chodiť len tí, ktorí nenávidia Smer. Ostatní nemôžu. Výborne. Nech žije kaščákovská sloboda.

O podobnej "slobode" kedysi hovoril aj Hitler - tam ste takisto mohli "oslavovať slobodu", ale len tí, čo uctievali toho správneho vodcu a mali správnu farbu pokožky.

A tento mentálny nacizmus zjavne naďalej prežíva. Dnes si hovorí "liberalizmus" a vypľúvajú ho zo seba také smutnosmiešne postavičky ako tuná slovutný nositeľ radu.

ANI NA FESTIVAL POLITICKEJ PIESNE NEMOHLI KAPELY S OPAČNOU IDEOLÓGIOU - AKÝ ROZDIEL?

Takže sloboda áno, ale Elán nie. Ehm. Ja len tuho rozmýšľam, v čom bol potom vlastne neslobodný Festival politickej piesne. Mal predsa veľmi podobnú logiku.

Hrať tam vraj smeli len kapely, ktoré sa páčili organizátorom a boli politicky v poriadku. Čo je v zásade tá istá logika, akú má Kaščák: ak si pre nás politicky v poriadku, tak môžeš hrať, ak nie si, tak páľ niekam.

Kaščák sa vo svojom interview na SME vehementne ohradzuje proti Blahovi, že Pohoda nie je žiaden Festival politickej piesne. A nechodia tam deti hamburgerov. A nie je to len o jednom názore. Nie, nie, nie, oni sú "oslavou slobody". A vraj za komunizmu bol Festival politickej piesne o "jednej ideológii" a to je rozdiel.

AJ KOMUNISTI PRIPÚŠŤALI INÉ NÁZORY - LEN NESMELI BYŤ KAPITALISTICKÉ

Nuž ale, milý Kaščák, aj komunisti pripúšťali množstvo názorov. Len sa museli pomestiť do ideológie socializmu. Nesmel to byť kapitalizmus a jeho ideológie. V poriadku, tebe to príde "totalitné". Ale čo robíš ty?

Pripúšťaš kopec názorov, ale musia sa pomestiť do tvojej ideológie. Kapitalistickej. Nesmie to byť komunizmus, nesmie to byť ľavica, nesmie to byť Smer.

Milý človiečik, ale veď to je potom tak isto "totalitné" ako počas Festivalu politickej piesne. Ty to fakt nevidíš?

ČAPUTOVÁ DOSTANE NA POHODE VÝNIMKU, LEBO MÁ VRAJ, CHÚĎA, MÁLO MEDIÁLNEHO PRIESTORU

Po pravde - neverím, že by Elán prijal pozvánku na tú tvoju trápnu liberálnu politickú kortešačku. Tam príčetní ľudia nechodia. Veď keď ťa človek počúva, plače z toho, ako môže byť niekto tak politicky vygumovaný.

Nerešpektovať iný názor ako posledný nácek. A motať nezmysly o tom, že Čaputová je pozvaná na výnimku a Pellegrini nie, lebo však on má dosť priestoru na prezentáciu a Čaputka nie - džízs, človeče, ty kde žiješ? Nebol si tu posledné mesiace?

Čaputová vyskakuje z každej chladničky a polka médií rieši jej šaty a druhá jej účes. Vlastne - nikto nerieši nič iné. A ty máš pocit, že dievča nemá dosť priestoru na prezentáciu?

A tebe príde predseda vlády, ktorý rozhoduje prakticky o všetkom v tomto štáte, nezaujímavý, a prezidentka, pri všetkej úcte, s takmer nulovou kompetenciou, ako zaujímavá. A čím? Šatičkami? Zúbkami? Vláskami? Are you kidding me?

Ty si politicky negramotný, Kaščák. Ale na kompletku.

UKRUTNÉ POLEMIKY LIBERÁLA Č.1 S LIBERÁLOM Č.2 - NECH ŽIJÚ DEBATY NA POHODE!

To až bolí ťa počúvať. A že na Pohodu síce pozývajú len politikov jedinej ideológie (Kiska, Čaputová a tak), to Kaščák pripúšťa, ale že to nevadí, lebo aj tak sú "oslavou slobody", lebo však politikov tam vraj majú "vždy v debate".

Ehm, ja len pripomeniem, o aké debaty to ide. Hríb s Kiskom. Hríb s Čaputovou. A tak. Úplné, že hromy, blesky. Krv a tvrdé spory. Prepáčte, ale to ako keby ste pozvali diskutovať mňa a Fica - to by bolo asi podobne ukrutne rôznorodé.

ČO VY CHCETE VYČÍTAŤ KOMUNISTOM, VY SEKTA!

Vám to nedopína, že ste komplet politická sekta? Že sa nebavíte s alternatívami? Že sa len utvrdzujete v tom, akí ste dokonalí? A liberálni? A dúhoví? A vy toto nazývate slobodou?

A v čom boli potom diskusie Stalina a Molotova neslobodné? A v čom bol vlastne neslobodný Brežnev? Veď tí fičali na tej istej logike - len náš názor, len naša ideológa, len naši muzikanti.

To vy idete niečo vyčítať komunistom za bývalého režimu? Však ste mentálne komplet to isté. Len s jedným rozdielom: súdruhom išlo o bežných chudobných ľudí, kdežto vám ide len o prachy.

FESTIVAL LIBERÁLNEJ PIESNE

Sorry, Miško, ale ty si taký extrémista, že to svet nevidel. Lebo len extrémisti nevidia alternatívy a nechcú sa s nimi baviť. Len extrémisti poznajú len jednu pravdu, jednu ideológiu. A len liberálni extrémisti túto totalitnú logiku nazývajú "slobodou".

Pred rokom som nazval spolitizovaných návštevníkov Pohody ako "deti hamburgerov". Ujalo sa to. Nie preto, že Blaha je taký geniálny. Ale preto, že to vidí každý. Že Kaščák vytvoril Festival liberálnej piesne. Amerika a nič iné. A vymýva mozgy mladým ľuďom. A ešte sa aj oháňa "slobodou". No hnus.

POHODA AKO SYMBOL POLITICKEJ NENÁVISTI

Milý Miško, môžeš mať aj sto radov Ľudovíta Štúra a nikdy z teba nebude vlastenec. Môžeš zorganizovať aj tisíc festivalov a nikdy nebudeš rebel. A môžeš povedať slovo "sloboda" aj päťdesiatkrát za minútu, ale vždy budeš len totalitár a extrémista.

Pohoda sa kvôli teba stala symbolom politickej nenávisti, rozoštvávania a liberálneho výplachu mozgov.

KEDYSI SA ZDRAVILI "NA STRÁŽ!", DNES SA ZDRAVIA "NA POHODU!"

Znetvoril si posolstvo hudby a zosmiešnil revolučné posolstvá takých protivojnových, antiimperialistických a skutočne slobodných festivalov ako Woodstock.

Si hanbou nezávislého myslenia a nezaslúžiš si ani len nosiť rockerské trencle a mládežnícke tenisky. Sekla by ti hnedá vojenská uniforma s červeným prúžkom a swastikou - tá by ťa vystihla najviac.

Ako to hovorili kedysi fašisti na Slovensku - na stráž? Dnes sa vraj hovorí - na pohodu.


Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2342088762696356