Kde je Zuzana Čaputová?

05.04.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Zuzana Čaputová sa krátko po vypuknutí korona-krízy stratila a nikto ju nevie nájsť.

Niežeby ju niekto hľadal, ale je škandál, že v čase jednej z najťažších chvíľ v našich dejinách Slovensko nemá hlavu štátu.

Ja viem, že zavreli obchodné centrá a nie je kde si ísť nakúpiť šatočky a kabelčočky - to nákupné maniačky znechutí. Ale predsa len by sa trošku mohla naša drahá prezidentka zmobilizovať - či radšej nie?

1. KÝM PREZIDENT ZEMAN BOJUJE ZA ČESKO, ČAPUTOVÁ LEN ŠKODÍ

V boji proti koronavírusu je Čaputová extrémne pasívna.

Kým český prezident Miloš Zeman robí maximum pre dobré vzťahy s Pekingom, vďaka čomu sa môžu Česi spoľahnúť na zdravotnícky materiál z Číny, naša "dobrá víla" svoje politické aktivity v čase krízy obmedzila na minimum, dala jednu mdlú a bezfarebnú reč a odvtedy plynie v úspornom režime.

Ešte pred krízou stihla pošramotiť naše vzťahy s Čínou, tak je možno dobre, že v zahraničnej politike nič nerobí - aspoň nič zase nepokazí.

2. NA SLOVENSKO KAŠLE, ALE SVOJIM SÚDRUHOM ZO STRANY VŽDY RADA HELFNE

O Slovensko sa síce naša "rozprávková víla" nestará, ale o svojich spolustraníkov z Progresívneho Slovenska sa postarala kráľovsky.

V Prezidentskom paláci najskôr zamestnala Trubanovu frajerku a teraz Dušana Jauru, manžela podpredsedníčky PS Zory Jaurovej a riaditeľa liberálnej strednej školy, ktorá vyprodukovala aj fanatického študenta Emila Hodála, ktorý nás chcel všetkých strieľať, spomínate.

Z Prezidentského paláca sa stalo odkladisko pre príbuzných politikov z Progresívneho Slovenska, ale to predsa nie je klientelizmus ani rodinkárstvo, však tuto manželia a frajerky predsa ako jediní zvládli výberové konanie, žmurk.

3. TRINÁSTE DÔCHODKY JEJ VADIA, ALE ŠPICLOVANIE NIE

Aby sme pani prezidentke nekrivdili, predsa len niečo robí. Stihla na ústavnom súde napadnúť trináste dôchodky pre našich seniorov, ale špicľovací zákon podpísala v rekordnej rýchlosti.

Keď tí zlí, hnusní Smeráci chcú pomáhať tým najzraniteľnejším, to treba zničiť!

Ale keď super-špica Matovič ide sledovať telefóny ľudí, tak to je v najväčšom porádečku - však na čo by ľuďom bola sloboda a ústavné práva. To netreba napádať na ústavnom súde, to našich slávnych liberálov netrápi - že sloboda, pcha!

4. AJ ČAPUTOVÁ MÁ BLACKOUT?

Keby ste náhodou čakali, že sa Čaputová vyjadrí k šialeným nápadom predsedu vlády Matoviča o blackoute, tak ste na omyle.

Matovič síce smiešnym slovíčkom "blackout" naráža na vyhlásenie výnimočného stavu a celkom otvorene teda šliape po právomociach prezidenta, ktorý ako jediný takéto niečo môže vyhlásiť - ale Zuzanka je tíško, Zuzanka ďalej spí sladkým spánkom pokazeného gramofónu.

Ach, ona je tým kompasom, ktorý nám dáva smer v ťažkých časoch. Ale možno len chce ísť príkladom - kvôli pandémii by sme mali ostať doma a obmedziť svoje aktivity na minimum a ona len chce ukázať, že to ide!

5. KEĎ MÁŠ NA SALÁME EŠTE AJ NAŠICH OSLOBODITEĽOV

Čerešnička na torte. Včerajšie 75. výročie oslobodenia Bratislavy si prezidentka ani nevšimla. Ako jediná z najvyšších troch ústavných činiteľov.

To ešte aj premiér Matovič odpredstieral, že má úctu k našim sovietskym osloboditeľom a síce ako sedlák, ale predsa položil veniec na Slavín.

Čaputovej nestoja hrdinovia, ktorí za nás bojovali, ani za status. Ešte raz - prezidentka SR trestuhodne ignorovala oslobodenie nášho hlavného mesta.

To už nie je lenivosť, to je prejav trápnej rusofóbie. Je to neúcta k našim dejinám, k národu, k našim osloboditeľom.

SPIACA KRÁSAVICA?

Milí priatelia,

Slovensko nemá prezidentku. V najťažších časoch je hlava štátu nezvestná. Vyparila sa ako celý slovenský liberalizmus. A možno je to tak dobre.

Spi ďalej, kráska. Slovensko ťa nepotrebuje.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2588418908063339