V Česku som dostal svoj prvý zahraničný metál - Řád přátelství

14.09.2020 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

Od Klubu českého pohraničí. Za podporu mieru a dobrých slovensko-českých vzťahov. Krásne. Nečakal som to. Dojalo.

1. Moja malá Lillinka dnes našla diplom, ktorý som si z Česka spolu s metálom doniesol, ukázala prstíkom a hovorí - "mne sa páči ten ptáčik". Myslela holubicu mieru. Áno, to je ten najkrajší ptáčik.

2. Na ľavicovom seminári LOS v Lovosiciach som pripomenul, že ľavica sa nesmie vzdať vlastenectva. Len to je cesta k mieru.

3. Kaviarne v imperiálnych metropolách tárajú, že ľavica nesmie hovoriť o národe - jasné, chápeme, impérium sa potrebuje zbaviť odporu.

4. Kolonizátori vždy hovorili o kozmopolitizme. A o tom, ako je prekonaná národná otázka, však všetci vo svete sme bratia. Žmurk. Aby mohli ľahšie porobovať cudzie národy.

5. Keď ovládnete cudziu krajinu, najvýhodnejšie je tváriť sa, že vlastenectvo je zlo. Oslabujete tým boj za slobodu v kolónii.

6. A aj v závislých krajinách sa vždy nájdu užitoční idioti, ktorí budú tlieskať okupácii a tváriť sa, že bojujú za svetový mier.

7. Aj u nás - v Slovensku aj Česku - ich je dosť, skladajú ódy na Washington a na Brusel, nekriticky prijímajú každý pokyn, čo prichádza z impéria - majú plné ústa fráz, no v skutočnosti slúžia zahraničným mocnostiam.

8. Nie, ľavica v semiperiférii nesmie byť naivná. Ovláda nás nadnárodný kapitál, kontrolujú západné veľmoci.

9. Ak toto je ten úžasný kozmopolitizmus, tak ďakujem, neprosím. V starovekom Ríme boli aspoň úprimnejší a hovorili tomu otroctvo.

10. Tváriť sa, že nemáme hovoriť o národnom oslobodení a že to je téma krajnej pravice, to je dnes taký kolosálny nezmysel, že sa v hrobe obracajú všetky ľavicové ikony v dejinách, od Vlada Clementisa až po Che Guevaru.

11. Ľavica musí byť národná. Nie nenávistná, nie agresívna, nie dobyvačná. Ale národná. Slovenská. Vlastenecká.

12. Pretože jej úlohou je bojovať s impériom a mobilizovať pracujúce masy - za slobodu, za naše práva. Len tak sa dá dosiahnuť mier. Skutočný mier, nie porobenie.

13. Ďakujem za Řád přátelství, ktorý som v Lovosiciach dostal. Z celého srdca ďakujem.

14. Môžem sľúbiť, že vždy budem bojovať za ľavicové hodnoty, za mier, za vlastenectvo, za bratstvo medzi slovenským a českým národom, za slovanskú družbu. V zápase proti impériu, v zápase za slobodu.

15. Nech nás v našom úsilí vedie ten najkrajší ptáčik - holubica mieru. Ďakujem, Lovosice, ďakujem českí bratia, ďakujem za všetko!



Zdroj:  https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2736633636575198