Boris Kollár ako predseda NR zarába na štáte?

10.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Vážení priatelia, 

dnes som dával RTVS mediálne vyjadrenie ku dnešnej kauze Borisa Kollára. O tieto informácie sa s Vami chcem podeliť.

Dňa 6.8. 2020 bola podpísaná zmluva na dodávku reklamy za 240.000 eur do 31.12.2020 medzi štátnym TIPOS a.s. a Radio a.s., kde je konečným užívateľom výhod Boris Kollár. 

Je to ten Boris Kollár, ktorý je 2. najvyšším ústavným činiteľom, je jedným z lídrov vládnej koalície, je spolutvorcom zloženia ministrov vlády SR, ktorý je podľa mňa práve z tohoto dôvodu vo významnom konflikte záujmov pri uzatvorení takejto zmluvy. Toto si snáď Boris Kollár uvedomuje a čudujem sa mu, že do takéhoto biznisu sa sám pustil. Považujem to za minimálne neetické, ak nie dokonca v možnom rozpore so zákonom!

Konfliktu záujmov mala zabrániť samotná štátna spoločnosť TIPOS a.s., ktorá porušuje svoj vlastný Etický kódex dodávateľa TIPOS. V článku 8. sa hovorí: “Konflikt záujmov by mohol vzniknúť aj ako dôsledok ekonomických záujmov, politickej spriaznenosti, alebo akýchkoľvek iných vzťahov alebo spoločných záujmov.” Na koho sa toto hodí viac ako na 2. najvyššieho ústavného činiteľa Borisa Kollára? TIPOS nemal takúto zmluvu vôbec podpísať minimálne z dôvodu porušenia vlastného etického kódexu!  

27.5.2020 portál aktuality. sk uverejnili rozhovor s novým šéfom Tiposu Marekom Kaňkom pod názvom: “ Nový šéf Tiposu: Svoj konflikt záujmov som riešil hneď prvý deň “, kde sa dozvedáme zaujímavé fakty: 

- bol obchodným riaditeľom mediálnej agentúry

- ponuku šéfovať Tipos a.s. dostal priamo od ministra financií Hegera, poznajú sa viac ako 15 rokov ešte z mladíckych čias

- mediálna agentúra z ktorej prešiel do Tiposu dlhodobo pracovala pre OĽANO

- tyká si s Igorom Matovičom

- z chystaného tendra v Tipose na výber mediálnej agentúry vylúči tú, v ktorej sám pracoval, aby sa tak vyhol konfliktu záujmov

- bude v Tipose zabraňovať rôznym druhom konfliktov záujmov

Pán Kaňka v sebe nezaprel svoju bývalú profesiu obchodného riaditeľa mediálnej agentúry a z pozície nového šéf Tiposu sa zahral na človeka, ktorý napriamo zadáva kšefty médiám, dokonca v rozpore s vlastným Etickým kódexom. Kde je proklamovaná transparentnosť a zabraňovanie konfliktom záujmov?!

Vzhľadom na tieto fakty vyzývam ministra financií Eduarda Hegera, aby dal vykonať kontrolu v Tipose a.s., aby sa preskúmalo, či nebol porušený zákon, resp. iné interné predpisy Tiposu a či sa neuzatvárali zmluvy v konflikte záujmov. V prípade pochybenia, žiadam, aby boli vyvodené personálne dôsledky voči zodpovednej osobe, alebo zodpovedným osobám!

Každým dňom sa dozvedáme, ako veľmi táto vláda oklamala svojich voličov. Koľkokrát to bolo, sa už nedá ani spočítať a ako vidím, bude to pokračovať ďalej! Dúfam, že snáď už všetci pochopili, aké je skutočné nastavenie vlády Igora Matoviča. Transparentnosť a pred voľbami toľkokrát hlásaná slušnosť to určite nie! Je to žiaľ presne naopak!



Zdroj: https://www.facebook.com/Kamenicky/photos/a.2322450677790362/3202011849834236/