To, čo predvádzajú naši najvyšší ústavní činitelia so Sviatlanou Cichanovskou, je hanbou pre celé Slovensko

08.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Pokiaľ viem, tá pani je medzinárodne stíhaná a nereprezentuje nikoho okrem seba a pár kamošov z ulice. Na základe čoho si ju dovoľujú oficiálne prijímať? 

1. Pamätám si, že bývalý prezident Andrej Kiska prijal v paláci na audiencii aj kozu. Volala sa Božka a výborne sa porozprávali. Azda spolu aj lattečko vypili. S grepovým džúsikom. Možné je naozaj všetko.  

2. Ale to, že najvyšší predstavitelia štátu Zuzana Čaputová a Igor Matovič prijímajú nejakú bieloruskú opozičnú aktivistku, je jedno neuveriteľné poníženie Slovenskej republiky. 

3. V tej mediálnej eufórii si to možno vládni predstavitelia nevšimli, ale pani Cichanovská nie je ani prezidentka, ani predsedníčka vlády, ani poslankyňa, ani šéfka kolchozu v dedinke pri Breste. Ona nie je nič. Proste dievča z ulice. Nemá mandát, nemá legitimitu, nemá nič. 

4. Igor Matovič, Zuzana Čaputová a Ivan Korčok zjavne dospeli k záveru, že o tom, kto je predstaviteľ cudzieho štátu, rozhodujú oni sami. Keď sa im bude páčiť ako predstaviteľ Ruskej federácie speváčka z Pussy Riot, náš pán premiér ju príjme a odovzdá kytičku. Takto by sa im to asi páčilo. 

5. A za predstaviteľa Číny si možno určia nejakého sečuanského roľníka. Však prečo nie. Oni si proste sami povedia, kto je vládny predstaviteľ iných štátov. Aké jednoduché. Ako v materskej škôlke. Hrajkáme sa ako s formičkami.

6. V skutočnosti je celé to divadlo s Cichanovskou jedna veľká fraška. Bielorusko má svojho prezidenta a ten sa volá Alexander Lukašenko. Môže sa nám páčiť, nemusí sa nám páčiť, ale nie je to naša vec. Je to vec Bieloruska. 

7. V medzinárodnom práve existuje niečo, čo sa volá národná suverenita. V USA majú zjavne vždy zahmlený zrak, keď čítajú Chartu OSN, ale keby sa pozorne pozreli, určite by tam princíp národnej suverenity našli. Ten v preklade hovorí - vážení imperialisti, nestarajte sa láskavo do vnútorných záležitostí iných krajín! 

8. Pán Korčok by si takisto mohol zopakovať učivo prvého ročníka politológie, osobitne medzinárodné právo. Inak by totiž bieloruskej opozícii nemohol posielať trištvrte milióna eur. Bielorusko nie je naša kolónia, ani náš Vyšší územný celok, ani naša gubernia. Bielorusko je suverénny štát, v ktorom je pani Cichanovská jedna z miliónov občanov a nemá právo hovoriť za bieloruský národ. 

9. Ak sa niekomu nepáči, akým spôsobom prebieha výber štátnych predstaviteľov v Bielorusku, predpokladám, že nebude podávať ruku ministrovi zahraničných vecí Turecka ani s ním vystupovať na jednom podujatí - v tejto krajine zatvárajú novinárov a prenasledujú opozíciu. 

10. Len včera som od pani prezidentky Čaputovej nezachytil ani len nenápadný neverbálny protest proti tomu, čo pácha Turecko. Ani od nikoho iného. Tvárili sa, ako by sa rozprávali s vykladňou skriňou demokracie. 

11. Nepamätám si ani na to, že by naši najvyšší štátni predstavitelia prijímali na oficiálnych stretnutiach uja Ahmeda z Rijádu, nejakého miestneho beduína, ktorý by sa tváril, že je lídrom Saudskej Arábie. 

12. V princípe by to prezidentka Čaputová či premiér Matovič mohli urobiť - veď Saudská Arábia je tyrania a svojich lídrov si demokraticky nevolí, takže ich nemusíme uznávať a môžeme si tak ako pri Bielorusku určiť za hlavu štátu hocijakého turistu z Rijádu, čo si došiel na Slovensku urobiť fotku Michalskej brány. Naša ctená vláda nechápe, že takto to fungovať jednoducho nemôže?   

13. Hanbím sa za to, ako najvyšší štátni predstavitelia pošliapavajú medzinárodné právo. Hanbím sa za ich dvojaký meter, keď kopú do Bieloruska, ale Saudská Arábia či Turecko im nevadí. Hanbím sa za to, ako otrocky plnia pokyny zo západných centier. 

14. Hanbím sa za to, že im je bieloruská opozícia prednejšia ako slovenský národ. Hanbím sa za to, ako ponižujú náš štát tým, že prijímajú kdejakých vandrákov bez legitimity a obletujú ich, ako by sem prišla riaditeľka zemegule. 

14. Pre Sputnik som sa vyjadril jasne: "Cichanovská je bábkou v rukách západných mocností, ktoré ju vystavujú ako opičku na púti... Bielorusko je suverénny štát, Lukašenko je jeho legitímny prezident a Cichanovská je nikto."

15. Držím palce Bielorusku, aby našlo zmier. Importované farebné revolúcie ešte nikde nikomu nepomohli. Bieloruský národ si svoje problémy musí vyriešiť sám. A naši najvyšší štátni predstavitelia nech konečne začnú riešiť katastrofálnu ekonomickú situáciu na Slovensku a nie nejaké tety z Bieloruska. 

Go home, Mrs. Tikhanovskaya, go home.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2760628857509009