Ďakujem, priatelia, dnes to bolo veľkolepé!

18.11.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Keď som popoludní vyšiel z parlamentu, čakal som, že pri soche Alexandra Dubčeka sa stretneme možno dvadsiati, malo ísť o komorné pietne podujatie Smeru. 

2. Neveril som vlastným očiam - vítali nás davy. Stovky ľudí. Úžasných a spravodlivo nahnevaných ľudí, ktorí majú plné zuby Matovičovej tyranie.

3. Takýto pocit som už dlho nezažil, toľko solidarity, toľko vlastenectva. Vzdali sme úctu Alexandrovi Dubčekovi, pri soche som stretol aj jeho vnučku, ktorá mi poďakovala za to, že ďalej bojujeme za jeho odkaz socializmu s ľudskou tvárou. Krásne...

4. Robert Fico dal silný prejav, spoločne sme spievali hymnu, atmosféra bola elektrizujúca. 

5. Stretol som stovky ľudí - stretol som vás, priatelia, s ktorými sa takto každý deň rozprávam. Nikdy nezabudnem...  

6. Na námestiach dnes proti Matovičovi protestovali desiatky tisíc ľudí. Len na Hodžovom námestí som si potriasol rukou a odfotil sa asi so stovkou - neuveriteľná atmosféra. 

7. Žiadne násilie, žiaden extrémizmus. Možno hŕstka provokatérov, ktorých najskôr poslala sama vláda. A desaťtisíce normálnych pracujúcich ľudí. 

8. Prišli mladí aj starší, deti aj seniori - došli všetci. Došli preto, lebo milujú Slovensko a majú strach o svoje rodiny. Toto má byť ten extrém?! Toto má byť tá "luza"?  

9. Ocitli sme sa v rukách šialenca, ktorý šíri len nenávisť a zlo. Ľudia chcú zmenu. Dosť bolo Matoviča! 

10. Slovensko kolosálne strápnilo predsedu vlády, ktorý svoj národ označoval za "fašistov", "mafiánov" a "luzu" - a my sme len prišli vyjadriť svoj názor: pokojne a slušne. 

11. Vyhrážali sa vodnými delami a armádou, aby nás odradili - no Slováci sa zastrašiť nedajú. Už nie. Už stačilo. Som hrdý na ľudí, čo dnes prišli - neuveriteľne hrdý. A ďalšie milióny cítia to isté, čo my dnes v uliciach - že Matovič končí. 

12. V roku 1989 nás podviedli, zobrali nám sociálne istoty a ľudí poslali na dlažbu. Dnes nám berú ešte aj posledné zvyšky slobody. V mene koronakrízy tu zavádzajú totalitný štát a premiér dennodenne uráža ľudí iba preto, že nesúhlasia s jeho vládou. 

13. Slovensko sa potrebuje zmieriť, potrebuje zjednotiť - ale s Matovičom na čele vlády to nie je možné. Jediná šanca, ako vrátiť Slovensko do normálu, je odstúpenie Igora Matoviča. 

14. Chcel by som vedieť, ako sa teraz cíti Matovič. Keď videl tie masy, určite mu pekne stískalo zadnú časť tela. Dnes dostal na frak. A my pokračujeme. Budú ďalšie protesty, bude petícia za referendum, budeme rásť a dáme ho dole. Toto je len začiatok. A on vie, že jeho koniec sa blíži. 

15. Vzali sme si naspäť sedemnásty november - vzali sme ho tým, ktorí ho roky zneužívali na liberálne orgie, rozkrádanie Slovenska a ožobračovanie národa. Už im nepatrí. Už je náš. 

ĎAKUJEME! Z CELÉHO SRDCA!

Zvíťazíme!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2803136936591534