Desať pravidiel Matovičovho zákazu vychádzania:

23.10.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Vláda sa rozhodla, že konečne začne byť predvídateľná. A tak národu nechala až jeden deň na to, aby sa pripravil na lockdown. 

2. Premiér Igor Matovič si povedal, že na rozdiel od augusta a septembra už bude plne rešpektovať rady epidemiológov na pandemickej komisii. A preto zamietol ich nápad s tvrdým lockdownom a nariadil radšej celoplošné testovanie. 

3. Obchody môžu byť otvorené, ale zákazníci do nich nemôžu vstúpiť. Ak ale svoje prázdne obchody zavrú, bude to čisto ich dobrovoľné rozhodnutie - no chápete, náš dobrotivý štát ich do ničoho nenúti. 

4. Keďže obchody bez zákazníkov nemajú zmysel, zatvoria ich, ale bude to ich slobodné rozhodnutie, takže štát ich nemusí kompenzovať. Premiér Matovič sa teraz doma rehlí, ako s nimi vybabral - je skvelé, že ani v ťažkých chvíľach ho humor neopúšťa.  

5. V lete síce zlyhala vláda, ale premiér Matovič za to nemôže. Pokazili sme mu to my. Slováci. To my sme Slovensko nepripravili na druhú vlnu, to my sme v lete neprijali žiadne opatrenia. 

6. Prosím, zoberme sa všetkých 5 miliónov a poďme sa premiérovi spoločne ospravedlniť. Prepáč, Igor, už budeme poslúchať, chytíme sa za ruky a spolu hnusobe vykrútime krk. Odpusť nám, že si si ako politik zvolil takých zlých občanov 

7. Mimochodom, hnusobu vraj porazíme tak, že obmedzíme mobilitu a nebudeme sa stretávať. A preto vláda zmobilizuje celý národ a naženie nás dvakrát do testovacích miestností. Aby sme sa náhodou nestretli. Skvelé.

8. Celoplošné testovanie je dobrovoľné, ale ak nepôjdete, musíte byť v domácom väzení a nedostanete ani PN-ku, ani OČR-ku. Môžete slobodne umrieť od hladu. Nech žije sloboda, nech žije dobrovoľnosť. 

9. Môžete ísť vyvenčiť psa sto metrov od domu, ale keď máte doma len kanárika, nesmiete sa z bytu ani pohnúť. Asi by mal niekto zriadiť požičovne psov. Ľudská sloboda totiž závisí od kľúčového kritéria - buď máš psa alebo nemáš psa.

10. V školách covid navštevuje výlučne triedy piatakov až ôsmakov, preto ostanú doma. Detičky na prvom stupni necháva na pokoj a do škôlok ani nepáchne. Takto sa covid rozhodol, on je kamarát malých detí - je to proste humanista. 

Všetky tieto pravidlá platia. Až kým si ich Igor Matovič ako vždy za pár hodín nerozmyslí a celé nepoprie. 

Držme si palce!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2775932189312009