Igor Matovič a Richard Sulík sa zjavne stavili o to, kto napíše pubertálnejší status

16.09.2020 Články, Facebook Články, Facebook

1. Premiér Matovič nelenil, obul si svoje čínske tenisky, v ktorých prijíma veľvyslancov a vydal sa driapať na Slavkovský štít. Na vyhliadke Maximiliánke vyhupol na zábradlie ako bezprízorný desaťročný fagan a vycapil na sociálnu sieť infantilnú fotečku, aby ukázal spolužiakom, aký je frajer.

2. Za svoju odvážnu fotku získal okamžité uznanie od všetkých chuligánov v triede na základnej škole pre žiakov s poruchami učenia a problémovým správaním.

3. Ja len, že stokrát môžete ako rodičia svojim deťom vysvetľovať, že si nemajú na túry po horách brať nevhodnú obuv, aby sa niekde nešmykli a nezabili sa. Odvetia vám, že veď aj premiér chodí po horách v keckách.

4. Stokrát môžete svojim deťom hovoriť, že kvôli stupidným fotkám na sociálnej sieti nemajú riskovať život a liepať sa po zábradliach v nebezpečných výškach. Vysmejú sa vám, že to predsa robí aj predseda vlády.

5. Áno, drvivá väčšina slovenských rodín už stihla svoje deti informovať, že na čele vlády aktuálne stojí človek, ktorý nie je mentálne celkom v poriadku - ale aj tak, pán premiér, bol by až taký problém, keby ste sa aspoň občas správali ako dospelý muž?

6. Nechceme od vás správanie štátnika, nie sme naivní. Ako rodičom by nám úplne stačilo, ak by ste sa nesprával ako pobláznený pubertiak, ale ako dospelý chlap - fakt to nedokážete aspoň predstierať?

7. Podpredseda vlády Richard Sulík sa dnes rozhodol, že Igora Matoviča v hlúposti tromfne. A tak napísal status, v ktorom sa vysmieval kresťanskému sviatku Sedembolestnej Panny Márie. Vraj taký sviatok netreba, lebo ľudia dnes oslavujú narodeniny Roberta Fica.

8. Hej, hej, aj za Pannu Máriu môže Robert Fico. "Lebofico" proste musí byť. Bez toho by slovenský liberalizmus neprežil ani deň a kompletne by stratil zmysel existencie.

9. Pre ľudí, ktorí spoločenský život neredukujú na tabuľku v programe Excel, nebolo celkom jasné, že ide o humor. Richard Sulík to vo svojom statuse našťastie dodatočne vysvetlil. On je totiž až taký zábavný, že musí vysvetľovať, kedy vtipkuje.

10. Ale áno, pre normálneho človeka nie je ľahké preniknúť do mysle bežného sociopata, takže je dobré, že Richard Sulík pridal aj vysvetlívky pre tých, čo netušia, akí ľudia vyznávajú neoliberalizmus. Ďakujeme.

11. Ja len, že stokrát môžete ako rodič vysvetľovať svojim deťom, že život nie je len o prachoch, ale aj o duchovných hodnotách. Odvetia vám, že veď pre podpredsedu vlády sú aj teplé rožky prednejšie než celé duchovno sveta.

12. A spoločenský ideál SaS nastane až vtedy, keď budeme všetci tráviť ešte aj Vianoce vo fabrike a namiesto rozbaľovania darčekov budeme ešte aj v štedrovečernom čase montovať stroje pre nadnárodné korporácie, aby mali akcionári v zahraničí šťastné a veselé.

13. Stokrát môžete vysvetľovať svojim deťom, že majú mať úctu k veriacim ľuďom a k rôznym vierovyznaniam. A ubezpečujem vás, že nie všetci ateisti sú ako Sulík - máme rešpekt k viere a nevysmievame sa z náboženstva. Ale čo si majú myslieť deti, keď sa z viery vysmieva podpredseda vlády?

14. Neviem, kto vyhral. Matovič aj Sulík uverejnili také stupidné statusy, že viem len jedno - prehralo Slovensko. Ak je toto na čele vlády, tak nás pán Boh ochraňuj. A to hovorím ako ateista.

15. Keď už Sulík pripomenul, že dnes má Robert Fico narodeniny, spomeňte si, aké to bolo, keď na čele vlády stál človek, ktorý dôstojne reprezentoval Slovensko. Nie ako hentí dvaja.

16. Človek, ktorý neukradol svoju diplomovku, ale naopak, písal odborné práce, z ktorých sa dodnes učia študenti. Človek, ktorý neprijímal zahraničné delegácie v botaskách, hovoril plynulo po anglicky, bol docentom práva a s úctou hľadel na Slovensko aj na kresťanských veriacich.

17. Človek, ktorý nedegradoval svoj úrad, neponižoval Slovenskú republiku, nedehonestoval štát. Človek, ktorý neokrádal seniorov o dôchodky, človek, ktorý robotníkom zvyšoval minimálnu mzdu, človek, ktorý bral svoj úrad ako poslanie, nie ako cirkusové predstavenie.

18. Človek, ktorý ani po rokoch svojej vlády nestratil to najdôležitejšie - človečinu. Pán politik. Robert Fico.

19. Známe príslovie hovorí - orol muchy nechytá. Preto mi je trápne porovnávať Roberta Fica s takými pubertiakmi ako sú Matovič či Sulík. To nie je iná liga - to je iná galaxia.

20. Želám Robertovi Ficovi všetko najlepšie k narodeninám! Hasta siempre



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2738691273036101