A je tu ďalšia koaličná kríza

18.05.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Raz o tom vydajú knihu - Tisíc a jedna hádka. Bude to vzrušujúce čítanie. 

1. Slovensko sa zase zastavilo. Zase si počkáme, kým sa chlapci a dievčatá dosýta vyhádajú a dovtedy nič nebude fungovať. Dnes malo byť rokovanie parlamentu. Ale odložili ho, lebo sú už zase rozhádaní ako psy. 

2. Matovič so Sulíkom sa hádajú o zvyšovaní deficitu. Matovič zavelil smer Grécko a Sulík to nechce, lebo mu príde trápne, že nás naháňali za každé promile a odrazu majú Matovičovi odklepnúť 11-percentný deficit. Máš recht, Richard, pôsobí to bizarne.

3. Lenže má to háčik. Sulík chce od Matoviča ako ministra financií ťahať peniaze na svoje priority. A Matovič robí to, čo vie najlepšie - vydiera. Ak chceš peniaze, Riško, musíš schváliť moje Grécko. 

4. A nový spor je na svete. Zase tu budeme dva týždne počúvať skuvíňanie dvoch pubertiakov a Slovensko bude medzitým veselo - kolabovať. 

5. Aby toho nebolo dosť, popri tejto hádke prebieha aj paralelný spor medzi Borisom Kollárom a Máriou Kolíkovou. Oni sú v tej koalícii až takí sekáči, že dokážu viesť medzi sebou aj dve-tri vojny naraz. Gratulujeme.

6. Kolíková sa v reforme justície inšpirovala stredovekou inkvizíciou a nechce ani počuť o tom, že väzby by nemali slúžiť ako mučiarne. Tá keby mohla, tak vytiahne aj španielske boty. 

7. Súdnictvo sa jej rozpadá pod rukami. Ústavný súd zistil, že 20 mesiacov držali advokáta Ribára bezdôvodne vo väzbe - v zasmradnutej kobke 2x4 metre. Toto by si nedovolili ani v Abu Ghraib. 

8. Ale Kolíková mávne rukou. A šéf špecializovaného súdu Hrubala je vysmiaty ako lečo - hihi, chybička se vloudila, však čo. Mimochodom, Hrubala, to je chlapík, ktorý je až takou súdnou autoritou, že ho dvakrát chytili opitého za volantom. Ja len, že - na zdravie, ctihodnosť. 

9. Ministerka cez rodinnú firmu okráda ľudí, šéf špecializovaného súdu jazdí opitý - ale oni sa tu hrajú na výkvet neomylnosti a spravodlivosti. A ďalej úsmev od ucha k uchu - však čo, že sme advokátovi zobrali dva roky slobody!

10. Však čo, že už kvôli nám zomrel Milan Lučanský! Však čo, že kvôli nám zomrel iný nevinný človek na Covid, lebo sme mu vo väzbe nezabezpečili pomoc. Však čo, že je 21.storočie a Slovensko nie je domorodý kmeň v Papua-Novej Guiney! 

11. Oni tu poctivo budujú stredoveké súdnictvo a prokuratúru, na ktoré by bol asi najpyšnejší Markíz de Sade... Mučenie, zastrašovanie a teror. 

12. Kolíkovej štvorpercentná strana Bez ľudí tu cvičí Slovenskom, hoci ju podporuje ani nie 100 tisíc občanov - ale keď sa ozve 600 tisíc ľudí, že chce referendum, tak to je vraj v rozpore s demokraciou. Celé zle!

13. Koalícia je v troskách a už len dožíva. Zastavili parlament, zastavili vládu. Vadia sa o financie, vadia sa o kolúznu väzbu, vadia sa o Kolíkovej zlodejinách, vadia sa o Sputniku... 

14. A do toho sa opäť prebudila aj Matovičova partia černokňažníkov na čele s poslankyňou Záborskou a keďže Slovensko nemá iné problémy, tak zase idú na nábožensko-liberálne barikády. Tlieskame.

15. Na ľudí sa kašle a namiesto státisícom detí sa pomôže len 45 tisícom. A do toho minister Krajniak predstiera, že Rómovia nežijú v hmotnej núdzi - nebláznite, v osadách žije výlučne vyššia stredná vrstva. Horných 500 tisíc. Križiak vysvetlil. 

Kašľú na Slovákov a len sa hádajú ako malé deti. V čase, keď Slovensko potrebuje stabilnú, rozumnú a sociálnu vládu, vládne tu partia rozbesnených neoliberálov - toto je nočná mora!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2955215664716993