Multifunkčný právnik OĽANO, ktorý kúzelne vyťahuje peniaze zo štátneho rozpočtu

18.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Reč je o Michalovi Miškovičovi, ktorého advokátska kancelária vznikla v roku 2014. Ešte v roku 2016 dosahovala jeho právnická firma tržby prevratných 0 eur. Tesne po krajských voľbách, v čase keď sa dostali na čelo žúp predstavitelia OĽANO (Jurinová, Viskupič) získal advokát Miškovič lukratívne právne zákazky v Trnavskej a Žilinskej župe za dohromady viac ako 300 tisíc eur. 

Tam sa však príbeh nekončí, iba začína. Po tom, čo moc v štáte prebral Igor Matovič a jeho strana OĽANO, získal pán Miškovič ďalšie, veľmi lukratívne právne zákazky. Ich celková hodnota predstavuje viac ako 800 tisíc eur. Tak si to teda zhrňme.

So spoločnosťou TIPOS uzavrela Miškovičova kancelária zmluvu v hodnote viac ako 300 tisíc eur. Ďalšia pochybná zmluva na takmer 300 tisíc eur sa objavila v spojitosti so Slovenským pozemkovým fondom, ktorý spadá pod ministerstvo pôdohospodárstva, na čele ktorého stojí Ján Mičovský predstaviteľ OĽANO. Nasleduje ministerstvo životného prostredia vedené ministrom OĽANO Jánom Budajom, ktoré uzatvorilo s Miškovičovou advokátskou kanceláriou zmluvu v hodnote viac ako 230 tisíc eur.

Čerešničkou na torte okrem toho, že pán Miškovič je poradcom ministra financií Heger a prichádza do ťažkého konfliktu záujmov je aj fakt, že sa pán Miškovič stal od júna 2020 členom legislatívnej rady vlády. Na tom by nebolo nič divné, ak by nebol reálne obžalovaný a tiež napojený na OĽANO a jeho predstaviteľov pri vycicávaní štátneho rozpočtu.

Dovolím si na koniec odcitovať Roberta Fica z našej dnešnej tlačovej konferencie. Jeho slová len podčiarkujú zvrátenosť a pokrytectvo celej vlády Igora Matoviča. 

„Nie je možné, aby na seba človek nabral zmluvy za státisíce eur. Na každej súťaži sa zúčastnili tie isté tri firmy a vždy zvíťazil pán Miškovič, blízky priateľ pána Hegera. Je nepredstaviteľné, aby sa robili takéto zlodejstvá cez poskytovanie právnych služieb. Musí preto prísť návrh na odvolanie ministra Hegera z funkcie, lebo je to bohapusté vyťahovanie peňazí zo štátneho rozpočtu. Je to čistý biznis hnutia OĽANO,"



Zdroj: https://www.facebook.com/generaciamladejlavice/posts/3287314284827183