Okupant kričí, chyťte okupanta!

22.02.2022 Články, Facebook Články, Facebook

Poznáte to porekadlo - zlodej kričí, chyťte zlodeja? Úplne to vystihuje celú tú falošnosť amerických vojnových štváčov vo vzťahu k Rusku - najväčší agresori kričia o mieri, veď to je paródia! 

1. Najviac o zlom Rusku vrieskajú tí, čo podporovali americké imperialistické vojny v Iraku, Afganistane či Líbyi. Nehovoriac o bombardovaní Juhoslávie. Nie, Rusi krv neprelievajú, Američania áno. 

2. Najviac o nelegitimite ruských mierových síl na Donbase kričia tí, ktorí nemali problém pozvať sem americké vojská proti vôli väčšiny slovenského národa. Že, pani Čaputová!

3. Najviac sa medzinárodným právom oháňajú tí, ktorí nemali problém uznať Kosovo a znásilniť Srbsko. Precedens s vytváraním nových štátov uviedol do života Západ, nie Rusko. 

4. Vyvreskujú tu, že aj juh Slovenska teraz môžu okupovať Maďari, čím len úplne zbytočne rozoštvávajú Slovákov a Maďarov - o akej maďarskej okupácii trepú, preboha?

5. Vytvárajú absurdné paralely, ako keby sme my, Slováci Maďarov zabíjali, oberali ich o kultúrne práva a zakazovali používať vlastný jazyk. Lenže to robia Ukrajinci ruskej menšine!

6. Ale to je typické - keby sme my robili maďarskej či rómskej menšine to, čo páchajú na ruskej menšine Ukrajinci, už by nás tu lynčoval celý svet. 

7. Pri Ukrajincoch sa donekonečna prižmurovali očká. Až Rusom došla trpezlivosť. A teraz sa ideme tváriť, že Ukrajinci sú len láskyplné slniečka, ktoré za nič nemôžu, len si občas zahajlujú. 

8. Trepú, vraj je odrazu ohrozené celé povojnové usporiadanie v Európe. To je nezmysel. Podobná situácia nastala aj v Gruzínsku a na Kryme - v Európe sa nič nezmenilo. Rusko sa nikdy nerozpínalo na úkor Európy - na rozdiel do Západu. 

9. Historické analógie s druhou svetovou vojnou sú nezmyselné - rozpad Sovietskeho zväzu zo začiatku 90. rokov je veľmi špecifický historický prípad a nemá nič spoločné s povojnovým usporiadaním Európy. 

10. A mimochodom, najviac sa Mníchovskou dohodou oháňajú tí, ktorí odmietli náš návrh, aby sme si ju pripomínali ako Deň mníchovskej zrady. Lebo trčia Západu z análu.

11. Najviac kričia, že Rusi porušujú suverenitu iných štátov tí, ktorým ani trochu nevadila americká invázia do suverénneho Iraku či okupácia kubánskeho Guantanáma zo strany USA.

12. A najviac ženú Slovensko do vojny proti Rusku tí, ktorí by na fronte neprežili ani dve sekundy, ale pred monitorom so zamlženými brýlkami a šálkou kávy sú najväčší hrdinovia na svete. 

13. Tak nech sa zoberú a odpália na front, ak chcú vojnu. Ale nech dajú Slovákom pokoj. Slovensko chce mier. Našim životným záujmom je nezvyšovať napätie!

14. Nie, nikto neschvaľuje porušovanie medzinárodného práva, ale odmietam jednostranné kopance do Ruska a americkú vojnovú propagandu. Ak USA uznalo Kosovo, tak nech dnes držia ústa.

15. Toto je súboj USA a Ruskej federácie - Slovensko s geopolitickými súbojmi veľmocí nemá nič spoločné. V našom záujme je mať dobré a priateľské vzťahy s Ruskou federáciou. 

Sankcie nie nevyriešia. Ani rozpínanie NATO. Ani agresívna politika voči Rusku. Riešme Slovákov a nie Ukrajincov - nás tu idú okupovať americké vojská a my tu jančíme kvôli cudzím sporom. Tie paradoxy...




Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/496399398524013