Vyšetrovateľ NAKA Čurilla ide do väzby

16.09.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Rozhodol súd. Predpokladám, že teraz budú všetci koaliční politici tlieskať, že padni komu padni. Alebo nie? 

1. Som si istý, že po tomto nádhernom úlovku v Denníku N vyjde oslavný článok o tom, aké je to skvelé a ako mafia patrí do basy. Tódová si od radosti možno aj cvrkne. 

2. Alebo to bude naopak? Začnú útočiť na súdy? Tak ako útočili na Maroša Žilinku, keď generálna prokuratúra nerozhodla tak, ako si to mafia želala? 

3. Čo myslíte? Začnú spochybňovať políciu? Odrazu už nebudú platiť budovateľské heslá o "rozviazaných rukách"? 

4. Odrazu už nebude treba rešpektovať orgány činné v trestnom konaní, ako onehdá zaznievalo z Prezidentského paláca, keď zomrel Milan Lučanský? 

5. Teraz sa krásne ukáže ten ich dvojaký meter. Keď protizákonne do väzby posielali bývalých nominantov Smeru, tak bolo treba lynčovať. Ale keď páchajú zločiny Lipšicovi chlapci, tak ideme vyplakávať a spochybňovať prácu polície, prokuratúry aj súdov.  

6. Viete, čo je na tom najlepšie? Oni už všetci vedia, že prehrali. Otázka nie je, či Čurilla a jeho kumpáni z NAKA niečo spáchali. 

7. Otázka je, kde sa to zastaví? A kedy si príde spravodlivosť po Mikulca a Lipšica. A ďalších. 

8. V médiách sa už objavili prepisy z odposluchov, ktoré inšpekcia nasadila do kancelárie Čurillu na NAKA. Z toho sa vykecať fakt nedá... Zisťujeme, že Mikulec o všetkom vedel a všetko kryl. Basa čaká, pán minister. 

9.  Z odposluchov sa ďalej dozvedáme, že vyšetrovatelia NAKA si chceli vymyslieť stíhanie inšpektorky Santusovej - ich advokát Kubina to prirovnáva ku "gregoriánskemu chorálu", mne to skôr pripomína šplechot žumpy. 

10. Ak si bývalý poradca prezidentky myslí, že takto má vyzerať policajná práca elitných vyšetrovateľov, Boh ochraňuj túto krajinu. Prepáčte, ale takéto svinstvá nepácha ani sicílska mafia. 

11. A je hanba, že to Kubina obhajuje. Tým dáva vizitku nielen sebe, ale aj svojmu priateľovi Lipšicovi. A aby som to za daných okolností napísal čo najzdvorilejšie - dáva tým vizitku aj niektorým najvyšším ústavným činiteľom, s ktorými spolupracuje. 

12. Z odposluchov sa dozvedáme aj to, že do Čurillových zločinov bol s najväčšou pravdepodobnosťou namočený aj Lipšic a jeho gestapo na špeciálnej prokuratúre, vrátane Kysela a Repu. 

13. Nedá sa pochopiť, prečo do väzby strčili len malé ryby ako Čurillu, ale veľké ryby ako Lipšic a Mikulec ďalej zastávajú rozhodujúce funkcie v štáte - veď zjavne ťahali za nitky, vidí to každý. Na čo sa, preboha, čaká? 

14. Už vám nepomôže ani Tódová, zlatúšikovia. V Denníku N uverejnili článok, kde sa snažia spochybniť obvinenia Čurillu. V hlavnej úlohe s Kubinom. Z toho až zimomriavky naskakujú, aké je to trápne. Žeby už aj v Denníku N tušili, že si po nich prídu? 

15. Dostojevskij kedysi napísal Zločin a trest. Trvalo to, bolelo to... ale nakoniec vraha Raskoľnikova dolapili. A Lipšic aj Mikulec vedia, že dopadnú tak isto. Je to len otázka času. 

Čurilla vo väzbe začne spievať. A mafiáni vo vláde konečne okúsia svoju vlastnú medicínu.

Kiež by sa tohto dožil generál...



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/394935992003688