Pán premiér, nájdite v sebe silu, dôstojnosť a zodpovednosť!

26.04.2020 Facebook, Videá Facebook, Videá

Pri hodnotení programového vyhlásenia vlády v parlamente som poznamenal, že za tých niekoľko týždňov pôsobenia novej vlády sme sa o nej možno dozvedeli viac, ako sme chceli. Ak by som mal doterajšie pôsobenie vlády považovať za predzvesť jej budúceho pôsobenia, musel by som byť zhrozený.

Predseda vlády namiesto spájania spoločnosti a upokojovania situácie rozoštváva ľudí medzi sebou. Tak, ako celé jeho pôsobenie v opozícii bolo postavené výlučne na konfrontácii, tak v ňom pokračuje aj z úradu vlády. Nepriateľ je každý, kto prejaví vlastný názor – koaliční partneri, opozícia, mimovládne organizácie i novinári. Je veľmi smutné počúvať, ako pri každej príležitosti hádže premiér vinu na niekoho iného. Popri tom všetkom sme svedkami prešľapávania na mieste, jeden krok vpred, jeden vzad, potom otočka o 180 stupňov. Toto určite v týchto ťažkých časoch nedodáva ľuďom istotu, ktorú tak nevyhnutne potrebujú.

A žiaľ, nedodáva im ju predseda vlády svojimi užialenými a nevyrovnanými verejnými prejavmi. Pán premiér, nájdite v sebe toľko vnútornej sily, aby ste svoju slabosť neprejavovali verejne. Chápem, že každý z nás je len človek a určite sú chvíle, kedy je ťažko sám ovládnuť. Ale znovu opakujem, že ľudia potrebujú vieru v silného lídra v krízových časoch, ktorý dokáže riešiť aj ich problémy, nielen svoje vlastné.

Dajte funkcii premiéra trochu normálne prirodzenej dôstojnosti. Neukazujte nám svoje ponožky, nenazývajte ľudí s iným názorom múdrosráčmi, neurážajte oplzlo všetkých, ktorí majú iný názor. Uvedomte si, že reprezentujete celú krajinu aj navonok a doprajte ľuďom pocit, že sa za svojho premiéra nemusia hanbiť.





Zdroj: https://www.facebook.com/pellegrini.peter/videos/679373749547685/