Stanovisko vedenia politickej strany SMER – sociálna demokracia.

20.08.2019 Tlačové správy Tlačové správy

Stanovisko vedenia politickej strany SMER – sociálna demokracia.


Vedenie politickej strany SMER – SD dôrazne odmieta obvinenia niektorých médií, že sa po vražde novinára a jeho priateľky v záujme udržania moci uchádzalo o podporu ĽSNS. 

Je zarážajúce, že v súvislosti so SMEROM – SD médiá pracujú s akýmikoľvek neoverenými, skreslenými a nepravdivými informáciami, len aby mu poškodili. Pokiaľ by lož šírená médiami bola pravdivá, dnes by vláda SR pracovala v nezmenenom zložení.

Vedenie SMERU – SD pracovalo v krízovom období len s dvoma variantami. Prvým boli predčasné voľby plánované na 7. júla 2018. Druhým, pre ktorý sa osobne rozhodol vtedajší predseda vlády R. Fico, bolo podanie demisie, čo umožnilo rekonštrukciu vlády SR a zachovanie stability existujúcej vládnej koalície. Súčasné obdobie potvrdzuje, že tento variant sa ukázal ako úplne správny. 

Vedenie SMERU – SD s veľkým znepokojením sleduje vývoj v mediálnej oblasti, kde začína absolútne prevládať záujem zmeniť mocenské pomery v krajine za každú cenu a s použitím akýchkoľvek, často aj nelegálnych prostriedkov. Vlády na Slovensku sa musia meniť len na základe výsledkov demokratických parlamentných volieb, a nie preto, že si to želajú niektorí majitelia médií a niektorí novinári. 

Robert FICO – predseda strany SMER – SD

Peter PELLEGRINI – podpredseda 

Richard RAŠI – podpredseda

Robert KALIŇÁK – podpredseda

Peter ŽIGA – podpredseda

Juraj BLANÁR – podpredseda