Tlačová beseda predstaviteľov strany SMER - SD na tému: Slovensko je pripravené na vyhostenie slovenskej vlády

23.04.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Na včerajšej (22. 4.) tlačovej besede predstavitelia strany SMER - sociálna demokracia informovali o vstupe G. Sorosa do vlastníckych štruktúr denníka SME, no zároveň včera padlo rozhodnutie o vyhostení troch ruských diplomatov zo Slovenska, ako prejav solidarity s Českou republikou, pričom jedným dychom predstavitelia vlády sarkasticky dodali, že majú naďalej záujem budovať dobré vzťahy s Ruskom. Podľa predsedu strany Roberta Fica ľudia ako E. Heger, J. Naď, I. Korčok alebo prezidentka Z. Čaputová začínajú byť pre Slovensko nebezpeční, nakoľko po vyhostení spomínaných diplomatov určite príde k zhoršeniu slovensko-ruských vzťahov. „Vysvetlite mi, na čo to bolo celé dobré? Odpoveď je veľmi jasná, niekto im to prikázal. Sami dobre vedeli, že to nemá žiaden praktický význam. Ako sme týmto úplne nezmyselným krokom pomohli Českej republike, keď sme ako jediná krajina z ničoho nič poslala troch ruských diplomatov z územia Slovenska preč?,“ pýta sa Robert Fico. A pokračoval: „My musíme Českej republike pomáhať, je to náš najbližší priateľ, najbližší národ. Ale nie tak, že budeme robiť falošné gestá solidarity, ktoré nám poškodia. Už sa mali stretnúť predstavitelia tajných služieb. Už mali sedieť príslušné výbory Národnej rady SR  a Poslaneckej snemovne ČR a vymieňať si názory,“ uviedol predseda strany R. Fico.

Platí stanovisko strany SMER - SD, že súčasná vláda, rovnako ako bývalá vláda Dzurindu pochopila, že na našom území môžu robiť čokoľvek, lebo majú americké krytie. A za svoje aktívne protiruské postoje bude vláda odmenená. Ďalší rozmer slovensko-ruského gesta je aj to, že sa "vyriešil" problém ohľadom vakcíny Sputnik V. Došlo k definitívnemu potopeniu Matoviča, keďže poza jeho chrbát poslali troch ruských diplomatov domov a už nikdy tento problém nevyrieši a ostane mu na krku. „Naša zahraničnú politika, ktorú sme robili bola vždy založená na rešpektovaní záväzkov, ktoré vyplývajú z nášho členstva v Európskej únii a NATO. Súčasne má aj druhý pilier a to sú dobré ekonomicky výhodné vzťahy so všetkými, ktorí majú o to záujem, vrátane Ruska, Vietnamu, Číny,... a my by sme mali mať tiež záujem na dobrých vzťahoch s nimi,“ dodal Robert Fico.

Druhá téma tlačovej besedy bolo referendum. Dnešným dňom je ukončený zber podpisov na petičné hárky. SMER - SD vyzbieral 300 tisíc podpisov, preto spolu s ďalšími stranami, ktoré zbierali podpisy by malo byť ďaleko cez 500 tisíc podpisov. Referendum bude aj o tom, aké Slovensko ľudia chcú mať, či suverénne alebo budú mať vo vedení štátu zapredanú partičku. „Ľudia chcú vymeniť túto garnitúru. Čo si majú ľudia myslieť, keď počúvajú od predstaviteľa inej strany, že riešením má byť aj návrat vládnych strán. My chceme, aby boli voľby a nech ľudia povedia, akú chcú vládu,“ uzavrel Robert Fico.





Zdroj: https://fb.watch/52PZTT5GKt/