Tlačová konferencia predstaviteľov strany SMER - SD na tému: Kolíkovej kšefty, časť 1.

20.04.2021 Tlačové správy, Videá Tlačové správy, Videá

Predseda strany SMER - sociálna demokracia Robert Fico hovorí, že Mária Kolíková, terajšia ministerka spravodlivosti SR, bola už počas predošlej vlády štátnou tajomníčkou na Ministerstve spravodlivosti (MS) SR, no na rozdiel od dnešných dní však bola absolútne nevýrazná a na svojej pozícii bola len preto, lebo to bola nominácia strany Most-Híd a osobná požiadavka vtedajšej ministerky L. Žitňanskej. Po nástupe M. Kolíkovej do funkcie ministerky spravodlivosti sme boli svedkami súhry dvoch faktorov: neprofesionality a veľmi zvláštnych povahových vlastností. 

Spomínaná neprofesionalita sa prejavila v dokumentoch, ktoré ministerka Kolíková predkladá na rokovania Národnej rady (NR) SR. Všetky tieto dokumenty nielenže treba neustále opravovať, lebo sú nekvalitné, ale rovnako tak sú aj predmetom obrovskej kritiky. Ide napríklad o reformu súdnej mapy, ktorá sa stretla s enormným odporom, pretože nie je dostatočne pripravená, má za cieľ len rušenie súdov a vyzerá to tak, že jej skutočným úmyslom je kšeft s budovami súdov.  

Ministerka Kolíková však zlyhala aj ľudsky. Ide o prípad smrti generála Lučanského, kde pri tejto tragédii poskytovala nepravdivé informácie, ľudovo povedané klamala. Ešte horšie bolo, ako sa postavila k úmrtiu človeka, ktorý bol nevinný, pretože sa na neho vzťahovala prezumpcia neviny, ale bol zadržaný vo väzbe. Tento človek, advokát Krivočenko, zomrel vo väzenskej nemocnici na ochorenie Covid-19 a ministerka pri tomto prípade klamala v priamom prenose, lebo povedala, že nemali pre neho dostupnú pľúcnu ventiláciu. Pravdou však je, že v tom momente mali dostupných 37 pľúcnych ventilácií, a tým nechali zomrieť nevinného človeka bez poskytnutia elementárnej zdravotnej starostlivosti. Tento prístup ešte budú musieť v budúcnosti preveriť príslušné orgány činné v trestnom konaní.   

V tomto okamihu je však potrebné poukázať na to, čo je pani ministerka Kolíkova skutočne zač. Na Slovensku máme vládu snov. K plejáde hriešnikov, medzi ktorých patrí minister financií, ako usvedčený daňový podvodník, minister školstva, ako usvedčený plagiátor, ministerka kultúry, ako rómska rasistka s extrémistickými výrokmi či špeciálny prokurátor vo výkone trestu, sa dnes pridáva ministerka spravodlivosti Kolíková s pochybnými kšeftami jej firmy.  

Všetky uvedené informácie boli získané z verejných zdrojov. Existuje jedna rodinná firma, ktorá má názov MK REAL, s.r.o. Podľa adries trvalého bydliska môžeme konštatovať, že ide o rodinnú firmu Kolíkovcov. Figuruje v nej totiž ministerka Kolíková, Beatrica Kolíková, pravdepodobne jej matka a Michal Kolík, brat ministerky Kolíkovej. Títo traja ľudia figurujú v spomínanej firme ako spoločníci. Ak prejdeme ďalej ku konateľom tejto spoločnosti, zistíme, že sa tam objavujú dve mená, a to brat ministerky Kolíkovej - Michal Kolík a istá Zdena Ivanková, ktorá sa vyskytuje aj v iných firmách rodiny Kolíkovcov.  

Táto firma má pomerne široký záber - zo zistených informácií sa zaoberá, okrem iného aj správou rodinných domov. Ministerka Kolíková tam sedí ako spoločníčka, má tam brata a ako ďalšieho konateľa pani Ivankovú, ktorá je podľa rozsudku súdu odsúdená za to, že v rokoch 2016 a 2017 z účtu, ktorý patril tejto spoločnosti, kde boli výlučne peniaze vlastníkov bytových domov číslo 531 a číslo 601 v Moste pri Bratislave, neoprávnene vyberala peniaze pre vlastnú potrebu a potrebu iných, teda ukradla a spreneverila 15 780 eur obyčajných ľudí. Ministerka spravodlivosti má firmu, ktorá okradla vlastníkov obyčajných bytov v Moste pri Bratislave.  

Podpredseda strany SMER - SD Erik Kaliňák vo veci tejto kauzy ešte dodáva, že boli podané ďalšie trestné oznámenia. V prvom ide o neoprávnené podnikanie, kedy MK REAL, s.r.o. poskytovala týmto vlastníkom správu bytových a nebytových priestorov a spoločného fondu. Webová stránka tejto firmy uvádza, že práve táto služba je tá, ktorú prezentujú ako svoju dominantnú, ale keď sa pozrieme na výpis z obchodného registra alebo zoznam správcov bytových priestorov, zistíme, že firma pani Kolíkovej nemala zriadené živnostenské oprávnenie na správu bytových či nebytových priestorov a ani pani Ivanková nebola zapísaná do zoznamu správcov bytových priestorov. Firma pani Kolíkovej nielenže okradla vlastníkov týchto bytov, ale sa aj dopustila trestného činu neoprávneného podnikania. Približne 5 rokov páchala túto trestnú činnosť. Do predmetu svojho podnikania to doplnili až v roku 2018. 

Ďalšie trestné oznámenie je evidované opäť na pani Ivankovú, ktorá v roku 2014 navýšila úver, ktorý si zobrali majitelia bytov v hodnote 220 tisíc eur na 280 tisíc eur. Spravila tak bez informovania a súhlasu vlastníkov bytov. Spáchala trestný čin tým, že si vymyslela domovú schôdzu, kde sa o týchto veciach malo „akože“ rokovať a následne aj sfalšovala podpisy dotknutých vlastníkov bytov. V tejto kauze zjavne platí staré známe – pod lampou je najväčšia tma.





Zdroj: https://fb.watch/4_LC3JM-fX/