SLOVENSKO PODĽA MESEŽNIKOVA. TAKTO TO NAOZAJ CHCEME...?

20.11.2019 Blogy, Facebook Blogy, Facebook

SLOVENSKO PODĽA MESEŽNIKOVA. TAKTO TO NAOZAJ CHCEME...?

To, že nezávislý politológ Grigorij Mesežnikov nie je nezávislý už dávno vieme. Jeho jednostranné názory sú do očí bijúce. Nevynechá jedinú možnosť kopnúť si za každú cenu do Smeru-SD a naopak zľahčovať a obhajovať nemohúcnosť opozície. Ešte aj trapas okolo podpisu Paktu o neútočení medzi Trubanom, Beblavým, Hlinom a Kiskom označil za štandardnú vec.

Pán Mesežnikov aktuálne vylúdil zo seba ďalší skvost. Vraj existuje reálna možnosť vytvorenia vládnej koalície bez Smeru- SD, SNS a ĽSNS a tento scenár považuje za pravdepodobnejší ako akýkoľvek iný. Oprel sa pritom o posledný prieskum Focusu, podľa ktorého by tzv. demokratické opozičné strany dali dohromady 82 kresiel.

Na prvý pohľad “úžasná “pohodlná väčšina v parlamente. No len taká drobnosť - spojiť by sa museli PS/Spolu, Za ľudí, SaS, OĽaNO, KDH a Sme rodina. Ako rátam, tak rátam vychádza mi to na 7 strán. Slovom sedem !!! Navyše každá z nich má inú, resp. žiadnu hodnotovú orientáciu. Kontrolná otázka - koľko by asi takáto široká koalícia vydržala, zvlášť keď jej lídri sa nevedia dohodnúť ani len na termíne stretnutia?

Napriek tomu “nezávislý politológ” Mesežnikov vtláča ľuďom do hláv túto multikoalíciu ako “reálne” a “pravdepodobné” východisko pre Slovensko. Dokonca neváha ponúkať aj ďalšie alternatívy ak by spomínaná už aj tak šialená kombinácia nevyšla - predčasné voľby, alebo úradnícka vláda. Čiže čokoľvek, v čom by nefiguroval Smer - SD, strana so stále jasne najsilnejšou podporou ľudí. Lepší je už hádam len Kiska. Podľa neho ak voľby nedopadnú tak ako si predstavuje, vyženie opäť ľudí do ulíc. To sú demokrati, čo? Hlavne, že v prvých radoch oslavovali 30 rokov nežnej, ktorá nám slobodné voľby priniesla.

Ruku na srdce všetci bez ohľadu na politické presvedčenie, naozaj to takto chceme ? Chceme krajinu podľa Mesežnikova? Alebo to má byť tak ako sa na demokraciu patrí, teda že si politici s mandátom získaným vo voľbách sadnú za stôl a pretavia vôľu ľudí do zostavenia normálnej a stabilnej vlády...

Zdroj: https://www.facebook.com/ErikTomasSR/posts/460029014641103