Ideológiou tejto vlády je papalášizmus

10.01.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Správajú sa ako typická mafia - zastrašujú ľudí, no pre seba si prijímajú privilégiá a výnimky. 

1. Ste podpredseda vlády a chodíte bez testov za rodinkou do Británie. Dôjde sa vám na to, no žiaden problém - Mikas pre vás chytro napíše výnimku. Vybavené. Sme rodina. Ja na bráchu, brácha na mě.

2. Ste predseda parlamentu a v nemocnici vám sestričky nedoniesli čajík. Nevadí, žiaden problém - minister vnútra nechá vyhodiť šéfku sestier. Vybavené. Je to koaličný brácho, vždy rád pomôže.

3. Ste premiér a vaša dcéra ozgúňa, že chce ísť do školy. Aký problém? Zavoláte a vybavíte výnimku. A vybavené. "Bráchovia" vždy pripravení.

4. A keď ako koalícia nemáte väčšinu, lebo máte 5 chorých poslancov, tak takisto žiaden problém - Mikas pre nich chytro napíše výnimku a šup, idú do parlamentu nakazení. Covid-necovid, musíme si pomáhať. 

5. Dôjde sa ti na podvody s diplomovkou? A si premiér či predseda parlamentu? Či dokonca minister školstva? Nevadí, sám minister školstva pre teba pripraví nový zákon a ty si môžeš titul nechať - voalá. "Bráchovia" držia spolu.

6. Výnimočka sem, výnimočka tam. Takto si dnes na Slovensku fungujeme. K moci sa dostala partia mafiánov, ktorí štát vnímajú ako spôsob, ako si uľahčiť život. Arogantne a bezočivo.

7. Na ľudí presadili drakonické predpisy a ťažko ich pokutujú za každý drobný prehrešok. A oni sami sa premávajú za rodinkou do Anglicka bez testu, však oni sú nadľudia. 

8. Ľudia sa nemôžu ísť rozlúčiť do nemocnice so svojimi blízkymi, ale ak ste vládny papaláš, môžete prijímať aj "dámy v rokoch", aby sa vám starali o lešenie a leštili ho po nociach. Nadľudia môžu.

9. Matovič si zmyslí dovolenčičku, tak vláda príjme opatrenie o zákaze cestovania do iných okresov akurát deň po tom, čo vycestujete vy s rodinkou. Však "sme mafia, ktorá si pomáha", no nie? 

10. Toto nie je len o podpredsedovi vlády Štefanovi Holom, ktorého keby teraz obetovali a odvolali, tak si to nikto ani nevšimne. Toto je o systéme práce tejto vlády. Oni sa správajú ako nejakí banditi, ktorí používajú štát ako svoju hračku. 

11. Ľudia nech trpia, oni majú svoje výnimky. A nabudúce, keď Matovič ukradne ďalšie milióny na nákupe rýchlotestov, tak Mikas šupne do výnimky, že premiér kradnúť smie, lebo tým vlastne bojuje s hnusobou. 

12. Pri všetkej úcte, toto je kompletný rozvrat štátu. Výnimky pre papalášov sú takou neospravedlniteľnou fackou pre spravodlivosť, že sa ani nemôžeme čudovať, že spravodliví a čestní ľudia ako Milan Lučanský musia záhadne umierať vo väzbe, aby táto vláda mohla ďalej beztrestne vládnuť a vysmievať sa ľuďom do očí. Musia sa zbavovať dobrých ľudí, aby mohlo víťaziť zlo.

13. Je to príšerné. A nemá zmysel zužovať celú debatu na to, či niekto z nich odstúpi alebo nie. Jasné, že neodstúpia. Oni už predsa nebojujú o voličov - veď žiadnych nemajú. Oni ulúpili štát a lupu sa nevzdajú. Za nič na svete. Vyženie ich von iba referendum, nič iné.

14. Oni nie sú prípad pre demokraciu. Ale prípad pre kriminálku. A ja sa len čudujem, kde zase trčí NAKA? Ak Mikas dal účelovú výnimku podpredsedovi vlády iba preto, že ju oňho požiadal, aby si papalášsky uľahčil súkromný život, tak je to učebnicové zneužitie právomocí verejného činiteľa. 

15. Jeden aj druhý spáchali trestný čin. Holý s Mikasom by mal nieže odstúpiť. Ale nastúpiť. Do výkonu trestu.



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2848581912047036