Niekedy mi táto vláda pripadá ako ten blázon z toho vtipu, čo sa rúti po diaľnici v protismere

17.08.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Niekedy mi táto vláda pripadá ako ten blázon z toho vtipu, čo sa rúti po diaľnici v protismere a v rádiu hlásia: "Vodiči, pozor, po diaľnici sa rúti auto v protismere!" A on sa rozčuľuje: "Akože jedno auto, už som ich v protismere stretol aspoň sto!“

To je ako Igor Matovič, veď posúďte:

1. Prokurátori mu hovoria, že Lex Lipšic je neprijateľný a on na nich nadáva. Každý, kto s ním nesúhlasí, je kriminálnik alebo "predajná dievka". V Smere mu vysvetľujeme, že ide o politizáciu spravodlivosti a on po nás šteká, že nás nechá zavrieť.

2. Ešte aj prezidentka mu zákon vrátila a tak aj z nej robí triedneho nepriateľa. Všetci sú zlí, hlúpi a hádžu mu polená pod nohy -  len on, veľký Igor, je ten najmúdrejší... Ako ten blázon v protismere. 

3. To isté so špicľovacím zákonom. Všetci mu hovoríme, že je to protiústavné a navyše sa to ani nedá zrealizovať, no on si ďalej ide svoju bláznivú jazdu. A vyhovára sa na Covid. Namiesto toho, aby ľuďom pomáhal, tak ich v mene Covidu šikanuje.

4. Najnovšie sú jeho terčom deti. Vraj majú sedieť v škole s rúškami. Ale len tí starší. Prvý stupeň nemusí, len ten druhý. Koronavírus sa totiž pred vstupom do vášho tela informuje, či ste štvrták alebo piatak... Takéto nezmysly vymýšľa náš drahý pán premiér. A ďalej si veselo fičí v protismere.

5. Keby radšej namiesto šikanovania detí pomáhal slovenskej ekonomike. Namiesto keynesiánskych opatrení pre slovenské podniky on aplikuje na Slovensko ťažký neoliberalizmus.

6. Jediný, kto si zaslúži “Keynesa“, je Hegerov poradca Miškovič. A Kollárove rádio. Všetci ostatní môžu na pomoc štátu zabudnúť. Ak si "náš človek", dostaneš od štátu peniaze. Ak nie si, pustíme na teba Sulíkov voľný trh. Skvelé! 

7. Mimochodom, už aj Sulík tieto klientelistické praktiky OĽaNO označuje za hanbu. Už aj on vidí, že Matovič je v protismere - ale náš originálny pán premiér si to nevšíma. On to predsa myslí tak dobre a všetci mu len ubližujú. Hovorím - ako v tom vtipe.

8. Richard Sulík si takisto ide svoju bláznivú jazdu v protismere. V čase korony sa štáty snažia zvýšiť svoju kontrolu nad strategickými sektormi ekonomiky, lebo keď sa zavrie svetová ekonomika, musíte mať veci pod kontrolou. No Sulík rozšafne privatizuje energetiku do Nemecka. 

9. A úplne perfektné je, že Sulík pri tom tvrdí, že štát je zlý vlastník. Ja len, že štát, to je v tomto prípade vláda. Táto vláda. A teda ministerstvo hospodárstva. Sulík. Zlý vlastník nie je nejaký abstraktný štát, ale konkrétni nominanti Sulíka. On vlastne nadáva sám sebe. To on je ten neschopný vlastník... To nevymyslíš, to je slovenský neoliberalizmus.

10. Ekonomika sa prepadá, státisíce eur sa pokútne posúvajú Matovičovým "našoľuďom", šikanujú sa deti v školách, na dennom poriadku sú kauzy a škandály... ale oni ako svoju prioritu riešia úplné cudziu krajinu a rátajú, komu došlo na demonštráciu viac ľudí dakde v Bielorusku.

To je ako z kníh Franza Kafku - dokonalá absurdita. 

Matovičova vláda je v protismere. Už to vidia všetci. No oni sa ďalej tvária, že my všetci sme tí zlí a oni jediní sú spasitelia.

Však oni narazia. A bude to bolieť.



Zdorj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2708965696008659