Sme s tebou, Kuba!

15.07.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Pred chvíľou som v parlamente absolvoval dôležité stretnutie s kubánskou veľvyslankyňou Yamilou Pita Montes. Chcel som vedieť, čo sa deje na Kube a vyjadriť podporu kubánskemu ľudu. 

A takéto sú fakty. Dobre počúvajte, priatelia, pretože korporátne médiá od rána do večera klamú: 

1. Kubánska vláda má všetko pod kontrolou, netreba sa ničoho obávať. Američania Kubu neporazia!

2. Nedeľné protesty boli vyvolané zvonku. Zorganizovali ich Spojené štáty americké a išli presne podľa majdanovských scenárov, ktoré dobre poznáme. 

3. Cez sociálne siete zvolali protesty, ktoré boli profesionálne pripravené a skoordinované. Napriek tomu prišli len stovky ľudí a do dvoch dní bolo po zábave. 

4. Je desivé, že Amerika organizuje v iných krajinách násilné protesty. A to treba zdôrazniť: počas nepokojov došlo k násilnostiam, rabovačkám, útokom na políciu. Toto je tá slávna "ľudskoprávna" Amerika - chcú len násilie a chaos!

5. Trvalo len niekoľko minút, odkedy v nedeľu vypukli nepokoje, a USA už chrlili vopred pripravené agresívne vyhlásenia proti Kube. Tie náhodičky... 

6. Išlo o dômyselne pripravený "majdan" a akákoľvek iná vláda by možno kľakla. Kubánci sú ale z iného cesta. Američanov vyprášili v Zátoke svíň a vyprášia ich zase.

7. Do ulíc vyšli spontánne kubánski občania, ktorí protestovali proti americkému majdanu a postavili sa za socialistickú vládu. Sami Kubánci sa vzopreli "farebnej revolúcii". 

8. Smutné na tom je, že Američania sa snažia zneužiť ťažkú situáciu, v akej sa nachádza Kuba kvôli ekonomickej blokáde aj pandémii. Namiesto toho, aby pomáhali, oni sa snažia s pomocou mafiánov z Floridy aj v takýchto ťažkých chvíľach kopať do ľudí. 

9. USA sa desaťročia snažia Kubu vyhladovať embargom a potom sa teatrálne čudujú, že na Kube majú problémy s nedostatkom potravín či liekov. Neviem, či existuje niečo viac cynické. Zlomím ti nohu a potom ti vyčítam, prečo tak pomaly utekáš. 

10. Kuba má problémy s pandémiou, ale nemocnice nápor zvládajú a Kuba vyvinula vlastné lieky a vakcíny. Doposiaľ tam na Covid zomrelo len 1500 ľudí. Situácia je dramaticky lepšia než v iných latinskoamerických štátoch. 

11. Mimochodom, keby mali Kubánci povstať kvôli 1500 obetiam Covidu z 11-miliónového národa, tu na Slovensku by už musela byť ďalšia Veľká októbrová, lebo je nás len 5,5 milióna a kvôli šialenej vláde zomrelo už takmer 13 tisíc Slovákov. 

12. Proti Kube sa strhla celosvetová dezinformačná kampaň, ako tam ľudia umierajú od hladu a aké sú všade nepokoje. Sú to lži. Primitívne americké lži. 

13. Kuba má svoje problémy a môže za ne americká blokáda. Ale napriek tomu má ďaleko vyššiu životnú úroveň ako iné krajiny v regióne, pozrite sa na Haiti, Honduras či Guatemalu. Mafia, drogy, hlad.

14. Pred dvoma týždňami Američania dostali v OSN ďalší výprask, keď celý svet odsúdil ich nezákonné a sadistické embargo proti Kube. A hneď vtedy začali s prípravou majdanu. Nevyšlo im to!

15. Kubánska veľvyslankyňa ma poprosila, aby som na sociálnej sieti povedal o Kube pravdu. Prosím, priatelia, šírte tento status - nikde inde v médiách pravdu neuverejnia. 

Odmietnime spoločne mediálne lži. Odmietnime násilie proti Kube, veľmocenské intervencie zvonku a pokrytectvo USA, ktoré Kube ubližuje embargom a potom organizuje majdany. 

SOLIDARITA S KUBOU! HASTA SIEMPRE!



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/3003602763211616