Vážený pán Sulík, máme diametrálne odlišné názory na ekonomiku

24.11.2020 Články, Facebook Články, Facebook

Vy ste neoliberál, ktorý zastupuje banky, korporácie a najbohatších ľudí. Ja som ľavičiar, ktorému záleží na pracujúcich a chudobnejších ľuďoch. Tieto spory si nás počkajú. 

V tejto chvíli Vás chcem poprosiť o jedno - zbavme spoločne Slovensko duševne nespôsobilého človeka na čele vlády. Toto musí byť naša priorita, či sme ľavičiari alebo pravičiari. 

Pretože ak bude ešte niekoľko mesiacov pri moci Igor Matovič, naše ľavo-pravé spory o tom, či máme viac alebo menej rozdeľovať medzi ľudí to, čo vyprodukuje ekonomika, budú totálne irelevantné, lebo celá ekonomika kvôli Matovičovi kľakne. 

Naše spory o to, do akej miery má štát vstupovať do osobnej slobody, budú takisto bezpredmetné, pretože Igor Matovič zbavuje ľudí akejkoľvek slobody, deklasuje ich na "opice", zatvára ich do domáceho väzenia a represívnu štátnu mašinériu zneužíva na prenasledovanie oponentov. 

A do basy nakoniec zavrie aj Vás, vôbec o tom nepochybujte. Máte predsa iný názor, a to vodca nepripúšťa.

Spory medzi ľavicou a pravicou musíme dať na chvíľu bokom, pretože čelíme ofenzíve nebezpečného a deštrukčného tyrana, ktorý nerešpektuje ústavu, ľudské práva, ani dôstojnosť človeka.

Všetci vieme, že Slovensko dnes potrebuje spoločenský zmier. Na čele krajiny však stojí premiér, ktorý nerešpektuje potreby zamestnávateľov ani zamestnancov, kydá s rovnakou nenávisťou na priemyselníkov ako aj na odbory, ničí bez rozmyslu všetky sektory slovenskej ekonomiky a pracujúcich ľudí označuje za mafiánov a fašistov. Ako minister hospodárstva sa nemôžete iba prizerať. 

Je roztomilé, že sa snažíte predkladať svoje plány, s ktorými Vás Matovič posiela do Mongolska. No namiesto Vašich marketingových tlačoviek, ktoré aj tak nič nevyriešia, by som Vás chcel poprosiť, keby ste sa konečne prestali nechať Matovičom urážať a postavili pred predsedu vlády ultimátum - že ak sa neprestane vyhrážať povinným testovaním, že ak neprestane dusiť život na Slovensku a že ak bude ďalej nadávať všetkým naokolo, jednoducho odídete z koalície. 

Dnes sa nejedná o nejaký smiešny euroval, ktorý ste v roku 2011 aj tak nemohli zastaviť, no napriek tomu ste povalili vládu. Dnes sa jedná o prežitie Slovenska. 

Vážený pán podpredseda vlády, 

obaja vieme, že povinné celoplošné testovanie antigénovými testami je kolosálny nezmysel, medicínsky nijako nepomáha a ako sám vravíte, iba vyhodíme vyše sto miliónov von oknom. Ako toto môžete dopustiť? 

Sám vidíte, že predseda vlády hodlá ďalej dusiť ekonomiku, tak aký to má celé zmysel? Už zničil ľuďom Dušičky, teraz im ide zničiť Vianoce. Toto chcete naozaj dopustiť?

Obaja vieme, že Igor Matovič nie je duševne v poriadku. Najskôr Vám prikáže, aby ste predložili plán, potom Vám za to nadáva. 

Najskôr vrieska, že nenávidí Pentu, potom si sadne do vlády s Vašou stranou, ktorú označuje za "slúžku Penty". 

Najskôr kričí, že sa nemáte správať ako malé deti, potom Vám infantilne verejne nadáva do podliakov, zákerákov a borových fíg. Pán Sulík, prosím Vás, máte vôbec nejakú česť? 

Ani ja by som si nedovolil takto Vám nadávať a to som opozičný politik, ktorý si nedáva servítky pred ústa. Ale takto ponižovať človeka, ako ponižuje Matovič Vás, nie je v civilizovanej spoločnosti normálne.

Vaša strana sa tvári, že si potrpí na odbornosť a racionalitu. Ako potom preboha môžete spolupracovať s hnutím OĽaNO, ktoré do parlamentu poslalo taký mentálny suterén, že o štáte odrazu rozhodujú intelektuálne kapacity ako Jozef Pročko, odborník na kotúľ vpred? 

Ako môžete spolupracovať so stranou, ktorej modus operandi je na úrovni radového člena mexického kartelu - svet vidia čiernobielo, iný názor je heréza, sektársky nasledujú svojho vodcu a šíria bezprecedentnú nenávisť voči bežným ľuďom. Ako im v tom môžete asistovať? 

Ako môžete ako "odborná" a "racionálna" strana akceptovať, že premiér nadáva odborníkom a lekárom do kuvikov, bludárov a sabotérov? 

Ako môžete pripustiť, že človek, ktorý si nevedel napísať ani len svoju diplomovú prácu a jeho jediné znalosti medicíny sa obmedzujú na príbalový letáčik, ide poučovať o epidemiológii profesorov z Prahy či Stanfordu? Ako sa na to môžete pozerať?

Obaja - vy ako pravičiar, ja ako ľavičiar - veríme v racionálne usporiadanie spoločnosti, v ktorom si ctíme odbornosť a rozumnosť. Môžeme sa do noci prieť o tom, aké hodnoty majú v takejto spoločnosti prevládať, môžeme sa prieť, kto tu kradol a kto nekradol, kto tu pomáhal ekonomike a kto nepomáhal, kto je taký alebo onaký - ale my teraz čelíme regulárnemu bláznovi. To nevidíte? 

Slovensko stojí pred zásadnou otázkou: byť či nebyť? Bude sa dať po Matovičovej ére ešte na Slovensku normálne racionálne diskutovať? Bude ešte po Matovičovi možná demokracia na Slovensku?

Nevidíte, že predseda vlády ženie Slovensko na pokraj občianskej vojny? Do stavu, kde nezáleží na argumentoch, odbornosti či racionalite, ale len na tom, či vyhecujeme svojich skalných do maximálnej nenávisti a budeme celý národ zatvárať, dusiť, ponižovať a prenasledovať? Pod toto sa chcete podpísať? 

Chcete sa ako liberálna strana, ktorá má slobodu ešte aj v názve, prizerať tomu, ako bude Igor Matovič nasilu vydierať ľudí, aby išli znova na testovanie, keď všetky empirické dôkazy jasne potvrdzujú, že to nemá žiaden racionálny zmysel? 

Chcete sa prizerať, ako bude oberať ľudí o ľudské práva? Ako bude násilím nútiť ľudí sa očkovať vakcínou, ktorej vedľajšie účinky prakticky nikto nepozná? A vy sa na to budete pozerať, občas zahundrete, občas pokrčíte ramenami a nejako to ustojíte? 

A to Vám akože máme veriť, že to nerobíte pre to, aby ste z toho mali nejaký utilitárny ekonomický osoh? 

Milý pán Sulík, 

zíďte z kratšej cesty. Vidíte, ako Vás Igor Matovič uráža. Už aj nám to je nepríjemné - šikanuje Vás ako triedneho otlkánka. Kto si Vás ešte bude vážiť, keď sa neviete vzoprieť ani tomu najsurovšiemu grobiánstvu? 

Áno - vy to môžete zastaviť. Môžete na Matoviča pritlačiť. Môžete povedať, že odídete z koalície. Môžete stopnúť testovanie na Mikuláša. Môžete. 

Ak odídete z koalície, Matovičovi ostane ako koaličný partner zúfalá 3-percentná rozbitá strana, ktorá ho nenávidí rovnako ako Vy. Vlastný klub má rozčesnutý medzi náboženských fanatikov a pouličných aktivistov. A Kollárovci už melú z posledného, ich šéfa jeho sexuálna mánia dohnala takmer do hrobu a jeho nástupca Krajniak sa najnovšie prezlieka do uniforiem, akoby celkom zošalel. 

Je to na Vás. Bez Vás koalícia nevydrží ani mesiac.

Máte v rukách politické tromfy, tak konečne prestaňte s tlačovkami, prestaňte traumatizovať Slovensko hádkami, sadnite si s Matovičom ako dvaja chlapi a naložte mu, čo sa doňho zmestí. 

A keď neustúpi, tak to jednoducho položte. Slovensko Vám poďakuje. A sľubujeme, že sa nebudeme smiať, že ste zase položili nejakú vládu - pretože tu naozaj nejde o balónik, ale o zastavenie šialenca, akého dejiny Európy zažili naposledy v rokoch 1933-1945.

Máte na to presne dva týždne. Ak sa Vám nepodarí zastaviť povinné celoplošné testovanie na Mikuláša a ďalšie likvidačné kroky Igora Matoviča voči slovenskej ekonomike, ste rovnako vinný ako on. A už sa potom nevyhovárajte a nevyplakávajte. 

Na rozdiel od nás v opozícii máte možnosť to zmeniť, máte možnosť zlo zastaviť. 

Už stačilo rečičiek - prosím konajte.

Vopred Vám ďakujem. 

Ľuboš Blaha

poslanec NR SR



Zdroj: https://www.facebook.com/LBlaha/posts/2809167825988445