Včerajšia správa v parlamente spôsobila mŕtve ticho!

27.05.2021 Články, Fotky Články, Fotky

Je hanba médií, že kryjú zločiny tejto vlády!

Predseda strany SMER – SD Robert Fico na dnešnej tlačovej besede zhrnul včerajšie mimoriadne rokovanie Národnej rady SR (NR SR) ohľadom tajného stretnutia vládnych špičiek v priestoroch Slovenskej informačnej služby. Podľa neho na tejto schôdzi zazneli aj dôležité fakty, ktoré naštartovali vážne procesy. Ako príklad uviedol otvorenie bezpečnostných previerok predstaviteľom orgánov činných v trestnom konaní alebo sa robia kroky, ktorých cieľom je preveriť to, čo bolo v parlamente povedané. „Po tom, čo sme úspešne presadili to, aby bol na rokovanie národnej rady pozvaný aj bývalý riaditeľ SIS V. Pčolinský, ale bolo mu D. Lipšicom zabránené vystúpiť, ktorý má milión dôvodov sa obávať V. Pčolinského, sme dnes vytvorili ďalší tlak na predsedu národnej rady a je umožnené individuálnym poslancom národnej rady oboznámiť sa so správou, ktorú včera prečítal pred poslancami B. Kollár. Ide o správu, ktorú mu doručila SIS. Tá ponúkla národnej rade skrátenú podobu tejto tajnej informácie, ktorú sme včera prerokovali v tajnom režime. Osobne som sa oboznámil ešte raz do detailov so správou, ktorá včera doslova vyvolala mŕtve ticho v národnej rade. Sme svedkami toho, že tu sa masívne porušujú zákony a zneužíva právo,“ uviedol R. Fico.

Platí však zákon o ochrane utajovaných skutočností, ktorý hovorí, že ak ide o informácie, ktoré hovoria o páchaní trestných činov verejných činiteľov, toto nemôže byť tajná informácia. V. Pčolinský ako riaditeľ SIS podal trestné oznámenie, 10. marca inšpekcia začala trestné stíhanie vo veci a 11. 3. vykopli dvere exriaditeľovi SIS aby ho umlčali. „Preto vám chcem oznámiť, že hneď pri prvom hlasovaní národnej rady podáme procedurálny návrh a požiadame o zbavenie mlčanlivosti. Zákon o ochrane utajovaných skutočností hovorí, že je to národná rada, ktorá  nás môže zbaviť mlčanlivosti, aby sme mohli verejnosť informovať, čo v tom obludnom dokumente je napísané. V podstate sa dokument dotýka všetkých medializovaných káuz. Káuz, ktoré mali ukázať verejnosti, že SMER nepatrí na politickú scénu a všetkých treba pozatvárať. Oznamuje nám, že je tu partia pôsobiaca v orgánoch činných v trestnom konaní, ktorá sa pravidelne stretáva a  pracuje s tzv. univerzálnymi svedkami, ktorí majú kriminálnu minulosť a že je to koordinované, priblížil R. Fico.

Vyjadril sa aj k iniciatíve iných poslancov k odvolávaniu vlády E. Hegera. Podľa SMERu – SD však Slovensko premiéra nemá, no neskôr sa k iniciatíve ostatných opozičných poslancov za jeho odvolanie pridá, ale podstatné teraz je, aké budú urobené praktické kroky, ktoré budú viesť k tomu, že pán Kováčik pôjde von z väzby, keďže tam sedí na základe zmanipulovaných informácií. Rovnako tak Tibor Gašpar ako aj rôzni podnikatelia. Ďalej je podstatné, ako sa zastaví činnosť týchto „hrdlorezov“, predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní, ktorá urobí všetko pre to, aby sa zapáčila tejto vláde. 

Robert Fico aj dnes zverejnil komunikáciu istého policajta svojmu kolegovi, ktorá hovorí o tom, ako budú konkrétni ľudia sedieť a ako o pár mesiacov rozvrátia štát. A poukázal na to, že médiá, napriek tomu, že túto komunikáciu majú k dispozícii neinformovali ani slovom.

Ubezpečil, že SMER – SD bude aj naďalej pokračovať v týchto iniciatívach a bude informovať verejnosť a na záver vyzval médiá, aby nekryla otvorené a jasné zločiny súčasnej vlády.




Zdroj: https://www.facebook.com/smersd/posts/5879264798780127