Výnimky potvrdzujú pravidlo - bohorovnosti Matovičovej vlády!

11.01.2021 Články, Facebook Články, Facebook

Právne predpisy zväčša jasne definujú výnimky zo stanovených pravidiel, a to v jasne odôvodnených a racionálnych prípadoch. 

Veľmi zriedka sa môže udeliť výnimka, ak niekoho existujúce pravidlá nespravodlivo poškodzujú, aj to vo veľmi špecifickom prípade. 

Skutočne by ma zaujímalo, aké okolnosti viedli hlavného hygienika Jána Mikasa k tomu, aby dal vicepremiérovi Holému výnimku na podrobenie sa testu, resp. neabsolvovať karanténu po návrate z Veľkej Británie! 

Jediným skutočným dôvodom na výnimku mohlo byť len to, že bolo treba zahladiť kauzu podpredsedu vlády Holého!

Hlavný hygienik Mikas, ktorému Matovič posilnil kompetencie len preto, aby sa zbavil svojej vlastnej zodpovednosti za riadenie štátu počas pandémie, teraz už slúži aj ako zmeták, s ktorým sa dá vzniknutý problém kedykoľvek zamiesť pod koberec. 

Jána Mikasa nepoznám natoľko, aby som ho mohol hodnotil ako osobu a ani si zatiaľ nemyslím, že je to zlý človek. 

Ako hlavný hygienik však zlyhal na celej čiare - osobnostne a žiaľ už aj odborne. Osobnostne preto, lebo stratil akúkoľvek sebaúctu a slúži schizofrenickým náladám Matoviča (buď mal sám odísť, alebo Matovičovi nastaviť zrkadlo a riskovať svoje odvolanie) a odborne preto, že takúto neodôvodnenú, účelovú a hanebnú výnimku nemal nikdy udeliť!

Neverím tomu, že táto výnimka pre Holého vznikla v Mikasovej hlave. Aj malému dieťaťu je jasné, že Mikasa o to niekto požiadal a on tomu vyhovel. 

Veľmi by ma zaujímalo, kto s takouto žiadosťou o “službičku” za Mikasom prišiel. 

Akokoľvek to však bolo, Mikas, ak nechce stratiť ešte poslednú štipku sebaúcty, by to mal vo funkcii hlavného hygienika odpískať. 

Klincom do rakvy je podľa mňa Mikasov tragikomický pokus, ako ututlať túto kauzu, svojou snahou  otvoriť problematiku obmedzenia alebo zrušenia výnimiek zo zavedených opatrení počas pandémie na najbližšom Ústrednom krízovom štábe! Toto už je skutočne najtvrdšia irónia! 

Holého sebareflexiu a odstúpenie neočakávam. Po všetkých kauzách členov Matovičovej vlády, teflónových výrazoch pri ich vysvetľovaní a Alzheimerovi pri spomínaní si na svoje transparentné sľuby plné sebareflexie a proklamovanej novej politickej kultúry, by ma ani vo sne nenapadlo, že by Matovič alebo niektorý člen jeho vlády spravil to, čo rakúska ministerka práce po prevalení jej plagiátorskej kauzy a odstúpil!



Zdroj: https://www.facebook.com/LadislavKamenickyOfficial/posts/3628754240493326