Strana SMER - SD bude pokračovať v razantnej, konštruktívnej a ľavicovej opozičnej politike.

17.06.2020 Tlačové správy Tlačové správy

Dnes Peter Pellegrini s 10 poslancami ohlásil založenie nového politického subjektu. Týmto de facto vyjadrili, že prestávajú byť členmi strany SMER - SD a takto to aj vníma strana. Nemôžu zakladať novú politickú stranu a zároveň byť členmi strany SMER - SD. Vyzývame poslancov, ktorí sa dnes prezentovali ako úprimný, nový politický subjekt, aby sa takto úprimne a novo postavili aj k svojim mandátom. Tie nezískali ako súkromné osoby, ale vďaka účasti na kandidátke strany SMER - SD. Preto by mali zvážiť vrátenie funkcií, ktoré získali v NR SR. 

Strana SMER - SD a jej predstavitelia odmietajú zúžiť politickú diskusiu len na debaty s odídencami, akoby to boli hlavné a zásadné problémy Slovenska. Práve v čase koronakrízy, kedy by naša vlasť potrebovala čo najviac konkrétnych riešení napr. pre zamestnanosť, zdravotníctvo, sociálnu ekonomiku, hospodárstvo, nie je namieste zaoberať sa samými sebou. Ak sa rozhodli odísť zo strany, ktorá im počas 20 rokov ponúkala priestor na sebarealizáciu, tým považujeme túto tému za uzavretú, a žiadame médiá, aby rešpektovali naše rozhodnutie, že sa nebudeme zúčastňovať týchto debát o strane SMER - SD. 

Chceme poďakovať všetkým členom strany SMER - SD i sympatizantom sociálnej demokracie, ktorí nás naďalej podporujú a ostávajú s nami. Prostredníctvom predsedu strany bol avizovaný návrh na zmeny, ktoré potrebuje SMER-SD urobiť, a týmto sa naša strana bude zaoberať vo svojich štruktúrach na základe demokratických procesov. Je očividné, že Pellegriniho odídenci o túto zmenu nestáli. SMER - SD vybudoval na Slovensku základy pre sociálny štát a bude aj naďalej pokračovať v tomto boji:

-za lepšie postavenie zamestnancov, 

-za dôležitý hlas odborárov, 

-za podporu štátu pre seniorov i zdravotne či telesne postihnutých, sociálne odkázaných i marginalizovaných,

-za mladé rodiny, 

-za zvyšovanie dôchodkov i minimálnej mzdy,

-za silnejšie zdaňovanie korporácií a finančných skupín. 

Strana SMER - SD bude pokračovať v razantnej, konštruktívnej a ľavicovej opozičnej politike.